Epilogurile etapelor din weekend se desfasoara luni

Luni se incheie toata etapele de peste weekend din Premier League, Serie A si Superliga turca. 
In Premier League, Arsenal va cauta sa isi securizeze locul secund dupa ce albastrii de la Chelsea au devenit matematic campioni in aceasta etapa. Tunarii lui Arsene Wenger se lupta cu Manchester City si Manchester United pentru aceasta pozitie, care conduce direct in grupele Champions League. Din campionatul englez, primele 3 echipe acced direct in grupele celei mai importante competitii intercluburi in timp ce locul 4 va disputa play-off pentru a intra in faza grupelor Champions League.
In Serie A, Parma a incheiat campionatul, fiind retrogradata, astfel ca jucatorii nu mai au niciun obiectiv in cele 5 etape ramase. De partea cealalta, Cagliari incerca sa castige pentru a lupta in continuare cu Atalanta pentru evitarea retrogradarii, de care o desparte 9 puncte inaintea acestui meci.
In Superliga Turca avem 2 partide: Akhisar Belediyespor - Galatasaray si Kayseri Erciyesspor - Sivasspor. Daca nou promovata este aproape salvata de la retrogradare, avand un avans de 9 puncte fata de primul loc retrogradabil (locul 16 - Karabukspor), Galatasaray se lupta cu Besiktas si Fenerbahce pentru titlu. In cealalta disputa, Kayeseri Erciyesspor incerca sa se salveze in extremis de la retrogradare printr-o victorie cu Sivasspor, insa acest lucru pare improbabil. Diferenta dintre Kayseri si locul 14 ocupat de Rizespor (ultimul care ramane in prima liga turca) este de 7 puncte, iar distanta pana la Sivasspor este de 10 puncte. O eventuala victorie a gazdelor ar introduce-o si pe Sivasspor in ecuatia echipelor care se lupta pentru evitarea retrogradarii, tocmai de aceea victoria gazdelor are sanse mici de reusita.

Olivier Giroud este golgheterul lui Arsenal alaturi de chilianul Alexis Sanchez, fiecare avand cate 14 reusite in  campionat. (sursa:eurosport.fr)

22:00 Hull City - Arsenal
XI-le probabil al celor 2 echipe
Hull XI (3-5-2): McGregor - McShane, Dawson, Chester - Brady, Quinn, Huddlestone, Livermore, El Mohamady - Aluko, N`Doye
Antrenor: Steve Bruce
Arsenal XI (4-2-3-1): Ospina - Monreal, Paulista, Koscielny, Bellerin - Cazorla, Coquelin - Sanchez, Ozil, Ramsey - Giroud
Antrenor: Arsene Wenger
Indisponibili
Hull: Nikica Jelavic, Robert Snodgrass, Curtis Davies (accidentati), Andrew Robertson, Mohamed Diame (incerti)
Arsenal: Mikel Arteta (nerefacut fizic 100%), Alex Oxlade-Chamberlain, Mathieu Flamini (incerti)
Statistici
- Tigrii au pierdut 5 si au remizat o singura data impotriva lui Arsenal in Premier League, iar ultimele 3 partide directe pe KC Stadium au fost pierdute de catre gazde.
- Inaintea acestui meci, Hull a reusit sa castige ultimele 2 partide in campionat. Este pentru prima data cand reusesc aceasta perfromanta din octombrie 2008, cand au reusit 4 victorii consecutive.
- Tunarii au castigat 8 si nu au pierdut niciuna din ultimele 9 intalniri directe cu Hull.
- Alexis Sanchez a inscris in ambele dispute pe care Arsenal le-a disputat cu tigrii.
- Olivier Giroud a inscris 6 goluri in ultimele 7 partide din deplasare ale lui Arsenal.
- Tunarii nu au primit niciun gol in prima repriza in ultimele 13 partide de Premier League.
- Danny Welbeck a inscris decat 4 goluri in cele 27 de meciuri pentru tunari in acest sezon. Ciudat este faptul ca el a inscris mai multe goluri pentru nationala Angliei (6 goluri in 7 meciuri).
De incercat: peste 1 gol asiatic in prima repriza (2,00). In primele 45 de minute ale meciurilor de pe KC Stadium s-au marcat in acest sezon 22 de goluri, in timp ce in prima repriza ale partidelor din deplasare ale tunarilor s-au inscris 24 de goluri, astfel ca ne putem astepta la macar 2 goluri in primul mitan. Daca se va inscrie fix un gol, miza va fi returnata.

Brazilianul Diego Farias este unul dintre jucatorii in care isi pune Cagliari sperantele pentru evitarea retrogradarii. (sursa: planotatico.com)

