Cum a renascut Steaua odata cu revenirea lui Reghecampf

In decembrie, urmare a rezultatelor mediocre ale Stelei, patronul George Becali a facut o schimbare la nivelul echipei, inlocuindu-l pe Mirel Radoi cu Laurentiu Reghecampf. Salariul net pentru care a revenit Reghecampf la Steaua este de 30.000 Euro/luna si o prima de 2 milioane de Euro daca echipa ajunge in grupele Champions League. Noul contract se intinde pe 2 ani si jumatate (pana la sfarsitul lunii mai 2018).

Reghecampf spera sa isi depaseasca performantele din primul mandat la Steaua. (sursa poza: mamaiafm.ro)

Ordinea obiectivelor in al doilea mandat al lui Reghecampf este: campionatul, accesul in grupele Champions League, Cupa Romaniei, Cupa Ligii si Supercupa Romaniei.
Performantele din primul mandat: 2 titluri de campioana, participarea in grupele Champions League dupa 4 ani de pauza, accederea in optimile Europa League, convocarea a nu mai putin de 10 jucatori la nationala la o singura actiune oficiala si incasari de aproximativ 40 de milioane de Euro pentru clubul ros-albastru
Dupa primele zile la carma echipei, Reghecampf a reintrodus filmuletele motivationale pe care le arata jucatorilor inainte de meci. 
Imediat dupa instalarea sa a incercat sa ii aduca in staff pe medicul Radu Paligora si asistentul acestuia Iulian Mircea, care se afla in prezent sub contract cu Pandurii Tg. Jiu. In care vor accepta propunerea Stelei, medicului Flavian Aramitu i se va rezilia contractul.
De asemenea, a introdus un nou regulament de ordine interioara, mai strict decat cel de pe vreamea lui Mirel Radoi, iar printre cerintele introduse se numara si urmatoarele:
- nimeni nu intarzie la antrenamente nici macar un minut, iar aceasta regula este valabila si pentru staff. (500 Euro).
- papucii se poarta doar la baie (500 Euro).
- oamenii din staff sa poarte acelasi tip de echipament  (500 Euro).
Intre paranteze se pot observa cuantumul amenzilor in cazul nerespectarii regulilor.

Gazeta Sporturilor a prezentat si discursul lui Reghecampf din vestiar inainte de partida cu CS U Craiova, care s-a disputat la doar 2 zile de la reinstalarea acestuia la echipa ros-albastra. "Chiar daca nu trecem prin cele mai bune momente, sunteti cei mai buni din Romania. Vreau sa le aratam tuturor ca noi suntem campionii Romaniei! Trebuie sa luptam din primul pana in ultimul moment, sa profitam de toate momentele si sa ne intoarcem la Bucuresti cu toate cele 3 puncte. Vreau sa le demonstrati tuturor ca voi aveti ultimele trei titluri de campioni in palmares! Vreau daruire, concentrare si sa luptati! Noi, voi, impreuna suntem campionii Romaniei!" 


Meciul 1
Liga 1: FC Steaua Bucuresti - CS U Craiova 2-0 (0-0 la pauza), goluri: Paul Papp, Gregory Tade 
Steaua XI (4-2-3-1): Nita - Tosca, Papp, Varela, Rapa - Stanciu, Breeveld - Hamroun, Tudorie, Popa - Tade 
Antrenor: Laurentiu Reghecampf
CS U Craiova XI (4-2-3-1): Balgradean - Vatajelu, Iliev, Popov, Achim - Mateiu, Kay - Bancu, Zlatinski, Ivan - Rocha
Antrenor: Emil Sandoi
Au mai jucat
Steaua: Carp, Muniru, Tahar
CS U Craiova: Baluta, Dumitras, Straton
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galati)
Stadion: Nicolae Dobrin (Pitesti)

Imediat dupa prima victorie in al doilea mandat al lui Reghecampf, s-a zvonit despre posibilitatea venirii unui nou atacant la Steaua. Este vorba de Danilo Moreno Asprilla, care evolua la acea ora la Litex Lovech, ultima echipa pe care o antrenase Reghecampf. Columbianul in varsta de 26 de ani inscrisese 11 goluri in primele 19 etape ale campionatului bulgar, insa in cele din urma a ajuns la Al Ain in Emiratele Arabe Unite. Pretul pe care l-ar fi cerut gruparea de la sud de Dunare celor de la Steaua este de 3 milioane de euro, pret considerat piperat de conducerea ros albastrilor.
Odata cu revenirea lui Reghecampf, pozitia lui Helmuth Duckadam a devenit din nou ingrata, antrenorul neavand o relatie prea stransa cu portarul legendar al Stelei din `86 pentru ca nu ii poate controla afirmatiile acestuia din presa, cu care nu este de acord de cele mai multe ori. La Digisport, Duckadam si-a expus atributiile pe care le are el in cadrul clubului. "Eu nu fac parte din conducerea tehnic, nici din cea administrativa. Nu pot sa iau decizii, doar imi dau cu parerea. Nu sunt apropiat de echipa, eu reprezint imaginea clubului".
Primul transfer din al doilea mandat al lui Reghecampf este Theodor Bota (18 ani de la Viitorul Mihai Georgescu din Liga a III-a). El este primul jucator din Liga a III-a chemat la echipa nationala U19 a Romaniei si este student in anul I la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca.
Steaua nu a rezolvat problema siglei cu Clubul Sportiv al Armatei. (sursa poza: mamaiafm.ro)

