Napoli - AS Roma, Derby del Sole deschide etapa a 10-a in Serie A

Sambata de ora 16:00 (in direct pe Digisport 3 si pe Dolcesport 2) are loc cel mai sonor meci al etapei a a 10-a in Seria A, intre Napoli si AS Roma. Gruparea romana este pe locul al 2-lea in campionat, dupa ce a profitat de infrangerea liderului Juventus la Genoa, egalandu-i pe bianconeri la puncte - 22 dupa 9 etape. Napoli dupa ce a dat de pamant in weekend cu Hellas Verona 6-2, la mijlocul saptamanii nu a reusit decat un 1-1 chinuit la Bergamo impotriva Atalantei, Higuain egaland in minutul 86. Cele 2 echipe s-au intalnit de 4 ori in sezonul trecut;in campionat si in semifinalele Cupei Italiei, fiecare echipa a castigat pe teren propriu. In Seria A, Roma a castigat pe Stadio Olimpico cu 3-2, in timp ce Napoli a castigat cu 1-0 pe San Paolo. In Cupa Italiei, dupa 3-2 pentru romani in capitala, napoletanii au reusit sa ii elimine dupa un 3-0 sec administrat langa Vezuviu.
Intre cele 2 echipe exista o stare de tensiune, pornita de la un eveniment premergator turului semifinalei Cupei Italei din februarie, care s-a disputat la Roma. Atunci un fan al lui Napoli, Ciro Esposito a fost impuscat de un alt fan, despre care se crede ca ar fi un tifosi al gialorossilor. Capitanul romanilor, Francesco Totti i-a indemnat pe fanii ambelor echipe sa fie calmi si sa isi sustina echipele."Intotdeauna m-am indepartat de orice forma de violenta si imi reiterez acest gand, privind la ce va fi maine. Sper ca maine vom experimenta sportul pur."  


Jose Maria Callejon a inscris golul decisiv in ultimul sezon in partida directa disputata pe San Paolo, in minutul 81, cand jocul parea sa se duca spre un egal. (sursa poza; youcoach.it)



Antrenorul albastrilor, Rafa Benitez este de parere ca o victorie impotriva Romei poate sa ii aduca inapoi pe drumul cel bun, adica spre locurile de Champions League. "Meciul de maine este o oportunitate sa ne aratam inca o data ambitiile in acest sezon. Am vazut ca orice echipa poate sa piarda puncte, astfel ca daca vom castiga, ne vom apropia de varful clasamentului. Din punct de vedere tactic, AS Roma este o echipa excelenta pe contraatac, sunt agresivi in aparare si atunci cand trebuie sa recupereze mingea". Spaniolul a comentat si despre situatia columbianului Juan Zuniga care se pare ca sufera anumite dureri la genunchi, chiar daca s-a operat pentru aceasta accidentare in vara. In timp ce clubul doreste sa se recupereze fara o alta interventie, mijlocasul isi doreste o alta operatie la genunchi."Zuniga are un anumit disconfort in genunchi. Avem nevoie de mai multe analize pentru a ne asigura ca il tratam corect. Nu este clar daca va absenta multa vreme. Este nevoie de un specialist pentru a decide daca el are nevoie una, doua sau trei saptamani de recuperare". 


Este a 135-a intalnire intre cele 2 echipe in campionatul italian, capitolinii dominand statistica cu 47 de victorii, in timp ce gruparea patronata de Aurelio De Laurentiis a strans 35 de reusite, iar in 48 de ori incheiandu-se remiza. In ultimele 2 sezoane, fiecare echipa a castigat pe teren propriu, neexistand nicio remiza.
Napoli a castigat 3 din ultimele 4 partide directe disputate pe San Paolo.
Echipa din sudul Italiei este neinvinsa in ultimele 6 etape in campionat (3 victorii si 3 egaluri), insa au strans cu 7 puncte mai putin decat in sezonul trecut dupa 9 etape.
In ultimele 3 partide pe San Paolo, gazdele au marcat de 11 goluri si au primit 6.
AS Roma a strans un singur punct din ultimele 2 deplasari, dupa ce le castigase pe cele precedentele doua.
Gialorossi sunt lideri la capitolul meciuri fara gol primit - 7. De asemenea, "lupii" conduc si la numarul de goluri inscris in primul sfert de ora al meciurilor - 4.
Miralem Pjanic a inscris singura dubla a sa in sezonul trecut tocmai impotriva lui Napoli, meci terminat cu scorul de 2-0.
3 din cele 4 goluri inscrise de Mattia Destro in actuala campanie au fost inscrise in primele 10 minute ale meciurilor.
Gonzalo Higuain a ratat 2 penalty-uri in aceast inceput de sezon, mai multe decat orice alt jucator din Serie A.


XI-le probabil al celor 2 echipe
Napoli (4-2-3-1):Cabral - Ghoulam, Albiol, Koulibaly, Maggio - Inler, Lopes - Insigne, Hamsik, Callejon - Higuain 
AS Roma (4-3-3): De Sanctis - Holebas, Manolas, Yanga-Mbiwa, Maicon - Pjanic, De Rossi, Nainngolan - Gervinho, Totti, Iturbe

Indisponibili
Napoli: Juan Zuniga, Michu (accidentati), in timp ce Walter Gargano este incert.
AS Roma: Leandro Castan, Gianluca Curci, Davide Astori, Federico Balzaretti, Kevin Strootman, iar Maicon este incert. 

Sugestii pentru pariuri
Cartonas inainte de minutul 26:00 (1,83). Tensiunea intre cele 2 echipe rivale se va reflecta si in duritatea atacurilor, de aceea ne asteptam la un numar destul de ridicat de cartonase galbene, care isi vor face aparitia inca din prima jumatate a primei reprize.
Ambele marcheaza si peste 2,5 goluri (2,10 la william hill). Avand in vedere ca in 2 din ultimele 3 partide pe San Paolo, s-au marcat cel putin 6 goluri, cat si faptul ca ambele echipe par sa se exceleze in atac, vom incerca un pariu pe goluri multe cu goluri de fiecare parte.

Comentarii

  1. Primul cartonas s-a aratat in minutul 25:54, deci prima varianta de pariu este castigatoare, insa a 2-a este pierduta, scorul final fiind 2-0.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au avut ocazii mari ambele echipe, dar mingea nu a vrut sa intre in poarta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu