El Clasico 2015: O egaleaza Real pe Barcelona dupa duelul direct?

Sambata de la 19:15 (in direct pe Digisport 1), pe Santiago Bernabeu se joaca primul El Clasico al sezonului 2015/2016. Los Blancos vin dupa prima infrangere a sezonului suferita pe terenul Sevilliei, in timp ce gruparea blaugrana a spulberat-o pe Villareal pe Camp Nou cu 3-0. In clasament, catalani sunt lideri dupa 11 etape, avand cu 3 puncte mai mult decat marii rivali din capitala Spaniei. Partida se desfasoara in conditii de tensiune, in urma atentatelor de la Paris, care au avut impact emotional in toata lumea. Tinand cont de rivalitatea dintre cele 2 echipe, partida a fost anuntata una de risc ridicat, iar cotidianul AS mentioneaza ca vor fi prezenti la stadion 1000 de politisti, 1400 de jandarmi, la care se adauga personalul de salvare, pompierii si politia municipala.

Real Madrid - Barcelona este capul de afis al Primerei Division (sursa poza:fuegobymana.com)
 
Revine sau nu Messi in El Clasico? Accidentat la sfarsitul lunii septembrie in partida de pe teren propriu contra celor de la Las Palmas, Lionel Messi a absentat in 5 partide de campionat, in 3 partide din Champions League si una de Cupa Regelui. Avand in vedere ca Barcelona a ajuns prima in clasament si in lipsa starului argentinian, nu putem spune ca trupa blaugrana a resimtit lipsa acestuia, insa au fost unele partide in care victoria s-a conturat greu. O hotararea asupra starii de sanatate a lui Messi va fi luata in cadrul zilei de vineri, insa zvonurile il dau mai mult ca sigur titular in echipa Barcelonei pentru marele derby.
In aceasta saptamana se implinesc fix 10 ani de la primul El Clasico in care a evoluat argentinianul, partida jucandu-se pe Santiago Bernabeu si in care catalanii s-au impus cu scorul de 3-0 (dubla Ronaldinho si Eto`o), Messi trecandu-si in cont doua pase decisive. De atunci, Purecele a bifat 21 de goluri in 30 de prezente in El Clasico, devenind cel mai bun marcator in duelul celor mai mari echipe din Spania. 

Andres Iniesta este jucatorul cu cele mai multe prezente in El Clasico (32) si a prefatat partida pentru AS: "Am o multime de aminitiri din partidele cu Real Madrid si multe dintre ele sunt grozave, insa tinand cont de importanta si de maniera de joc, cel mai frumos moment este 6-2. De asemenea, un alt moment special este de acum 10 ani, cand performanta lui Ronaldinho a fost aplaudata de toti fani madrileni. Duelurile cu Real sunt foarte imprevizibile Sunt fata in fata 2 echipe cu jucatori care pot schimba situatia in orice moment. Daca vrem sa castigam trebuie sa fim noi insine si sa nu facem greseli de care ei pot beneficia".
 
Cristiano Ronaldo ramane in continuare cel mai in forma jucator al galacticilor. (sursa poza: ace876daily.com)
 
In saptamana premergatoare meciului, au aparut si unele zvonuri privind mutari la ambele echipe. El Mundo Deportivo avanseaza scenariul conform caruia Florentino Perez, presedintele Los Blancos, nu este multumit de nivelul jocului Realului si in cazul unei infrangeri in fata rivalului suprem ar putea duce la concedierea lui Rafael Benitez. De partea cealalta, Barcelona a pus ochii pe John Stones (fundas central la Everton) si pe Ezequiel Lavezzi (atacant la PSG). Pentru englez, Everton a primit mai multe oferte de la Chelsea in aceasta vara, insa le-a refuzat si este de asteptat ca echipa condusa de Roman Abramovich sa continue in demersul de a-l transfera. Un alt club care s-a aratat interesata de transferul tanarului international englez este Manchester United. Argentinianul se pregateste sa isi incheie conturile cu PSG, contractul lui expirand in vara lui 2016, iar interesate de aducerea sa sunt pe langa trupa blaugrana, Juventus Torino si Internazionale Milano.
Messi este pe buzele tuturor fanilor in acesta saptamana. Joaca el titular in partida din weekend? (sursa poza: purelyfootball.com)
 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Real Madrid XI (4-2-3-1): Navas - Marcelo, Varane, Ramos, Danilo - Kroos, Modric - Ronaldo, Bale, Rodriguez - Benzema 
Antrenor: Rafael Benitez
Barcelona XI (4-3-3): Bravo - Alba, Pique, Mathieu, Alves - Busquets, Mascherano, Iniesta - Neymar, Suarez, Messi
Antrenor: Luis Enrique

Arbitru: David Fernandez Borbalan

Indisponibili
Real Madrid: - 
Barcelona: Rafinha, Douglas (accidentati), Rakitic (incert)

De mentionat ca Sergio Ramos va evolua desi s-a accidentat la umar in ultima etapa din La Liga, insa se va opera dupa El Clasico. Chiar daca nu este apt 100%, el este anuntat titular pentru partida de sambata.

Vremea: 8 grade Celsius, cer senin, insa sunt posibile averse inaintea partidei.

Statistici

  • In fiecare din ultimele 9 El Clasico din campionat au inscris ambele echipe.
  • Real Madrid este neinvinsa in ultimele 22 de jocuri pe teren propriu in campionat (19 victorii si 3 egaluri) si au primit un singur gol in ultimele 5 partide acasa.
  • In ultimele 100 de partide pe Santiago Bernabeu jucate in campionat, Real Madrid a inscris 338 de goluri.
  • Barcelona a reusit sa marcheze cel putin o data in ultimele 15 meciuri din deplasare din La Liga, avand o medie de 2,7 goluri in aceasta perioada.
  • In campionat, Los Blancos au invins decat doua randuri in ultimele 7 El Clasico (1 egal si 4 infrangeri) desfasurate la Madrid. 
  • Barcelona a beneficiat de cele mai multe penaltyuri (8) decat orice alta echipa din primele 5 campionate ale Europei (Anglia, Franta, Spania, Italia si Germania).
  • Dintre primele 4 echipe din Primera Division care au sutat cel mai mult pe spatiu portii (Real Madrid, Barcelona, Celta Vigo si Sevilla), galacticii sunt cei care au cea mai slaba rata a conversiei sutului in gol (13,8%).
  • Messi a fost implicat in 8 din ultimele 9 goluri inscrise de Barcelona pe Santiago Bernabeu in toate competitiile (5 goluri si 3 pase decisive).
  • Daca Purecele inscrie in aceasta partida, devine jucatorul cu cele mai multe goluri in El Clasico jucate in campionat, in acest moment fiind la egalitate (14 goluri) cu legendarul Alfredo Di Stefano.
  • Ultimele 17 goluri ale Barcelonei au fost marcate de Neymar (9) si Luis Suarez (8).
  • Neymar a fost implicat in 16 din ultimele 19 goluri ale catalanilor in toate competiile (10 goluri si 6 pase decisive).
  • Cristiano Ronaldo a inscris 6 din cele 8 goluri ale sale in campionat in prima repriza.
  • Cristiano Ronaldo este singurul jucator al galacticilor care a fost titular in toate cele 15 partide ale echipei in toate competitiile din acest sezon. 

Fularele cu intalnirea din acest weekend sunt la mare cautare in fata stadionului Santiago Bernabeu. (sursa poza: edition.cnn.com)

Ponturi
Gol Barcelona in repriza secunda (1,60). Catalanii au inscris nu mai putin de 20 de goluri in reprizele secunde ale jocurile din cele 11 etape desfasurate pana acum.
X solist (3,70). Gazdele au 4 victorii si un egal acasa si cauta sa nu se faca de ras tocmai in fata marei rivale, in timp ce oaspetii au evolutii oscilante in deplasare (3 victorii si 2 infrangeri - la Celta Vigo si Sevilla) si este de asteptat sa nu traga pentru victorie tinand cont de faptul ca au 3 puncte avans pentru galactici.

 

Comentarii

  1. FOARTE BUNA ANALIZA, FELICITARI!
    Iti doresc bafta, ar fi pacat sa nu iasa dupa o asemenea munca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am gandit ca Messi nu va fi la 100% si ca Madrid va fi destul de determinata, mai ales ca evolua pe teren propriu. Absolut nimeni de la galactici nu a miscat, toti au dezamagit si a iesit circul penibil de aseara.

      Ștergere
  2. Primul pronostic a iesit, Barcelona reusind sa marcheze si in repriza secunda, insa al doua recomandare nu a avut nicio sansa, catalanii umilindu-i pe galactici.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu