Steaua - Rapid, primul derby al returului

In acest weekend a revenit si campionatul Romaniei, iar prima etapa a returului ne aduce deja primul derby, intre Steaua si Rapid (duminica de la 20:30 in direct pe Digisport 1 si Look TV). In circumstantele actuale, a cataloga aceasta partida un derby este o gluma, fiindca Steaua este in drum spre cel de-al treilea titlu consecutiv de campioana, in timp ce Rapid se lupta sa iasa din insolventa si sa evite retrogradarea. Cu toate acestea, partida ramane derby datorita traditiei si rivalitatii dintre cele 2 cluburi.
Steaua a debutat deja in meciurile oficiale din 2015, jucand in meciul tur al semifinalei din Cupa Ligii, partida castigata cu 3-0 impotriva celor de la Astra Giurgiu. De partea cealalta, Rapid a facut numeroase transferuri in incercarea supravietuirii in primul esalon fotbalistic din tara. Patronul visiniilor, Valerii Moraru isi pune toate sperantele in jucatorii noi sositi, mai ales ca printre acestia se numara si unii care au mai evoluat pentru club  (Daniel Niculae si Cristian Sapunaru) si au habar despre ceea ce inseamna acest club. Si pe banca tehnica avem o aparitie noua, Cristi Pustai fiind noul antrenor al echipei. Aceasta a pregatit-o pe ASA Tg. Mures in tur intre etapele 10 si 17, echipa obtinand cu el pe banca (4 victorii, 3 egaluri si o infrangere in Liga 1)

George Tucudean a inscris deja pentru Steaua in meciul tur din semifinala din Cupa Ligii cu Astra Giurgiu. Toti fanii Stelei se asteapta ca aceasta sa il inlocuiasca pe golgheterul Claudiu Keseru (12 goluri), plecat in aceasta iarna. (sursa poza: gsp.ro)


In clasament, Steaua este pe primul loc, cu 43 de puncte obtinute in tur, dupa 14 victorii, 1 egal si 2 infrangeri, in timp ce Rapid este pe penultimul loc cu 11 puncte stranse dupa 2 victorii si 5 egaluri. Steaua este echipa care are cel mai bun atac (36 de goluri) dar si cea mai buna defensiva (8 goluri primite). Feroviarii se chinuie sa marcheze, avand cea mai slaba ofensiva, 7 goluri marcate in 17 etape (la egalitate cu Otelul Galati).
Cele 2 echipe din capitala s-au intalnit deja de 2 ori in acest sezon, de fiecare data pe stadionul din Giulesti. In Cupa Ligii, Steaua a invins-o pe Rapid cu scorul de 2-1 [goluri reusite de Claudiu Keseru (2), respectiv Ciprian Selagea], iar in campionat Steaua s-a impus cu scorul de 3-1 (golurile fiind marcate de Cladiu Keseru, Adrian Popa si Alexandru Chipciu, iar pentru rapidisti a inscris Daniel Pancu).
In ultimele 6 intalniri directe in toate competitiile, Rapid nu are nicio victorie (3 egaluri si 3 infrangeri). Ultima victorie a Rapidului impotriva Stelei a fost in mai 2011 pe stadionul din Ghencea.

Noutatea pentru Steaua o reprezinta noua stema, pe care clubul a trebuit sa o schimbe, urmare a pierderii litigiului cu Clubul Sportiv al Armatei, ce este detinut de Ministerul Apararii Nationale. Conform comunicatelor facute de cei din cadrul Ministerului, celor din administratia Stelei li s-a propus un contract de licenta de marca pana la evoluarea marcii de catre un un expert in materie, insa oferta a fost refuzata. Clauza din contract care probabil nu a fost pe placul celor din administratia clubului de fotbal a fost cea conform careia clubul trebuia sa transfere 10% din incasari pe durata contractului in conturile Clubului Sportiv al Armatei.

Aceasta este noua stema a clubului Steaua, pe care majoritatea fanilor nu o agreeaza. (sursa poza:gandul.info)

Transferurile din aceasta iarna

Steaua Bucuresti
Sosiri: Gabriel Tamas (Watford), Guilherme (Greuther Furth), George Tucudean (Charlton Athletic), Rares Enceanu (FC Brasov)
Plecari: Paul Parvulescu (la Viitorul Constanta), Lukasz Szukala si Lucian Sanmartean (la Al Ittihad), Gabriel Matei (la FC Brasov), Claudiu Keseru (la Al Gharafa - Qatar)


Rapid Bucuresti

Sosiri: Milos Buchta (Gaz Metan Medias), Andrei Cerlinca (Rapid CFR Suceava), Joao Coimbra (Academico Viseu - Portugalia Segunda Liga), Pavel Cmovs (Mumbay City - India), Cristian Sapunaru (liber de contract), Aritz Borda (Muangthong United - Thailanda), Jeremy Sapina (Mons - Belgia 2), Tomas Josl (North East United - India), Joan Oriol si Edu Oriol (ambii de la Blackpool - Anglia Championship), Gecov (Slavia Praga - Cehia), Rihairo Meulens (FC Dordrecht - Olanda), Daniel Niculae (liber de contract)
Plecari: Andrei Tinc si Catalin Savin (ambiii la CFR Cluj), Daniel Lung (la Concordia Chiajna), Alexandru Coman (la Petrolul Ploiesti), Emil Dica (la Otelul Galati), Valentin Balint (la Ceahlaul Piatra Neamt), iar Alexandru Misa, Andrei Daruiala, Ioan Mera, Dan Sandulescu , Mihai Stoica, Gaston Mendy, Valentin Negru, Florin Calin,  Catalin Doman, Sebastian Cojocnean, Laurentiu Bus, Iulian Rosu, Nicolae Milinceanu, Andrei Ciolacu au devenit liberi de contract dupa ce li s-au reziliat contractele. 

Ce merita incercat:

1 pauza/1 final (1,61). Diferenta dintre cele 2 echipe din punct de vedere sportiv este mare si probabil ca trupa condusa de Constantin Galca va conduce partida inca de la pauza, mai ales ca ultimele transferuri ale giulestenilor nu au apucat sa joace multe minute. 

Steaua sa marcheze in ambele reprize (1,90). Avand in vedere ca echipa din Ghencea are cel mai bun atac si intalneste una dintre cele mai slabe echipe din punct de vedere defensiv, este de asteptat ca stelistii sa marcheze macar cate un gol in fiecare repriza.

Comentarii

  1. Ambele sugestii au fost necastigatoare, dupa ce Rapidul a facut prima surpiza uriasa a returului in Liga 1, invingand in Ghencea cu 1-0.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu