Campionatul European de Fotbal din Franta 2016




România s-a calificat la Campionatul European de Fotbal din Franța 2016 pentru că a terminat pe locul 2 în grupa de calificare.
România se află în urna a 3-a la tragerea la sorți din Decembrie pentru grupele Campionatului European de Fotbal.
Din prima urnă valorică prefer să picăm cu Anglia pentru că avem palmares pozitiv în meciurile directe.
Din urna a 2-a ar fi bine să picăm cu Rusia, iar din urna a 3-a mi-ar plăcea Albania.
Olanda este surpriza neplăcută în aceste preliminarii pentru că a terminat grupa pe locul 4 și a câștigat doar 1 punct din 6 meciuri contra Turciei, Cehiei și Islandei.

Vor fi 6 grupe de câte 4 echipe la EURO2016 și se vor califica mai departe primele 2 locuri din toate grupele, plus cele mai bune 4 echipe de pe locurile 3.
Cred că și cu 3 puncte te poți califica în primele 16 echipe de la acest Campionat European.

Incă nu s-au stabilit toate cele 24 de echipe calificate la EURO2016 pentru că mai sunt meciurile din play-off, din Noiembrie 2015.
Mai sunt 8 echipe care se bat pe 4 locuri.
Sunt 4 capi de serie printre care: Bosnia, Ucraina, Ungaria și Suedia.
Si 4 echipe cu un coeficient mai slab: Danemarca, Irlanda, Slovenia și Norvegia.

Ungaria a avut un ghinion teribil în ultimele meciuri pentru Euro2016. Conducea în Irlanda de Nord și au fost egalată în minutele de prelungire dupa o greseală gravă a portarului cu pantaloni lungi si gri, iar România era condusă acasă de Finlanda cu 1-0 și a egalat în minutul 91 prin Hoban.

Ungaria avea cel mai pun punctaj pentru echipa de pe locul 3 care se califica direct. Dar ca să piardă acest loc trebuia ca Turcia să bată Islanda și Kazakhstan să bată în Letonia. Turcia a marcat în finalul meciului printr-o lovitură liberă bătută perfect, iar Kazakhstan a câștigat cu Letonia cu 1-0 prin golul marcat de Islambek Kuat în minutul 65. Turcia s-a calificat direct, fiind cea mai bună echipă de pe locul 3 cu 16 puncte, iar Ungaria a avut doar 15.
Punctele câștigate cu ultima clasată din fiecare grupă se scad în calcularea punctajului pentru locul 3.
Ungaria are șanse mici să treacă de play-off pentru că jocul lor nu a fost unul de calitate în aceste preliminarii.

Comentarii