PSG, Angers si Caen sunt pe primele 3 locuri in Ligue 1




PSG, Angers și Caen reprezintă cel mai ciudat podium din Franța din ultimii ani. Monaco este pe locul 4, Lyon este pe 5 și surpriza neplăcută, adică Olympique de Marseille, se află pe locul 9. Marea problemă este că Lyon, Monaco, Marseille joacă un fotbal fără orizont, plictisitor.
Diferența dintre locul 1 și 2 este de 15 puncte. Același număr de puncte este cel dintre locul 2 și locul 19 ocupat de Toulouse FC. Fără PSG, Ligue 1 ar fi un campionat mult mai interesant. Dar să lăsăm DACĂ deoparte.

Paris Saint-Germain este din altă galaxie pentru că are 45 de puncte, este neînvinsă iar golaverajul arată așa 40-8. Este cea mai bună echipă de club pe care a avut-o Franța în ultimele sezoane și are cei mai buni jucători pe oate posturile importante.
Angers are 30 de puncte și în ultima etapă a umilit-o pe Lyon chiar la ea acasă cu scorul de 2-0.
Caen se află pe locul 3 cu 29 de puncte, iar forța acestei echipe o reprezintă apărarea beton și condiția fizică de invidiat.

Am vorbit ieri cu un suporter francez ca să îmi explice mult mai bine situația actuală din Franța.
Omul a zis că la început toți iubitorii de fotbal s-au bucurat de investițiile făcute la PSG. Jucători că Pastore, Cavani, Motta au venit în Ligue 1 și lumea a apreciat valoarea și talentul acestor vedete. Apoi Monaco a băgat mână adînc în buzunar și a adus si ea jucători de top.
Dar acum, Monaco nu mai investește în jucători pentru că nu a mai făcut profit în ultimii 3 ani.
Si după câțiva ani, suporterii francezi și-au dat seama că PSG omoară campionatul. In ritmul asta echipa din Paris va câștiga tot în următorii 10 ani.

O altă problemă pe care o au cluburile din Franța este că Federația de Fotbal nu le lasă să mai activeze în Ligue 1 dacă au datorii mari. Dacă se întâmplă acest lucru, echipa este retrogradată în divizia a 4-a.
In Italia, Germania sau Spania nu se întâmplă așa ceva. Marile cluburi din aceste țări au datorii enorme și pot cumpăra jucători de top în continuare, în plus primesc mulți bani de la televiziuni(vezi Anglia). In Franța banii primiți de la televiziuni nu se compară cu sumele primite de echipele din Spania sau Anglia.

PSG este ca un dictator în Franța. Singura speranță a iubitorilor din fotbal francez este că PSG să aducă puncte multe pentru coeficientul echipelor din Ligue 1, la fel cum o face Bayern Munchen pentru Germania. Mai multe echipe în Champions League înseamnă jucători mai buni care vor veni în Franța ca să joacă în CL.

Comentarii