21:45 Cagliari - Parma
XI-le probabil al celor 2 echipe
Cagliari XI (4-3-1-2): Brkic - Avelar, Diakite, Ceppitelli, Balzano - Ekdal, Crisetig, Dessena - M`Poku - Cop, Farias
Antrenor: Gianluca Festa
Parma XI (3-5-2): Iacobucci - Costa, Lucarelli, Cassani - Gobbi, Nocerino, Jose Mauri, Lila, Varela - Coda, Ghezzal
Antrenor: Roberto Donadoni
Indisponibili
Cagliari: Cossu, Murru (suspendati)
Parma: Belfodil, Mirante (suspendati), Galloppa, Prestia (accidentati)
Statistici
- Parma a retrogradat in Serie B dupa ce a pierdut in ultima etapa impotriva celor de la Lazio. Trupa emiliana  au fost prezenti in 24 din ultimele 25 de sezoane ale Serie A.
- Aceasta intalnire va fi cea cu numarul 38 dintre cele 2 echipe in Serie A, iar raportul victoriilor este favorabil pentru Parma care are 17 succese fata de cele doar 10 ale sarzilor.
- In ultimele 2 dispute directe s-au marcat doar 2 goluri, cate unul in fiecare intalnire, ceea ce conduce la concluzia ca nu va fi un meci cu goluri multe.
- Cagliari a pierdut 10 din ultimele 13 etape din Serie A.
- Sardinienii au castigat ultima data pe teren propriu in ianuarie (impotriva celor de la Sassuolo). De la acea victorie, sarzii au strans decat un punct din ultimele 6 jocuri pe Sant`Elia.
- dupa ce a invins-o pe Chievo, Parma a reusit sa mai stranga decat 3 puncte (din 3 egaluri) in urmatoarele 14 etape de campionat.
- Echipa lui Roberto Donadoni a tinut poarta intacta o singura data in jocurile din deplasare (0-0 pe Stadio Olimpico cu AS Roma).
- Cagliari este adversarul preferat al lui Alessandro Lucarelli, el inscriind de 3 ori in cele 16 partide in care a intalnit trupa din Sardinia.
De incercat: ambele marcheaza (1,66). Atat Cagliari cat si Parma au defensive slabe, de aceea este probabil ca golurile sa vina in ambele porti. In 13 din cele 16 partidele de pe Sant`Elia, Cagliari a inregistrat semnul "ambele marcheaza".

Olandezul Wesley Sneijder este artistul de la mijlocul terenului pentru Galatasaray. (sursa: theguardian.com)

20:00 Akhisar Belediyespor - Galatasaray
XI-le probabil al celor 2 echipe
Akhisar XI (4-2-3-1): Daglaroglu - Tasdelen, Zokora, Douglao, Cebe - Yuce, Kosnek - Vural, Kisa, Mezenga - Ntibazonkiza
Antrenor: Roberto Carlos
Galatasaray XI (4-2-3-1): Muslera - Telles, Gunter, Balta, Sarioglu - Inan, Altintop - Oztekin, Sneijder, Bruma - Yilmaz
Antrenor: Hamza Hamzaoglu
Indisponibili
Akhisar: Bilal Kisa, Saidi Ntibazonkiza (incerti)
Galatasaray: Aydin Yilmaz, Goran Pandev (accidentati), Felipe Melo, Aurelien Chedjou (suspendati), Semih Kaya (incert)
Statistici
- Akhisar a obtinut 67% din punctele sale in partidele de pe teren propriu.
- Galatasaray a castigat 64% din meciurile pe care le-a disputat in deplasare.
- Doar in 43% din meciurile lui Akhisar pe teren propriu s-au marcat cel putin 3 goluri.
- In 57% din jocurile lui Galatasaray in deplasare s-a inregistrat semnul peste 2,5 goluri.
- In jumatate din meciurile lui Akhisar pe teren propriu si in jumatate din partidele lui Galatasaray in deplasare a iesit semnul "ambele marcheaza".
De incercat: Galatasaray si peste 2,5 goluri (2,50). Intr-un meci in care vor marca probabil ambele echipe, Galatasaray va face probabil diferenta prin jucatorii experimentati cum sunt Sneijder si Altintiop.

Olandezul Royston Drenthe (fost jucator la Real Madrid si Everton) a ajuns sa se lupte pentru evitarea retrogradarii in Turcia. (sursa: fanatik.com.tr)

20:00 Kayseri Erciyesspor - Sivasspor
XI-le probabil al celor 2 echipe
Erciyesspor XI (4-2-3-1): Ozer - Karaer, Ozturk, Diakhate, Alkilic - Yildirim, Sylla - Memis, Ates, Drenthe - Zoua
Antrenor: Fatih Tekke
Sivasspor XI (4-2-3-1): Celikay - Erdal, Kurt, Costa, Cicinho - Bekmezci, Kocak - Chahechouhe, Eser, Taouli - Karadeniz 
Antrenor: Sergen Yalcin
Indisponibili
Erciyesspor: niciunul
Sivasspor: Ibrahim Toraman, Michael Eneramo (accidentati), Korcan Celikay, Ziya Erdal, Umit Kurt (incerti)
Statistici
- In 62% din partidele de acasa ale lui Kayserie s-au marcat cel putin 3 goluri.
- In 71% din jocurile din deplasare ale lui Sivasspor s-a inregistrat semnul "peste 2,5 goluri".
- Doar in 6 din cele 13 meciuri pe teren propriu ale lui Kayseri, au marcat ambele echipe.
- In 9 din cele 14 dispute ale lui Sivasspor in deplasare au inscris ambele echipe.
- Kayseri Erciyesspor nu a castigat niciunul din ultimele 7 partide din Superliga turca, in fiecare dintre acestea primind cel putin un gol. In 77% din partidele de pe teren propriu, Kayseri a primit gol, iar in 62% din meciurile de acasa le-a pierdut.
- Kayseri a pierdut ultimele 3 jocuri pe stadionul Kadir Has, marcand de 2 ori si primind 8 goluri.
De incercat: 2 sau 3 goluri (2,00). Ambele echipe au defensive destul de permisive, astfel ca ne asteptam la un meci in care se vor inscrie un numar mediu de goluri, varianta multi gol 2-3 parand sa fie cea castigatoare.

Comentarii

  1. Hull City - Arsenal 1-3 (0-3 pauza) peste 1 gol asiatic in prima repriza (2,00) Castigator
    Cagliari - Parma 4-0 ambele marcheaza (1,66) Pierdut
    Akhisar Belediyespor - Galatasaray 0-2 Galatasaray si peste 2,5 goluri (2,50) Pierdut
    Kayseri Erciyesspor - Sivasspor 2-3 2 sau 3 goluri (2,00) Pierdut

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu