Play off si Play out in Romania, Liga 1




Play off si Play out in Romania, Liga 1

Liga I, sezonul 2015-2016, va avea 26 de etape în sezonul regulat. Se vor juca 23 de etape până la mijlocul lunii decembrie, după care se va intra în pauza competițională. Turul campionatului se va încheia pe 3 octombrie, cu etapa a 13-a. Returul începe după o pauză de două săptămâni, pe 17 octombrie. Apoi, între lunile februarie și martie se vor juca ultimele trei etape din sezonul regulat, care vor stabili echipele calificate în play-off și play-out.

Play-off-ul se va termina pe 7 mai, iar play-out-ul pe 29 mai. Înainte de a afla echipele retrogradate însă, vom ști câștigătoarele din Cupa Ligii (11 mai) şi din Cupa României (14 mai).

Punctele obţinute după sezonul regulat vor fi înjumătăţite şi rotunjite în plus (exemple: dacă Dinamo termină sezonul regulat cu 58p, în play-off va începe cu 29p; dacă Steaua termină sezonul regulat cu 61p, în play-off va începe cu 31p, provenite din rotunjirea punctajului 30,5)
Golurile marcate şi primite vor fi şterse, echipele pleacă cu golaveraj 0
Echipele din play-off vor disputa 10 etape, fiecare echipă va juca împotriva celorlalte de două ori (acasă şi deplasare)
Echipele din play-out vor disputa 14 etape, fiecare echipă va juca împotriva celorlalte de două ori (acasă şi deplasare)

Ultimele două clasate din play-out (locurile 13 şi 14) vor retrograda direct în Liga a II-a
Echipa de pe locul 12 va disputa un baraj (tur - retur) cu o echipă din Liga a II-a (formatul urmează să fie stabilit)
Echipele din play-out de pe locurile 12, 13 şi 14 sunt obligate să acumuleze cel puţin 15 puncte, altfel vor suferi depunctări în sezonul următor.

Comentarii

  1. Schimbarea asta de strategie mi se pare o chestie care incurajeaza blaturile. Nu conteaza prea mult ca esti pe locul 1 sau pe locul pana la play out, deci e deschis la blaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales pentru echipele mici. Si nu mai conteaza chiar orice meci jucat. O sa vedem la sfarsitul sezonului daca e mai bine cu play off si play out. Eu nu cred.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu