Olympique Marseille - Nantes, in deschiderea etapei a 15-a in Ligue 1

Vineri de la ora 21:30 (in direct pe Digisport 1) se va desfasura pe Stade Velodrome primul meci al etapei a 15-a intre Olympique de Marseille si FC Nantes. Fenicienii sunt inca liderii clasamentului general, desi in ultimele 4 etape au pierdut de 2 ori (2-1 in deplasarea de la Rennes si 2-0 in deplasarea de la PSG) . Avantajul in fata parisienilor este acum de un singur punct, iar o singur pas gresit o poate conduce pe Marseille la pierderea primului loc in clasament. Canarii au obtinut 8 puncte in ultimele 4 etape, semiesecurile venind pe teren propriu. Oaspetii sunt pe pozitia a 4-a a clasamentului, neasteptat de buna pentru echipa Michel Der Zakarian. In partidele din sezonul trecut, canarii au obtinut 4 puncte din intalnirile cu fenicienii (1-0 pe Stade Velodrome si 1-1 pe Stade de la Beaujoire).

Florian Thauvin a inscris singurul gol al echipei din sudul Frantei impotriva canarilor in sezonul trecut. (sursa poza: espnfc.com)

Nantes a pierdut decat o singura data in ultimele 6 intalniri cu Marseille (2 victorii si 3 egaluri).
Marseille a castigat ultimele 6 partide pe teren propriu.
Nantes a fost infranta decat de 2 ori in ultimele 14 partide in acest sezon, cel mai bun record din sezonul 1994/1995.
Nantes este neinvinsa in ultimele 9 jocuri din Ligue 1 (4 victorii si 5 egaluri), cea mai buna performanta din mai 2010, cand a avut o perioada de 10 jocuri fara infrangere.
Nantes a pierdut decat o singura data in ultimele 9 partide in deplasare (4 victorii si 4 egaluri).
Andre-Pierre Gignac a marcat 6 goluri impotriva canarilor in campionat, fiind "victima" sa preferata alaturi de Nice si St. Etienne.
Jordan Veretout a fost implicat in ultimele 7 goluri ale lui Nantes in campionat (3 goluri si 4 pase decisive).
Michel Der Zakarian (antrenorul lui Nantes) nu a pierdut niciun meci din precedente 3 impotriva Marsiliei.

XI-le probabil al celor 2 echipe
Marseille: Mandanda - Mendy, N`Koulou, Fanni, Dje Dje - Imbula, Romao - Thauvin, Payet, Alessandrini - Gignac
Nantes: Riou - Veigneau, Djilobodji, Vizcarrondo, Cissokho - Gomis, Hansen - N`Koudou, Veretout, Bessat - Bammou

Indisponibili
Marseille: Andre Ayew (accidentat)
Nantes: Koffi Djidji (nepregatit fizic 100%)

Antrenorul argentinian al celor de la Marseille, Marcelo Bielsa a indemnat jucatorii sai sa fie rabdatori pentru ca va fi dificil sa "sparga" defensiva celor de la Nantes in aceasta etapa."Este o echipa care se apara foarte bine, are cea mai buna defensiva (9 goluri in 14 etape). Este o echipa care stie cum sa joace in jumatatea proprie si care se simte comfortabil sa se apere. Canarii paseaza repede si ies din aparare fara prea multe pase".

Sugestii pentru pariuri
2 sau 3 goluri in meci (1,95). Avem fata in fata cea mai buna ofensiva, OM (30 de goluri in 14 etape) si Nantes, cea mai buna defensiva cu doar 9 goluri primite. Mizam pe un numar echilibrat de goluri, 2 sau 3 goluri, pentru ca golurile ar putea veni din ambele parti.
Peste 1 gol asiatic in prima repriza (2,00). In 2 din ultimele 3 jocuri ale gazdelor jucate pe teren propriu s-au inscris 2 goluri in prima repriza. Desi in aceasta etapa, Bielsa Boys intalnesc cea mai buna aparea in campionatul francez, este posibil atat ca Marsilia sa inscrie in prima repriza, cat si Nantes sa loveasca pe contraatac.

Comentarii

  1. Marseille - Nantes 2-0 final, 2-0 la pauza, astfel ca ambele pariuri au fost castigatoare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu