PSG - OM, se apropie parisienii de liderul campionatului?

Duminica de la ora 22:00 in direct pe Digisport 1 se disputa cel mai important meci al etapei a 13-a in Ligue 1. Partida pune fata in fata campioana PSG si liderul actual Olympique de Marseille. Oaspetii au un avantaj de 4 puncte fata de echipa din capitala Frantei. Nefacand transferuri cu renume in vara, e clar ca motivul pentru care fenicienii au strans la un moment dat 8 victorii consecutive este aducerea lui Marcelo Bielsa in postura de manager. Desi PSG este neinvinsa in campionat, a facut multe egaluri, iar un motiv ar fi lipsa lui Zlatan Ibrahimovic. Suedezul a lipsit la ultimele 9 partide ale parisienilor.

Edinson Cavani a inscris 5 goluri in 11 partide de campionat, devenind principalul marcator al echipei in lipsa lui Zlatan Ibrahimovic. (sursa poza:parismania.fr)


In sezonul trecut, PSG a strans 6 puncte din confruntarile cu Marseille, 2-1 pe Velodrome (Maxwell si Ibrahomovic, respectiv Andre Ayew pentru OM) si 2-0 pe Parc des Princes (Maxwell si Cavani).
Antrenorul gazdelor, Laurent Blanc a prefatat partida si a scos in evidenta importanta ei."Este capitala impotriva provinciei. Este ca Real Madrid - Barcelona. Marseille a dominat fotbalul francez pentru o lunga perioada de timp, acum sper ca este vremea Parisului. Ma bucur sa o vad  pe Marseille atat de puternica, mai ales dupa ultimul sezon prost". Pentru ca Zlatan Ibrahimovic este incert, prima intrebare a jurnalistilor s-a referit la posibila prezenta a suedezului in primul XI. Antrenorul parisienilor a refuzat politicos un raspuns direct, spunand ca nu doreste sa ii dezvaluie lui Marcelo Bielsa componenta echipei sale. Si mijlocasul Marco Verratti a expus presei asteptarile sale in ceea ce priveste acest meci:"Este un meci foarte important pentru noi, o intalnire speciala, insa nu decisiva. Ne raman multe meciuri de jucat pana la finalul sezonului. OM este o echipa mare care ne poate pune probleme. Va fi dificil. Vor fi multe dueluri la care trebuie sa raspundem prezent. Trebuie sa ne impunem stilul inca din primul minut, pentru a nu intampina probleme". 


Statistica celor 2 echipe in campionat este incredibila: 32 de victorii pentru fiecare combatanta si 20 de egaluri, fiecare dintre echipe inscriind cate 106 goluri.
PSG este neinvinsa in ultimele 7 jocuri impotriva lui Marseille (6 victorii si 1 egal). Ultima victorie a fenicienilor impotriva echipei din capitala a fost in 2011 pe Velodrome, scor 3-0.
Trupa din sudul Frantei a pierdut ultimele 6 confuntari disputate pe Parc des Princes, inscriind 2 si primind 12 goluri in acest interval.
PSG este singura echipa din campionat care nu a fost infranta pana in acest moment (6 victorii si 6 egaluri).
Echipa condusa de Laurent Blanc a pierdut decat 3 din ultimele 61 partide in Ligue 1 (42 victorii si 16 egaluri).
In ultimele 10 partide in campionat, Marseille nu a primit niciodata mai mult de 1 gol.
Andre Ayew a fost implicat in 5 din ultimele 8 goluri inscrise de Marseille impotriva lui PSG (4 goluri si o pasa de gol), insa in aceasta partida  el va absenta din cauza cartonaselor.

Primul XI al celor 2 echipe
PSG (4-3-3): Sirigu - Maxwell, Luiz, Silva, Aurier - Matuidi, Cabaye, Verratti - Pastore, Cavani, Moura 
OM (4-2-3-1): Mandanda - Mendi, Fanni, N`Koulou, Djedje - Imbula, Lemina - Alessandrini, Thauvin, Payet - Gignac

Indisponibili
PSG: Motta, Van Der Wiel (suspendati), Verratti si Ibrahimovic (incerti).
OM: Morel, Ayew, Romao (suspendati).


Sugestii pentru pariuri
Peste 9,5 cornere (1,875). Ambele echipe joaca cartea atacului, asa ca exista o posibilitate destul de mare sa fie un meci cu multe lovituri de colt.
Ambele marcheaza si peste 2,5 goluri (2,25). Media de goluri in partidele lui PSG este 2,58, iar a celor de la OM este 3,08, asa ca asteptam un meci cu goluri multe.

Comentarii