Avancronica NBA Playoffs 2014/2015

Sezonul regulat 2014/2015 in campionatul nord-american de baschet s-a incheiat si s-a ajuns in faza playoff-uilor. Aici se vor intalni cele mai bune 16 echipe din campionat, primele 8 din Conferinta de Vest, respectiv primele 8 din Conferinta de Est. Echipele de pe primul loc vor intalni echipele de pe locul 8, echipele de pe locul 2 se vor duela cu cele de pe locul 7, echipele de pe locul 3 se vor lupta echipele de pe locul 6, in timp ce echipele de pe locul 4 vor da piept cu cele de pe locul 5. Sistemul dupa care se desfasoara playoff-ul NBA este cel mai bun din 7 meciuri, adica prima care ajunge la 4 victorii in duel trece in faza urmatoare.
Acesta este logoul Playoff-ului NBA (sursa imagine: cutcabletoday.com)


Iata duelurile din playoff.

Conferinta de Est

Atlanta Hawks (1) o va intalni pe Brooklyn Nets (8), ultima asigurandu-si locul in aceasta faza a campionatului in ultima zi a sezonului regulat. Recordul celor de la Hawks este impresionant: 60 de victorii si 22 de infrangeri, in timp ce Brooklyn a avut 38 de victorii si 44 de infrangeri. 
Ele s-a intalnit de 4 ori in actuala campanie si Soimii din Atlanta s-au impus in toate partidele (98 - 75, 113 - 102, 131 - 99, 114 - 111).  Cand spui Atlanta Hawks inainte de playoff te gandesti la Paul Millsap, Jeff Teague si Al Horford, insa nici Kyle Korver si Demarre Carroll nu sunt de lepadat. In tabara celor de la Brooklyn Nets, oamenii de baza sunt Brook Lopez, Joe Johnson si Thaddeus Young, alaturi de care vor mai rasari Deron Williams si Jarett Jack.  
Paul Millsap, Al Horford si Jeff Teague sunt jucatorii in jurul carora ceilalti soimi vor cauta pasa decisiva (sursa poza: nba.com)

Pronostic: Atlanta Hawks sa castige seria cu scorul de 4-1 (2,62)

Cleveland Cavaliers (2) va juca pentru un loc in semifinalele conferintei de Est cu Boston Celtics (7).
Recordul Cavalerilor este de 53 de victorii si 29 de infrangeri, in timp ce verzii din Boston au inregistrat 40 de victorii si 42 de infrangeri. In sezonul 2014/2015, cele 2 echipe s-au intalnit de 4 ori, fiecare castigand si pierzand cate o data pe teren propriu. Cleveland era la inceputul sezonului principala favorita la castigare trofeului pentru ca la echipa din Ohio s-a intors LeBron "King" James si o data cu el a fost adus la echipa si extrema Kevin Love de la Minnesota Timberwolves. La echipa se regasea deja Kyrie Irving, astfel ca avem deja 3 jucatori excelenti pentru o echipa cu pretentii la titlu. Verzii, dupa cum o arata si recordul, nu au avut un sezon impresionant, insa au staruit in lupta pentru playoff si s-au calificat. Oamenii de baza ai celor din Boston sunt conducatorii de joc Isaiah Thomas si Avery Bradley, dar si extrema Jared Sullinger.
Kevin Love, Kyrie Irving si LeBron James alaturi de ceilalti cavaleri sunt favoriti in duelul cu Boston. (sursa imagine: latinopost.com)

Pronostic: Cleveland Cavaliers sa castige seria cu 4-0 (3,25)

Chicago Bulls (3) va juca in aceasta faza a campionatului cu Milwaukee Bucks (6).
Taurii au avut un sezon bun, recordul lor fiind de 50 de victorii si 32 de infrangeri, in timp ce Cerbii din Milwaukee au avut un record egal, 41 de victorii si 41 de infrangeri, suficient pentru a accede in playoff.
In acest sezon, cele 2 echipe s-au intalnit de 4 ori, taurii din Chicago castigand de 3 ori (95 - 86, 95 - 87, 87 - 71) si cerbii o singura data in prima partida directa (95 - 91). Taurii se vor baza pe Jimmy Butler, Derrick Rose si veteranul spaniol Pau Gasol, iar cerbii din Milawaukee vor miza pe Michael Carter-Williams si Giannis Antetokounmpo.
In lipsa lui Derrick Rose, taurii au gasit un nou marcator - Jimmy Butler (sursa imagine: bleacherreport.com)

Pronostic: Chicago Bulls sa castige seria cu 4-2 (4,50)

Toronto Raptors (4) va evolua impotriva celor de la Washington Wizards (5). Toronto a plecat foarte bine in sezon, insa pe la mijlocul lui au mai scazut turatia si raportul victorii - infrangeri la final a fost de 49 la 33. De partea cealalta, vrajitorii din capitala SUA au reusit un sezon bun, cu 46 de victorii si 36 de infrangeri. Cele 2 echipe s-au intalnit de 3 ori in sezonul regulat, Toronto castigand toate meciurile (103 - 84, 120 - 116, 95 - 93). Piesele de rezistenta ale celor din Toronto sunt DeMar DeRozan si Kyle Lowry, in timp ce vrajitorii din Washington isi pun sperantele in John Wall si Bradley Beal.
Kyle Lowry si DeMar DeRozan sunt vedetele echipei din Toronto. (sursa imagine: ctvnews.com)

Pronostic: Toronto Raptors sa castiga seria cu 4-2 (5,50)

