Biletul Zilei 29 decembrie 2015

Etapa a XIX-a din Premier League pune fata in fata cele mai ofensive echipe ale turului: Leicester City si Manchester City (in direct pe Eurosport 1). Trupa condusa de Claudio Ranieri este surpriza acestui sezon in Anglia, dupa ce a reusit sa ajunga in topul clasamentului in urma evolutiilor surprinzatoare ale lui Jamie Vardy si Riyad Mahrez. Cei doi conclucreaza excelent in atac, Vardy fiind golgheterul campionatului in acest moment cu 15 goluri, in timp ce Mahrez a contabilizat 13 reusite. De partea cealalta, Manchester City a inceput sa schioapate in deplasare, unde in a reusit o singura victorie in ultimele 6 partide in toate competitiile. 
Recordul vulpilor este de 11 victorii, 5 egaluri si 2 infrangeri, in timp ce recordul cetatenilor este de 11 victorii, 2 egaluri si 5 infrangeri. Leicester City au inregistrat pe teren propriu 5 victorii, 2 egaluri si o infrangere, in timp ce Manchester City are 3 victorii, 2 egaluri si 3 infrangeri.


Riyad Mahrez si Jamie Vardy i-au dus pe culmile fericirii pe fanii vulpilor. (sursa poza: imfgfx.deviantart.com)

Statistici, statistici, statistici
-  Leicester City a pierdut ambele partide din sezonul trecut de Premier League.
- Manchester City sunt neinvinsi in ultimele 5 deplasari la Leicester in campionat (3 victorii si 2 egaluri).
- Leicester City a incheiat fiecare din ultimii 3 ani cu o victorie de campionat.
- Cetatenii nu au mai pierdut ultimul meci intr-un an calendaristici din 2000, cand au fost infranti de Charlton Athletic.
- Leicester City a inscris in fiecare din ultimele 14 meciuri de campionat jucate pe teren propriu.
- Vulpile au castigat 10 din ultimele 14 partide jucate pe King Power Stadium (10 victorii, 2 egaluri si 2 infrangeri).
- In campionat, Manchester City este fara victorie in ultimele 5 deplasari (2 egaluri si 3 infrangeri), aceasta fiind cea mai lunga pauza fara succes din aprilie 2011.
- Cetatenii au inscris un singur gol in ultimele 4 deplasari din campionat.
- Wilfried Bony a inscris in 4 din ultimele 6 aparitii pentru Manchester City in toate competitiile.
- Kevin de Bruyne a participat la 20 de goluri ale lui Manchester City (10 pase de gol si 10 goluri) in 23 de meciuri.
- Ambele echipe au cate 11 victorii dupa 18 etape si au acelesi numar de goluri marcate (37).


XI-le probabil al celor 2 echipe
Leicester City XI (4-4-2): Schmeichel - Fuchs, Huth, Morgan, Simpson - Albrighton, Kante, King, Mahrez - Vardy, Ulloa
Antrenor: Claudio Ranieri
Manchester City XI (4-2-3-1): Hart - Clichy, Mangala, Otamendi, Sagna - Toure, Delph - Sterling, Silva, de Bruyne - Aguero 
Antrenor: Manuel Pellegerini

Arbitru: Craig Pawson (centru), Marc Perry, Andy Garratt (la margini), Mike Jones (rezerva)

Vremea; 8 grade Celsius (cer innorat)

Indisponibili
Leicester City: Daniel Drinkwater, Jeffrey Schlupp (accidentati)
Manchester City: Samir Nasri, Vincent Kompany (accidentati), Sergio Aguero (incert)

Recomandari
Total goluri 1-2 in prima repriza (1,52). Vulpile au inscris 13 goluri si au primit 11 goluri in primele 45 de minute ale meciurilor din primele 18 etape, in timp ce Man City a marcat 17 goluri si a primit 12 goluri in primul mitan al jocurilor de pana in acest moment din campionat.

Baschet Euroliga
Khimki Moscova - CSKA Moscova
De la ora 19:00 (in direct pe Digisport 2) in cadrul grupei F a Top 16 din Euroliga masculina de baschet avem derbyul capitalei Rusiei dintre Khimki si CSKA Moscova. Fara doar si poate oaspetii acestei partide sunt favoritii acestei partide, astfel ca gazdele nu vor incerca decat sa limiteze diferenta de puncte.
Khimki a incheiat pe locul 2 grupa A a Euroligii cu 5 victorii si 5 infrangeri (3 victorii si 2 infrangeri pe teren propriu), grupa din care au mai facut parte: Fenebahce Istanbul, Real Madrid, Steaua Rosie Belgrad, Bayern Munchen si Strasbourg.
CSKA Moscova a terminat grupa D a Euroligii pe primul loc cu 9 victorii si o singura infrangeri, recordul in deplasari fiind de 5 victorii din tot atatea partide, din grupa mai facand parte: Unicaja Malaga, Brose Baskets, Darussafaka, Maccabi Tel Aviv si Dinamo Sassari.
Khimki mizeaza pe Tyrese Rice cu o medie de 11,8 puncte/meci si Alexey Shved cu o medie de 15,7 puncte/meci in cele 10 partide din grupe ale Euroligii. De partea cealalta, CSKA merge pe mana lui Nando De Colo (18,1 puncte/meci), Joel Freeland (10,5 puncte/meci), Cory Higgins (10,5 puncte/meci) si Milos Teodosic (13,8 puncte/meci).
Indisponibil pentru Khimki este Ruslan Pateev, care a jucat o singura partida in grupele Euroligii, iar absenti pentru CSKA sunt Aaron Jackson (6,9 puncte/meci) si Victor Khryapa, care nu a apucat sa arunce la cos in putinele secunde care le-a jucat in grupele principale.
Gazdele marcheaza o medie de 90,2 puncte/meci, in timp ce oaspetii sunt cei mai in forma sub panou cu o medie de 110,1 puncte/meci in cea mai tare competitie intercluburi in baschetul european. In ceea ce priveste defensiva, performantele sunt asemanatoare: Khimky permitand o medie de 77,5 puncte, in timp ce CSKA lasa adversarilor o medie de 78,3 puncte/meci.

Recomdari
Victoria lui CSKA chiar si in prelungiri la o cota de 1,50.

Cota totala a celor 2 partide combinate este 2,28.
Sa avem bafta!

Comentarii

  1. Leicester City - Manchester City 0-0
    Khimki Moscova - CSKA Moscova 91-89

    Ambele recomandari pierdute

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu