Magia lui Pirlo



Pirlo este o legendă pentru fotbalul italian.
După ce a devenit campion mondial cu Italia, în 2006, Andrea Pirlo a fost foarte aproape de un transfer răsunător. Mijlocașul central putea intra în "galaxia" de la Real Madrid, unde era văzut drept o piesă de bază de către Fabio Capello, abia instalat, la acea oră, pe banca "albilor".

Pirlo a dezvăluit, în cartea sa autobiografică, intitulată "Penso quindi gioco" ("Gândesc, deci joc") și citată de goal.com - episodul în care a fost la o semnătură de Santiago Bernabeu, pe un contract pe 5 ani. "Salariul era de pe altă lume", spune mijlocașul ajuns la vârsta de 34 de ani. Piedica în calea transferului a fost pusă de președintele lui AC Milan, Adriano Galliani, care în momentul în care a auzit că mijlocașul vrea să plece la Real i-a pus în brațe un nou contract și l-a lăsat să ceară orice salariu dorea.

Totul se petrecea în contextul scandalului Calciopoli, în urma căruia Juventus a fost retrogradată. Și Milan a fost implicată în discuții la acea vreme, primind o penalizare de 30 de puncte în Serie A, în sezonul 2005-2006.
Pirlo avea să stea până în 2011 pe San Siro, când pleca liber de contract și se ducea la Juventus, revenită rapid în Serie A și la vârful competiției în Italia.

Comentarii