O alta disputa a aparut intre selectionerul nationalei Romaniei - Anghel Iordanescu si Laurentiu Reghecampf, deoarece primul isi doreste sa faca un cantonament la sfarsitul lunii ianuarie cu jucatori din campionat, implicit si de la Steaua, insa noul antrenor a spus ca nu ii va lasa pe jucatorii ros albastrii convocati sa mearga la nationala. " Am o relatie foarte buna cu selectionerul, il respect si cred ca ne vom intelege pana la urma, sper sa nu existe nicio problema. Nu se va intampla niciodata sa las jucatori la un turneu de pregatire al echipei nationale! Steaua a avut opt selectionati, dar la actiuni oficiale. 
Toti jucatorii pe care ii vom avea sanatosi, vor merge in cantonament cu Steaua, nu cu echipa nationala! Vom vedea atunci ce se va intampla, ce reactii vor fi. Probabil c- sa iasa un scandal. Pentru selectioner ar trebui sa fie important sa aiba fotbalistii in forma la vara pentru Campionatul European. La Euro, imi doresc si eu sa avem cat mai multi cconvocati de la Steaua. Eu nu mi-am facut un obiectiv personal sa nu las jucatorii in cantonamentul nationalei nationalei, dar am obiectiv sa castig campionatul si decizia asta vine de la sine!"
Inaintea partidei cu Viitorul din campionat, stelistii si-au amanat unul din antrenamente cu aproape o jumatate de ora in urma unei solicitari de efectuare a unui test antidoping de catre Agentia Nationala Anti-Doping. Performantele fizice ale jucatorilor ros albastrii din partida cu oltenii au atras atentia si toata lumea suspecteaza ca antrenamentele efectuate de preparatorul german Thomas Neubert ar contine si niste substante dopante.

Meciul 2
Liga 1: Viitorul Constanta - FC Steaua Bucuresti 0-1 (0-1 la pauza), gol Jugurtha Hamroun
Viitorul Constanta XI (4-3-3): Buzbuchi - Mitrea, Boli, Hodorogea, Benzar - Filip, Nedelcu, Achim - Aganovic, Cernat, Nicolita 
Antrenor: Gheorghe Hagi
FC Steaua Bucuresti XI (4-3-3): Nita - Guilherme, Tosca, Varela, Papp - Filip, Breeveld, Muniru - Hamroun, Tade, Popa 
Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Au mai jucat
Viitorul Constanta: Chitu, Ganea, Hagi
FC Steaua Bucuresti: Alcenat, Tahar, Tudorie
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)
Stadion: Central (Ovidiu)

Dupa partida cu Viitorul din campionat, Reghecampf avea sa isi exprime opinia despre vizita a celor de la Agentia Nationala Anti-Doping. "Nu m-a surprins vizita de la Antidoping, n-am nimic de ascuns. Pot sosi in ofecari zi astfel de controale". Intrebat despre numirea lui Constantin Galca la Espanyol Barcelona, noul antrenor al Stelei a adoptat un ton neutru:"Ii urez mult succes, este un antrenor roman foarte bun, a castigat trei trofee la Steaua, sper sa faca lucruri frumoase in Spania". 
La finalul meciului cu Viitorul din Liga 1, Jugurtha Hamroun l-a laudat pe noul antrenor: "Odata cu venirea lui Reghe, echipa a avut un electorsoc, a venit cu tactica lui, cu filozofia lui de presing. In rest, joaca fotbalistii, nu Reghe! E clar ca el ne-a schimbat mentalitatea!" Intre cele 2 partide cu Viitorul lui Gheorghe Hagi, s-a zvonit despre transferul atacantului Mbaye Diagne de la Juventus, imprumutat in acest moment la Ujpest (Ungaria).

Meciul 3
Cupa Romaniei: Viitorul Constanta - FC Steaua Bucuresti 0-1 (0-0 la pauza), gol Nicolae Stanciu
Viitorul Constanta XI (4-2-3-1): Ramniceanu - Ganea, Mitrea, Boli, Benzar - Filip, Achim - Hagi, Chitu, Marin - Aganovic 
Antrenor: Gheorghe Hagi 
FC Steaua Bucuresti XI (4-2-3-1): Nita - Guilherme, Tosca, Varela, Rapa - Muniru, Filip - Hamroun, Stanciu, Popa - Tade 
Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Au mai jucat
Viitorul Constanta: Cernat, Coman, Nicolita 
FC Steaua Bucuresti: Breeveld, Enceanu, Tahar
Arbitru: Radu Petrescu (Bucuresti)
Stadion: Central (Ovidiu)

