Roma - Milan, pun giallorossii presiune pe Batrana Doamna?

Ultimul meci al zilei de sambata in Serie A se desfasoara pe Stadio Olimpico de la ora 21:45 (in direct pe Digisport 1 si Dolcesport 1) intre AS Roma si AC Milan. Roma incepe etapa a 16-a de pe a 2-a pozitie in clasamentul general, la un singur punct distanta de liderul Juventus Torino. AC Milan se regaseste pe locul 6 dupa victoria de rasunet in fata celor de la SSC Napoli din ultima etapa. In partidele din sezonul trecut, baietii lui Garcia au obtinut 4 puncte din partidele cu rossonerii, dupa 2-2 in tur la Milan si 2-0 acasa.
Jeremy Menez a jucat un rol decisiv in partida din weekend-ul trecut impotriva partenopeilor lui Rafael Benitez. (sursa poza: caughoffside.com)


Rossonerii au castigat cele mai multe jocuri in Serie A chiar impotriva giallorossilor, insa in ultimele 4 confruntari directe lupii nu au pierdut niciodata (2 victorii si 2 egaluri).
Trupa lui Inzaghi a reusit sa invinga decat o singura data in ultimele 9 deplasari pe Stadio Olimpico (3-2 in octombrie 2011). In acest interval, romanii au castigat de 4 randuri si au remizat tot de atatea ori.
Roma a egalat recordul de victorii dupa 15 etape (11), performanta realizata in sezoanele 2003/2004 si 2013/2014. Cu toate acestea, defensiva giallorossilor este mai slaba ca in sezonul trecut, primind cu 6 goluri mai mult.
Gazdele sunt neinvinse in acest sezon pe teren propriu (7 victorii si 1 egal), in fiecare din cele 8 partide reusind sa marcheze minim 2 goluri.
Elevii lui Rudi Garcia au primit 4 goluri in precedente 2 etape disputate pe Olimpico, acelasi numar de goluri ca si in precedentele 10 partide acasa.
Milan a castigat 2 din ultimele 3 partide din Serie A cu scorul 2-0, ambele pe San Siro. Rossonerii sunt fara victori in ultimele 3 jocuri in deplasare, primind gol in fiecare din ultimele 10 partide in deplasare.
Ultima data cand AC Milan nu a reusit sa marcheze in 2 dispute consecutive in deplasare, in campionat s-a intamplat in mai 2011.
Radja Nainngolan are 3 goluri in acest sezon pentru lupii, fiind la unul singur distanta de a-si depasi recordul intr-un singur sezon (2008/2009, cand era jucatorul Piacenzei).
Jeremy Menez a reusit sa marcheze deja 8 goluri in acest sezon, in timp ce in perioada petrecuta la AS Roma a marcat 7 goluri (sezoanele 2008-2011).

Fundasul Daniele Bonera este increzator ca Milan va exploata slabiciunile Romei in partida directa. O victorie impotriva giallorossilor ar putea sa ii plaseze pe Milan pe locul al 3-lea in Serie A in functie de rezultatele contracandidatelor la primele locuri. "Jocuri ca cel impotriva lui Napoli iti redau increderea. Stam bine din punct de vedere psihic. Roma are o echipa buna, nu se bazeaza doar pe individualitati, ci formeaza o echipa excelenta alcatuita din cativa din cei mai buni jucatori din lume. In atac si la mijloc sunt cu adevarat puternici, insa vom incerca sa profitam de slabiciunile lor. Ambele echipe au jucatori importanti absenti, insa va fi un meci grozav".

Rudi Garcia era suspendat 2 etape de pe banca tehnica a celor de la AS Roma dupa ce se pare ca a avut o altercatie cu un steward la meciul dintre Genoa si AS Roma. Francezul a rabufnit pe twitter la decizia ligii italiene de fotbal in privinta sa. "In urma acestor acuzatii nefondate si a sanctiunilor rezultate din acest incident, doresc sa ma indepartez de acest atac la onoarea si reputatia mea. De-a lungul carierei mele de fotbalist, educator si anternor am aratat un comportament exemplar pe care mi l-am mentinut intotdeauna. Nu voi accepta aceasta incercare de atac la adresa mea, prin gesturi agresive pe care nu le-am comis si le voi ataca cu apel. Voi apela la toate caile pentru a ma apara fata de aceste minciuni si nedreptati". In cursul zilei de vineri, Comitetul de Disciplina a decis sa suspende pedeapsa acordata anternorului francez dupa ce stewardul de la partida Genoa - Roma si-a retras plangerea. De asemenea, fundasul Jose Holebas care era suspendat pentru aceasta partida a facut apel impotriva deciziei si va fi apt pentru aceasta partida.

XI-le probabil al celor 2 echipe:
AS Roma (4-3-3): De Sanctis - Cole, Manolas, Yanga-Mbiwa, Maicon - Keita, De Rossi, Nainggolan - Gervinho, Totti, Ljajic
AC Milan (4-3-3): Lopez - Armero, Mexes, Zapata, Bonera - Muntari, De Jong, Poli - Bonaventura, Menez, Honda

Indisponibili:
AS Roma: Federic Balzaretti, Leandro Castan, Lukasz Skorupski (accidentati), Davide Astori, Miralem Pjanic (suspendati)
AS Milan: Alex, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Marco Van Ginkel, Adil Rami (accidentati)

Sugestii pentru pariuri
Gol dupa minutul 73:59 (1,83 la william hill). Giallorossi au inscris nu mai putin de 7 goluri in ultimele 15 minute ale meciurilor din acest sezon. Doar Napoli are mai multe goluri in aceasta perioada a jocului (9).
Ambele marcheaza si peste 2,5 goluri (2,25). Roma joaca deschis pe teren propriu, utlimele 2 rezultate pe Olimpico fiind 2-2 cu Sassuolo si 4-2 cu Inter. Media lupilor acasa este de 3,00 goluri/meci. Si rossonerii au o medie ridicata la partidele din deplasare: 3,17 goluri/meci.

Comentarii

Trimiteți un comentariu