Recorduri incredibile obtinute de sportivi



Unele dintre recordurile obținute de sportivii din acest articol parcă sunt din altă lume.

1. Glenn Hall, portar de hochei pe gheață în NHL în anii 50, a jucat 502 de meciuri consecutive ca titular fără mască. Un portar nebun care a jucat fără nicio protecție pentru față timp de aproape 6 sezoane.
Și ca să va dați seamă cât este de periculos un puc la hochei pe gheață, trebuie să vă spun că un jucător de hochei canadian în vârstă de 16 ani a murit în 2011 când a încercat să apere prin alunecare în față porții un șut de la distanță și pucul l-a lovit în gât. Într-un meci de juniori, Kyle Fundytus a încercat să blocheze un şut cu corpul, însă pucul l-a lovit puternic în gât. Sportivul a fost transportat de urgenţă la spitalul Royal Alexandra, acolo unde medicii nu au mai putut însă face nimic pentru el.

2. Echipa națională de rugby a Noii Zeelande supranumită All Blacks a câștigat 402 de meciuri din totalul de 526 până acum. Rugby-ul este sportul național în Nouă Zeelandă.
Jucătorii All Blacks au un record de 36 de victorii la rând pe teren propriu. Ultima înfrângere acasă datează din 2009 când au pierdut în fața celor de la the Springboks(Africa de Sud) cu 29-32.

3. Michael Shumacher a terminat în top 3 la fiecare cursă în sezonul 2002. Peste 50% din toate participările în Formula 1 s-au terminat pe podium pentru Michael Shumacher.
Neamțul care acum se află în comă a câștigat 91 de curse. Acestea reprezintă 30% din toate cursele din Formula 1 la care a participat.

4. Lionel Messi a marcat 91 de goluri în 69 de meciuri în 2012, atât pentru Barcelona cât și pentru Argentina.

Comentarii