Derby de la Mediterranée in prologul etapei a XXVIII-a in Ligue 1

Etapa a XXVIII-a in campionatul francez debuteaza vineri de la ora 21:30 cu partida de pe Allianz Riviera dintre Nice si Bastia.  Corsicanii nu au jucat in etapa a XXVII-a deoarece partida de pe teren propriu contra celor de la Nantes a fost reprogramata pentru luna martie, urmare a violentelor din insula din saptamana premergatoare meciului.
Intr-o adresa semnata de Ministerul de Interne al Frantei Bernard Cazeneuve si publicata joi se indica faputl ca suporterii lui Bastia au interdictia de a efectua deplasarea la Nice pentru acest meci.
Aceasta decizie a fost luata in urma comportamentului violent al catorva suporteri corsicani in deplasari, sursa a tulburarii ordinii publice cat si din cauza comportamenului unor suporteri ai lui Nice care in mod frecvent fac dovada violentei prin incaierari cu fanii adversi sau cu fortele de ordine si prin aruncarea de materiale pirotehnice.
In tur, meciul a fost unul spectaculos, Nice impunandu-se in Corsica cu scorul de 3-1, prin golurile lui Mendy, Germain si Benrahma, in timp ce pentru Bastia a reusit sa deschida scorul Danic.
Ultima partida jucata pe Allianz Riviera s-a incheiat cu scorul de 0-1, Bastia reusind sa castige prin golul lui Ayite.
Partida este in direct pe Digisport 3.



Vincent Koziello este unul dintre jucatorii in forma ai lui Nice in ultima perioada. El a inscris 3 goluri in acest sezon, iar in aceasta saptamana a primit premiul de sportivul anului 2015 in Nice

Statistici
- Nice a pierdut doar in 3 randuri in ultimele 23 de partide acasa impotriva lui Bastia (13 victorii si 7 egaluri).
- Vulturasii au inscris in 21 din cele 23 de meciuri acase impotriva corsicanilor de la Bastia.
- Nice este neinvinsa in ultimele 5 partide jucate pe Allianz Riviera (4 victorii si 1 egal), cea mai buna forma pe teren propriu de la mutare pe noul stadion.
- Bastia a pierdut 7 din 8 partide jucate impotriva echipelor aflate inaintea acestei etape in Top 5. 
- Bastia a castigat o singura data in ultimele 14 deplasari (4 egaluri si 9 infrangeri), in deplasarea de la Reims (1-0).
- Nice nu a reusit sa marcheze in 3 din ultimele 5 etape in Ligue 1.
- Bastia a mentinut poarta intacta in 5 din ultimele 8 etape in Ligue 1.
- Valere Germain a inscris in fiecare din ultimele 2 partide impotriva Bastiei, in care a fost titular.
- Brandao a inscris 4 goluri impotriva celor de la Nice in Ligue 1, fiind "victima sa preferata".
- Claude Puel (antrenorul lui Nice) si Francois Ciccolini (antrenorul lui Bastia) se vor intalni pentru prima data din 5 martie 2005, cand s-au confruntat intr-o partida Bastia - Lille 3-1.

Arbitrul meciului este Antony Gautier. Acesta a fluierat in acest sezon 2 meciuri ale lui Nice (victoria la Marseille, 1-0 si infrangere acasa cu PSG, 0-3) dar si unul al lui Bastia (infrangere acasa cu St. Etienne, 1-2).



XI-le probabil al celor 2 echipe
Nice XI (4-3-1-2): Cardinale - Pied, Le Marchand, Baysse, Pereira - Seri, Mendy, Koziello - Bodmer -Plea, Germain
Antrenor: Claude Puel
Bastia XI (4-2-3-1-): Leca - Marange, Modesto, Squillaci, Djiku - Mostefa, Cahuzac - Ayite, Diallo, Kamano - Brandao 
Antrenor: Francois Ciccolini

Indisponibili
Nice: Le Bihan, Pouplin, Ben Arfa, Lloris (accidentati), Puel (incert)
Bastia: Maboudou, Cioni (accidentati), Palmieri (suspendat), Djiku (nerecuperat 100%), Squillaci (incert)

Ce merita incercat
Total goluri in repriza secunda: 1-2 (1,58). Ultimele 2 partide directe, in care Nice a fost gazda s-au incheiat sub 2,5 goluri, de fiecare data un gol fiind inscris in repriza secunda. Ne asteptam si de aceasta data la goluri putine, la un meci inchis in prima parte, fiecare echipa incercand sa obtina victoria in repriza secunda.
Gol Valere Germain oricand in meci (3,10). In lipsa lui Ben Arfa, Germain este cel mai bun marcator al echipei de pe Coasta de Azur cu 8 reusite dintre care 4 pe teren propriu, astfel ca atacantul ar trebui sa fie principala amenintare pentru poarta corsicanilor.
Articol scris de Vlad Dobroteanu

Comentarii

  1. Predictia zilei este castigatoare! Dupa 0-0 la pauza, in repriza secunda corsicanii s-au impus cu 2-0, astfel ca pariul total goluri in repriza secunda 1-2 este castigator. Varianta fantezista (golul lui Germain) putea sa iasa si el insa atancatul a ratat 2 ocazii mari, sutand in portar.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu