Amicale 2015: Italia - Romania

Marti de la ora 21:45 (in direct pe ProTV) pe stadionul Renato Dall`Ara din Bologna se va disputa amicalul anului pentru nationala de fotbal a Romaniei, care va infrunta campioana mondiala din 2006 - Italia. Daca Squadra Azzurra a mai jucat in amical vineri in Belgia, meci pierdut cu 1-3 (Candreva/ Vertonghen, De Bruyne, Batshuayi), tricolorii nu au facut altceva decat sa se pregateasca la Mogosoaia, plecand abia duminica spre Bologna. Ultima intalnire intre cele 2 nationale a avut loc in la Klagenfurt (Austria) pe stadionul Worthersee, unde scorul final a fost 1-1, Ciprian Marica inscriind in ambele porti.

(sursa poza:hdsatelit.blogsport.com)

Meciul amical vine in umbra evenimentelor de la Paris, unde au avut loc atentate chiar in timpul desfasurarii amicalului dintre Franta si Germania, incidente care s-au soldat pana in acest moment cu cel putin 125 de morti si 350 de raniti. Cu privire la atacurile kamikaze de vineri, fundasul azzurrilor, Leonardo Bonucci a declarat: "Acest incident ne face sa ne gandim si la securitatea noastra, nu doar la performanta sportiva in timpul Campionatului European 2016. Cei de la conducerea UEFA trebuie sa ia masurile necesare".
Presedintele Federatiei Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio a confirmat presei ca meciul dintre Italia si Romania va fi precedat de un minut de reculegere pentru victimele tragediei de la Paris si a celor din Clubul Colectiv din Bucuresti.
Dupa 1-3 in Belgia, intr-un interviu pentru Corriere della Sera, fostul jucator al nationalei, Ciro Ferrara constata ca problemele azzurrilor sunt in aparare, dar ca antrenorul Conte nu are alte variante. "Din punct de vedere tactic si tehnic, cat si din cel al comportamentului, fundasii folositi de Antonio Conte sunt cei mai talentantati si cei mai de incredere. Cu toate acestea, nu vad altii care ar putea sa atinga varful de forma in vara viitoarea si care ar putea sa le ia locul".
Fundasul dreapta Mattia De Sciglio s-a accidentat in timpul amicalului cu Belgia, iar antrenorul va trebui sa aleaga dintre Alessandro Florenzi de la Roma si Lorenzo De Silvsestri de la Sampdoria un titular pentru partida cu Romania, cele mai mari sanse avandu-le jucatorul giallorossilor. 
Au aparut zvonuri conform carora Antonio Conte s-a decis asupra a 14 jucatori care vor evolua la Euro 2016 pentru Squadra Azzurra. Este vorba de Buffon si Perin pentru pozitia de portar, de Darmian, De Sciglio, Bonucci, Barzagli, Chiellini pentru defensiva, Florenzi, Candreva, Marchisio, Verratti si Parolo pentru mijlocul terenului si de Eder si Pelle in ofensiva.
Desi arena poate gazdui 38.000 de suporteri, italienii au pus in vanzare doar 16.700 de bilete. Pretul biletelor pentru romanii care au facut deplasarea la Bologna a fost de 67 lei.

Lotul Italiei
Portari: Buffon, Sirigu, Padelli, Perin
Fundasi: Darmian, Bonucci, Chiellini, Astori, Antonelli, Barzagli, De Silvestri, Acerbi
Mijlocasi: Candreva, Marchisio, Parolo, Florenzi, Montolivo, Soriano
Atacanti: Eder, Pelle, Zaza, Cerci, El Shaarawy,  Okaka, Gabbiadini, Giaccherini, Bonaventura, 
Antrenor: Antonio Conte

Lotul Romaniei
Portari: Tatarusanu, Pantilimon, Lung Junior
Fundasi: Matel, Chiriches, Grigore, Moti, Rat, Gaman, Sapunaru, Filip
Mijlocasi: Pintilii, Prepelita, Hoban, Sanmartean, Torje, Maxim, Popa, Achim
Atacanti: Stancu, Keseru, Andone, Budescu, Hora, Ivan
Antrenor: Anghel Iordanescu

Vremea nu va pune probleme echipelor. La ora startului cat si pe parcursul desfasurarii partidei, temperatura va inregistra in jur de 10 grade Celsius, iar cerul va fi senin.

Pronosticuri
Ca si in ultimele meciuri, probabil ca nu vom vedea mai mult de 2-3 goluri (cota 2,00). Daca in ultimele directe, scorul a fost 1-1, de data aceasta mizam pe determinarea azzurrilor pe teren propriu, mai ales dupa deziluzia cu Belgia de la inceputul weekendului trecut.
Ne asteptam si la un meci deschis, mai ales in prima repriza, astfel ca vor fi destule faze fixe. Peste 4,5 cornere in prima repriza are cota 1,95.

Chiar daca este vorba de un meci amical, sustinem in continuare tricolorii si ii incurajam cantand imnul Nationalei in interpretarea celor de la Iris.

 





Comentarii

  1. Pronosticul de 2-3 goluri nu a fost castigator, dupa ce Florin Andone a egat situatia in minutul 88 si meciul s-a incheiat 2-2. In schimb, pronosticul de peste 4,5 cornere in prima repriza a fost castigator, raportul loviturilor de colt dupa primele 45 de minute fiind de 5-1 pentru azzurri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu