Derby d`Italia: Juventus - Inter

Marti de la ora 22:00 (in direct pe Digisport 1 si Dolcesport 1) in etapa a 17-a, se desfasoara partida dintre Batrana Doamna si Nerazzuri. Juventus este liderul campionatului cu 3 puncte avans fata de lupii de la AS Roma, in timp ce Inter se zbate la mijlocul clasamentului, si nu arata o imbunatatire a rezultatelor chiar daca l-a schimbat pe Walter Mazzarri cu Roberto Mancini. De la venirea noului antrenor la sfarsitul lunii octombrie, Inter a reusit sa castige decat 2 partide. In sezonul trecut, juventinii au luat 4 puncte din confruntarea cu gruparea milaneza, dupa 1-1 in tur pe Giuseppe Meazza in tur si 3-1 acasa in retur.

Inter l-a imprumutat in primele zile ale anului pe Lukas Podolski de la Arsenal Londra. Imprumutul este pentru o perioada de 6 luni, iar tunarii au primit in schimb suma de 600.000 de euro. (sursa poza: sudinfo.be)

Transferuri
Juventus este foarte aproape de a-l achizitiona pe fundasul central al celor de la FC Porto, Rolando. Internationalul portughez care in trecut a evoluat pentru Inter este in vizorul Batranei Doamne, diferenta dintre oferta torinezilor si dintre ceea ce cer portughezii este de 1 milion de euro. Porto isi doreste sa-l imprumute pe fundasul de 29 de ani cu optiune de cumparare, iar suma de transfer ceruta este de 5 milioane de euro, iar torinezii accepta afacerea cu exceptia pretului, ei oferind 4 milioane de euro. Un imprumut al fundasului pe o durata de 6 luni ar costa 500.000 de euro, iar contractul fundasului cu gruparea de pe Dragao dureaza pana in iunie 2016.
Conform presei italiene, mijlocasul lui Bayern Munchen, Xherdan Shaqiri este mai aproape de o mutare la Internazionale Milano decat la FC Liverpool. Cormoranii ofera 14 milioane de euro pe elvetian in timp ce Inter si-l doreste imprumut pana in vara, cu optiune de cumparare la final. Bavarezii par sa accepte mai repede varianta Inter pentru tanarul elvetian.
Fiorentina si Juventus sunt pregatite sa efectueze un schimb de jucatori in aceasta perioada de mercato. Portarul titular al trupei viola, Norbeto Neto, care nu mai doreste prelungirea contractului cu echipa, are sanse sa ajunga la juventini in schimbul atacantului Sebastian Giovinco, care in actuala stagiune a bifat decat 6 prezente.
West Bromwich Albion este interesata de achizitionarea fundasului Nagatomo (Inter) in aceasta perioada de mercato, japonezul fiind plecat la Cupa Asiei in luna ianuarie.

Statistici
Juventus si Inter s-au intalnit de 162 de ori in Serie A, Batrana Doamna castigand 77 de partide, in timp ce Inter a iesit victoriasa de 45 de ori.
Inter a pierdut cele mai multe jocuri in campionat tocmai impotriva lui Juventus. De asemenea, nerazzurrii au primit cele mai multe goluri de la juventini in campionat (235).
In ultimele 4 intalniri in campionat, ambele echipe au marcat, contabilizand in total 13 goluri.
Juventus a gasit golul in fiecare din ultimele 13 partide desfasurate pe teren propriu impotriva Interului.
In 1961, Juventus a invins cu scorul de 6-1 pe Inter, reprezentand una dintre cele mai mari diferente de scor din campionat.
Bianconerii au inscris cele mai multe goluri din afara careului in acest sezon (10).
Mauro Icardi a marcat 4 goluri in ultimele 3 meciuri impotriva lui Juventus in campionat, piemontezii fiind victima sa favorita.
Mateo Kovacic a inscris 2 goluri in ultimele 2 partide de campionat, dublandu-si numarul de  goluri din anterioarele 59 de aparitii in Serie A.

Mateo Kovacic este in forma de la venirea lui Roberto Mancini la echipa. Marcheaza el si cu Juventus? (sursa imagine: dailymail.co.uk)
 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Juventus XI (4-3-1-2): Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Pogba - Vidal - Tevez, Llorente
Inter XI (4-3-1-2): Handanovic - D`Ambrosio, Ranocchia, Juan Jesus, Campagnaro - Hernandes, Medel, Kuzmanovic - Kovacic - Icardi, Palacio

Indisponibili
Juventus: Andrea Barzagli, Kwadho Asamoah, Romulo
Inter: Yuto Nagatomo (plecat la nationala Japoniei pentru Cupa Asiei)
Arbitru: Luca Banti
 
Sugestii pentru pariuri
Gol inainte de minutul 28:00 (1,83). Juventus a inscris nu mai putin de 12 goluri din cele 34 ale sale in primele 30 de minute ale meciurilor, iar Inter a primit 10 din cele 23 de goluri in acelasi interval, astfel ca ne putem astepta la un gol in primele 28 de minute ale meciului.
Peste 2,5 goluri (1,85 la william hill). Juventus a inscris 20 de goluri pe teren propriu, insa ne putem si la un gol al nerazzurrilor, astfel ca minim 3 goluri in meci este probabil.
 

Comentarii

  1. Tevez a marcat primul gol al partidei in minutul 5, astfel ca prima sugestie este castigatoare, dar meciul s-a incheiat cu scorul de 1-1, dupa ce Icardi a egalat in minutul 64.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu