Sampdoria - Napoli, epilogul etapei a 13-a in Serie A

Luni de la ora 22:00 (in direct pe Digisport 2 si Dolcesport 2) pe stadionul Luigi Ferraris din Genova se intalnesc Sampdoria si Napoli. Cele 2 echipe sunt vecine de clasament, gazdele fiind la 1 punct distanta de oaspeti care se regasesc pe locul 3. Napoli nu exceleaza in deplasare, unde a strans 8 puncte in ultimele 5 partide, si nu a marcat decat o singura data mai mult de un gol. Gazdele au obtinut 11 puncte in ultimele 5 partide pe teren propriu, singurele semiesecuri au venit in compania Romei (0-0) si a Milanului (2-2).
In sezonul trecut, Partenopeii au luat toate cele 6 puncte dupa 2-0 in tur pe San Paolo si 5-2 pe Luigi Ferraris. Ultimele 3 partide directe jucate la Genova au fost castigate de Napoli.

Gonzalo Higuain si Jose Maria Callejon sunt principalele guri de foc pentru apararea Sampdoriei. In acest sezon, argentinianul a inscris 7 goluri, in timp ce spaniolul are 8 goluri. Marcheaza ei impotriva Doriei? (sursa poza: thebrokers777.blogsport.com)

Cele 2 echipe s-au intalnit de 108 ori in Serie A, Napoli avand 36 de victorii fata de cele 33 ale Doriei, iar 39 de partide s-au incheiat la egalitate.
Echipa antrenata de Sinisa Mihajlovic a strans un singur punct din ultimele 6 meciuri cu Napoli.
Inaintea ultimului meci direct, care s-a incheiat cu scorul de 5-2 pentru Napoli, Sampdoria nu inscrisese impotriva Partenopeilor in ultimele 4 partide.
Sampdoria a strans 21 de puncte dupa 12 etape, tot atatea cat avea si in sezonul 2009/2010 in acelasi mome, cand au terminat pe locul 4 si au ajuns in play-off-ul Champions League.
Echipa condusa de Rafael Benitez este neinvinsa in ultimele 9 etape (5 victorii si 4 egaluri). Managerul spaniol a folosit in cele 12 etape disputate pana in acest moment decat 23 de jucatori, fiind la egalitate cu Udinese in topul echipelor cu cei mai putini jucatori utilizati.
Napoli este singura echipa in acest sezon, care a inscris dupa aruncari din margine. Acest lucru s-a intamplat de 2 ori: Higuain contra lui Cagliari si Callejon impotriva lui Inter.
Gonzalo Bergessio a debut in Seria A intr-un meci impotriva lui Napoli, in februarie 2011.
Marek Hamsik a inscris cate un gol in 3 din ultimele 5 partide ale Partenopeilor jucate in compania Doriei. De asemenea, primul gol al slovacului in campionatul italian a venit impotriva Sampdoriei.
Acest meci poate marca cea de-a 250-a prezenta in Seria a a elvetianului Gokhan Inler.

XI-le probabil al celor 2 echipe
Sampdoria (4-3-3): Romero - De Silvestri, Gastaldello, Silvestre, Regini - Soriano, Palombo, Obiang - Gabbiadini, Okaka, Eder.
Napoli  (4-2-3-1): Rafael - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Jorginho, Lopez - Callejon, Hamsik, Mertens - Higuain

Indisponibili
Sampdoria: Viviano (accidentat)
Napoli: Michu, Insigne si Zuniga (accidentati)


Antrenorul sarb al celor de la Sampdoria, Sinisa Mihajlovic a prefatat partida. "Pe hartie, ei sunt favoriti, dar nu de fiecare data se probeaza acest lucru. Am demonstrat ca suntem 2 echipe diferite, atunci cand evaluam pe teren propriu si in deplasare, asa ca le-am spus baietilor ca o adevarata echipa are o singura fata. De aceea, cu tot respectul fata de Napoli, maine vreau sa castig cele 2 puncte pe care le-am pierdut la Cesena. Cu totii stim potentialul din atacul lui Napoli, avand in vedere ca ei au creat cele mai mlte sanse de gol si au cele mai multe suturi pe poarta din campionat. Cu toate acestea, ei au si cateva puncte slabe, pe care le-am abordat cu jucatorii mei in aceasta saptamana. Am incercat 2 sisteme diferite la antrenamente, asa ca vom vedea maine care din ele le va cauza probleme".

Gonzalo Higuain poate intra in istoria clubului Napoli, daca va inscrie in partida cu Sampdoria. Pipita a inscris in fiecare din ultimele 5 partide in Seria A (Hellas Verona, Atalanta, AS Roma, Fiorentina si Cagliari). Ultimul jucator al lui Partenopeilor care a reusit sa marcheze in 6 meciuri consecutive a fost Diego Maradona in sezonul 1987/1988.

Zvonurile conduca la interesul lui Napoli pentru atacantul Manolo Gabbiadini (Sampdoria), insa agentul jucatorului mentioneaza ca Juventus va decide soarta lui. Atacantul a jucat un rol esential in ascensiunea Sampdoriei in clasament, marcand 4 goluri si oferind o pasa decisiva in 9 prezente pentru club in acest sezon in campionat. Jucatorul de 23 de ani a reusit sa gaseasca interesul lui Napoli, deoarece Partenopeii il considera schimbarea perfecta pentru Lorenzo Insigne, care este accidentat. Sursele Sky Italia spun ca suma pe care o va oferi clubul lui Aurelio de Laurentiis in ianuarie este intre 14 si 16 milioane de euro. Gabbiadini este in coproprietatea cluburilor Juventus si Sampdoria, iar agentul sau sustine ca doar Bianconerii ii vor decide viitorul.

Sugestii pentru pariuri
2 sau 3 goluri in meci (1,95). Media golurilor gazdelor pe teren propriu este de 2,33 goluri pe meci, in timp ce oaspetii au o medie de 2 goluri in fiecare partida pe care o joaca in deplasare. Cu toate acestea, incercam un numar echilibrat de goluri, pentru ca atacurile celor 2 echipe ar putea marca cel de-al 3-lea gol.
X pauza (2,25la william hill). In meciurile de acasa, Sampdoria a inregistrat la pauza 4 victorii si 2 egaluri, insa aceste egaluri au venit cu Roma si Milan, 2 echipe care tot timpul s-au batut in varful clasamentului. Cum si Napoli face parte din aceste echipe in ultima perioada, probabil ca la pauza, meciul va fi nedecis.




Comentarii

Trimiteți un comentariu