Reghecampf a declarat dupa cea de-a doua victorie cu Viitorul: "Cupa nu e un obiectiv, primordial, eu un bonus. Tinta principala e titlul si apoi calificarea in grupele Champions League. Mi-as dori sa picam cu Dinamo in semificanel ca sa fie doua meciuri spectaculoase. Oricum, in primavara vom fi mult mai puternici. [...] Trebuie sa va obisnuiti ca Steaua sa castige etapa de etapa, meci de meci. Nu sunt arogant, dar cred ca ma stiti din primul mandat, vreau sa bat mereu. Si cam asa s-a intamplat atunci. Asa ca va urma si in 2016, cand Steaua va fi mult mai puternica!" 
La sfarsitul aceleiasi partide, fundasul Alin Tosca a scos in evindenta faptul ca sunt diferente mari la antrenamentele lui Reghecampf fata de cele ale lui Mirel Radoi. "N-ar fi frumos din partea mea sa spun daca s-a schimbat ceva la echipa dupa rocada Reghecampf - Radoi, tot ce imi doresc e sa jucam la fel cum am facut-o in ultimele meciuri, sa legam victoriile si sa castigam campionatul si celelalte trofee".
Gazeta Sporturilor a aflat cum isi motiveaza jucatorii atat de bine Laurentiu Reghecampf. Acesta se consiliaza cu 8 psihologi renumiti in Statele Unite ale Americii, toti desfasurandu-si activitatea in Las Vegas, Nevada, oras in care si antrenorul Stelei are o casa.

Meciul 4 
Liga 1: FC Steaua Bucuresti - ACS Poli Timisoara 3-1 (1-0 la pauza), goluri: Cristian Bocan (autogol), Nicolae Stanciu, Jugurtha Hamroun/ Daniel Popescu
FC Steaua Bucuresti XI (4-2-3-1): Nita - Tosca, Papp, Varela, Rapa - Filip, Muniru - Hamroun, Stanciu, Popa - Tade 
Antrenor: Laurentiu Reghecampf 
ACS Poli Timisoara XI (4-4-2): Kirschstein - Popescu, Melinte, Bocsan, Belu-Iordache - Curtean, Llorente, Sarmov, Hernandez - Goga, Elek 
Antrenor: Florin Marin
Au mai jucat
FC Steaua Bucuresti: Enceanu, Tahar, Tudorie
ACS Poli Timisoara: Barbut, Popescu, Popovici

Conform siteului oficial al gruparii ros albastre, in cele 2 cantonamente se vor desfasura 6 meciuri de pregatire dupa cum urmeaza:
- Young Boys Berna (Elvetia) pe 19 ianuarie;
- Ujpest (Ungaria) pe 26 ianuarie;
- Sturm Graz (Austria) pe 29 ianuarie;
- Metalist Harkov (Ucraina) pe 1 februarie;
- Djurgardens (Suedia) pe 4 februrie;
- Trencin (Slovaci) pe 6 februarie.


Intr-un interviu de la inceputul anului oferit Gazetei Sporturilor, intrebat daca situatia referitoare la veniri si la plecari depinde doar de dorintele patronului, Reghecampf a raspuns: "Patronul poate sa spuna ce vrea, pentru ca este echipa lui si face ce doreste, dar hotararile despre fotbalisti si despre echipa le luam impreuna! Aici nu este vorba de acceptat sau nu. Este vorba doar de incredere, de dialog si de performanta!"
Deoarece se pune tot mai mult problema numirii unui nou selectioner dupa Euro 2016, iar antrenorul Stelei fiind printre favoritii la ocuparea acestei functii, Laurentiu Reghecampf a clarificat situatia: "Nu-mi fac probleme ca nu voi ajunge sa antrenez si echipa nationala a Romaniei. Va veni si acel moment. Nu o sa renunt la Steaua, dar pot antrena in paralel fara probleme si echipa nationala. In plus, in cel mai scurt timp, echipa nationala va avea din nou un numar mare de jucatori de la Steaua! Deci, no problem!"

Lista jucatorilor semnati de Steaua in aceasta iarna:
- Alexandru Bourceanu (liber de contract)
- Mihai Pintilii (de la Hapoel Tel Aviv)
- Ciprian Marica (liber de contract)
- Marko Momcilovic (de la Pandurii Tg. Jiu)

Lista jucatorilor care au fost doriti sau sunt doriti la Steaua:
De la Astra Giurgiu: Junior Morais (fundas), William de Amorim (mijlocas), Gabriel Enache (mijlocas), Denis Alibec (atacant), Constantin Budescu (atacant)
De la CS U Craiova: Nicusor Bancu (fundas), Bogdan Vatajelu (fundas), Alexandru Mateiu (mijlocas), Andrei Ivan (atacant)
De la FC Botosani: Michael Ngadeu-Ngadjui (fundas)

Comentarii

  1. astept sa vad ce se intampla in play-off. atunci vom vedea daca cele 3 meciuri au fost doar un foc de paie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca Steaua il mai aduce pe Enache, are un lot puternic. Ii mai trebuie si un fundas dreapta si sansele la titlu in acest sezon cresc considerabil.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu