Chelsea - Tottenham, resimt albastrii lipsa lui Diego Costa?

Miercuri de la ora 21:45 (in direct pe Eurosport) se disputa meciul dintre Chelsea si Tottenham pe Stamford Bridge. Gazdele sunt liderii clasamentului cu 33 de puncte si sunt la 13 puncte distanta de oaspeti, care se gasesc pe pozitia a 7-a. Atunci cand joaca pe Stamford Bridge, Chelsea este tot timpul victorioasa, avand 6 din 6 victorii pe teren propriu. De partea celalata, recordul lui Spurs in deplasare este urmatorul: 3 victorii, 2 egaluri si o infrangere. Ciudat este faptul ca echipa lui Mauricio Pochettino joaca mai bine pe alte terenuri decat pe White Hart Lane. Ultimele 5 partide ale lui Spurs in campionat s-au incheiat cu acelasi numar de goluri (3), astfel ca semnul over 2,5 goluri a iesit tot de atatea ori. In sezonul trecut, Chelsea a zdrobit-o cu 4-0 pe teren propriu pe Spurs, in timp ce pe White Hart Lane, cele 2 echipe au remizat 1-1. In ambele partide, s-au acordat cate un cartonas rosu, ceea ce scoate in evidenta tensiunea dintre cele 2 echipe.
Oscar a inscris de 3 ori in campionat pana la acest meci. Va reusi el sa iasa in evidenta, in absenta lui Diego Costa? (sursa poza: mirror.co.uk)

Chelsea a castigat 28 si a pierdut o singura data in ultimele 34 de partide din Premier League disputate pe Stamford Bridge.
Tottenham a pierdut decat una din ultimele 6 deplasari in campionat.
Tottenham nu a mai castigat in deplasare pe Stamford Bridge in orice competitie din Februarie 1990 cand Gary Lineker a inscris golul de 2-1, din acel moment Spurs remizand in 10 randuri si pierzand in alte 17.
Echipa lui Jose Mourinho nu a primit gol in 11 din ultimele 14 partide pe teren propriu in campionat.
Chelsea a pierdut decat un singur derby londonez din ultimele 17 in campionat (12 victorii si 4 egaluri). Singura infrangere a venit in Martie 2014 in fata celor de la Crystal Palace.
Chelsea a castigat toate cele 3 partide in care a primit prima gol in acest sezon.
Chelsea si Tottenham sunt echipele care au castigat cele mai multe puncte dupa ce au fost conduse (9).
Didier Drogba a inscris 3 si a oferit 4 pase decisive in ultimele 8 jocuri impotriva lui Spurs in Premier League.
Chelsea este neinvinsa in cele 20 de partide desfasurate in acest sezon in toate competitiile (15 victorii si 5 egaluri).
Spurs a castigat in 3 din ultimele 4 etape in campionat, dupa ce anterior acestei perioade reusisera decat 3 in 9 sub conducerea lui Mauricio Pochettino.


XI-le probabil al celor 2 echipe
Chelsea (4-2-3-1): Courtois - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic - Fabregas, Matic - Hazard, Oscar Willian - Drogba
Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Davies, Vertonghen, Fazio, Naughton - Mason, Bentaleb - Eriksen, Kane, Lennon - Soldado

Indisponibili
Chelsea: Nathan Ake (accidentat), Diego Costa (suspendat)
Tottenham: Danny Rose, Kyle Walker, Andros Townsend, Emmanuel Adebayor, Vlad Chiriches, Etienne Capoue (toti incerti)


Portughezul Jose Mourinho a declarat ca lipsa lui Diego Costa nu va fi o absenta de neinlocuit. Internationalul spaniol este suspendat dupa ce a strans cel de-al 5-lea cartonas galben in acest sezon in remiza 0-0 de la Sunderland. Managerul i-a laudat si pe ceilalti 2 atacanti, Loic Remy si Didier Drogba, care sunt gata sa il inlocuiasca pe Costa, golgheterul campionatului cu 11 reusite."Nu vorbim despre Diego [Costa]. Credem ca Remy si Drogba sunt pregatiti sa il inlocuiasca pe Diego [Costa]. Credem in ei la fel cum credem si in Diego. 

Si antrenorul celor de la Tottenham, Mauricio Pochettino a comentat absenta lui Diego Costa. "Costa este un jucator excelent, il stiu din Spania. Dar pentru ca Chelsea nu il poate juca, ii vor folosi pe Didier Drogba si Loic Remy. Acestia sunt jucatori diferiti, cu caracteristici difertie, insa si ei sunt jucatori de top. Chelsea este echipa cea mai buna echipa in Premier League in acest moment cu un lot incredibil. In ultimele 14 jocuri acasa, au mentinut poarta intacta de 11 ori. Este incredibil sa mergi si sa joci acolo, pe un teren dificil, si sa incerci sa iei cele 3 puncte". 

Sugestii pentru pariuri
Ambele echipe sa marcheze (1,90 la william hill). Chiar daca Chelsea este foarte buna pe teren propriu, mai ales in aparare, atacul lui Tottenham poate sa dea lovitura macar o data in aceasta partida. Spurs a marcat in fiecare din ultimele 5 deplasari, toate aceste meciuri terminandu-se GG.
Peste 5 cartonase galbene (handicap asiatic) - 1,95. De fiecare data, cand se intalnesc cele 2 echipe spiritele se incing, de aceea nici aceasta partida nu ar trebui sa faca exceptie si ar trebui ca arbitrul Mike Dean sa acorde macar 6 cartonase galbene. In cazul in care se vor acorda fix 5 cartonase galbene, miza va fi returnata.

Comentarii