Conferinta de Vest

Golden State Warriors (1) o va intalni pe New Orleans Pelicans (8) pentru un loc in semifinalele Conferintei. Luptatorii din Oakland au cel mai bun sezon regulat din istoria francizei, terminad cu 67 de victorii si 15 infrangeri. De partea cealalta, Pelicanii din New Orleans au reusit sa se califice pentru aceasta faza a campionatului in ultima partida, recordul lor la final fiind 45 de victorii si 37 de infrangeri. In sezon, cele 2 echipe s-au intalnit de 4 ori, echipa din Oakland a castigat de 3 ori (112 - 85, 128 - 112, 112 - 96), in timp ce Pelicanii s-au impus in ultima disputa directa (103 - 100). Luptatorii din Oakland vor miza pe aruncarile de la distanta si pe indemanarea lui Stephen Curry si Klay Thompson, in timp ce Pelicanii isi vor pune sperantele in Anthony Davis si Tyreke Evans.
Klay Thompson si Stephen Curry formeaza The Splash Brothers, ambii avand numere excelente desi sunt in primii ani in NBA. (sursa poza: espn.go.com)

Pronostic: Golden State Warriors sa castige seria cu 4-0 (3,40)

Duel texan in aceasta faza a campionatului intre locul 2, ocupat de Houston Rockets si locul 7 pe care a incheiat Dallas Mavericks. Echipa din Houston a fost printre putinele care a incercat sa tina aproape de liderul conferintei - Golden State Warriors, diferenta la final intre cele 2 trupe fiind mare (recordul Rachetelor fiind 56 - 26). Dallas s-a chinuit in acest sezon si cu toate acestea a reusit sa isi asigure locul pentru playoff cu 50 de victorii si 32 de infrangeri. Cele 2 echipe s-au intalnit in acest sezon de 4 ori, Rachetele impunandu-se in 3 dintre ele (95 - 92, 99 - 94, 108 - 101). Dallas a reusit o singura victorie (111 - 100 in deplasarea de pe Toyota Center). Rockets se vor baza James Harden si Dwight Howard, iar Mavericks asteapta surpriza de la trioul Monta Ellis, Dirk Nowitzki si Chandler Parsons.
Dwight Howard si James Harden vor incerca sa rezolve cat mai repede ecuatia calificarii in semifinale le Conferintei de Vest.  (sursa imagine: pixgood.com)

Pronostic: Houston Rockets sa castige seria cu 4-2 (5,00) 

Cel mai echilibrat meci din Conferinta de Vest pune fata in fata  Los Angeles Clippers (locul 3 cu 56 de victorii si 26 de infrangeri) si campioana San Antonio Spurs (locul 6 cu 55 de victorii si 27 de infrangeri). Echipele s-au intalnit de 4 ori, impartindu-si victoriile. Spurs s-au impus in ultimele 2 intalniri directe (89 - 85 si 125 - 118) in timp ce Clippers a reusit sa "fure" primele 2 directe (119 - 115 si 105 - 85). Clippers vor miza ca de obicei pe Blake Griffin, Chris Paul si aruncarile de la distanta ale lui JJ Reddick, in timp ce Spurs va merge pe mana pe aceiasi Kwahi Leonard, Tony Parker si Tim Duncan.
Blake Griffin si Chris Paul vor incerca sa treaca de campioana en-titre San Antonio Spurs (sursa poza: slamonline.com)

Pronostic: San Antonio Spurs sa castige seria cu 4-3 (5,50)

Portland Trail Blazers (locul 4 cu 51 de victorii si 31 de infrangeri)  se va duela cu Memphis Grinzzlies (locul 5 cu 55 de victorii si 27 de infrangeri). Toate cele 4 intalniri directe au fost castigate de Ursii din Memphis (112 - 99, 102 - 98, 98 - 92, 97 - 86). Trail Blazers va pune baza pe LaMarcus Aldridge si Damian Lillard, iar Grinzzliers vor miza pe pivotul spaniol Marc Gasol, Mike Conley si Zach Randolph.

Damian Lillard si LaMarcus Aldridge vor avea de infruntat ursii din Memphis pentru a ajunge in semifinalele Conferintei de Vest. (sursa imagine: rantsports.com)

Pronostic: Memphis Grinzzlies sa castige seria cu 4-2 (5,50)

Liderii sezonului regulat sunt:
Cel mai bun marcator: Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) - 28.1 puncte/meci
Cel mai bun pasator: Chris Paul (Los Angeles Clippers) - 10.2 pase decisive/meci
Cel mai bun recuperator: DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers) - 15.0 recuperari/meci
Cel mai bun blocker: Anthony Davis (New Orleans Pelicans) - 2.94 blocaje/meci

Russell Westbrook a fost cel mai bun marcator al sezonului insa echipa sa, Oklahoma City Thunder a ratat la mustata prezenta in playoff, terminand pe locul 9 in Conferinta de Vest. (sursa imagine: gamedayr.com)


Cotele pentru castigarea titlului sunt urmatoarele:
Cleveland Cavaliers 3,40  Golden State Warriors 3,50  San Antonio Spurs 5,00  Atlanta Hawks 11  Los Angeles Clippers 13  Chicago Bulls 13  Houston Rockets 15  Memphis Grinzzlies 21  Dallas Mavericks 29
Toronto Raptors 34  Portland Trail Blazers 34  Washington Wizards 61  New Orleans Pelicans 151
Milwaukee Bucks 151  Brooklyn Nets 151  Boston Celtics 201

Cele mai tari partide din playoff-ul NBA poate fi urmarit in Romania pe Dolcesport.



Comentarii