Caracteristica Spin&Bet de la Betstars- Cum functioneaza si cat de inovativa este?


Caracteristica Spin&Bet de la Betstars- Cum functioneaza si cat de inovativa este?


BetStars s-a lansat la inceputul acestui an, drept serviciul specializat in pariuri sportive a brandului international PokerStars, cunoscut in lume pentru competitiile si turneele sale de poker. Ca orice produs nou lansat pe piata, pentru a atrage atentia jucatorilor atat din tara, cat si din afara, acest nou serviciu dedicat pariurilor sportive incearca sa promoveze diverse formule care sa se diferentieze prin originalitate si valoare. Drept urmare, noua caracteristica Spin&Bet care a fost lansata recent pe piata, combina atat elemente din domeniul pariurilor sportive, cat si din cele al cazinoului si ale jocului de poker, oferind jucatorilor un produs care reuseste sa fie inovativ.



Combinarea anumitor component ale jocului de poker, care a fost desemnat sport al mintii de curand cu elemente ale pariurilor sportive a rezultat intr-un produs nou, original si care ofera jucatorilor posibilitatea de a-si exploata intr-un mod diferit sansele de pariere. Acestia au acum cu pana de 10 ori mai mari sanse de castig datorita multiplicatorilor si a cotei de pariere care se cumuleaza din toate pariurile plasate intr-un jackpot. Acest serviciu a fost testat inainte intr-un format diferit, in jocul de poker denumit Spin & Go, asadar au fost intrunite toate premisele pentru a dezvolta formatul si pentru sectiunea pariurilor sportive, fiind un nou produs oferit in exclusivitate de BetStars. Modulul de pariere “Invarte si plaseaza-ti pariul” functioneaza pentru meciurile disputate in prima liga engleza de fotbal-Premier League, dar si in alte partide diferite, care sunt alese din oferta. Jucatorul isi alege valoarea pariului, plaseaza miza si apoi apasa pe butonul “Spin&Bet” care ii acorda 1 sansa din 200 pentru castigarea a de 10X valoarea sumei castigate.

Din fiecare miza plasata o suma de 10% din valoarea acesteia merge intr-un fond de premiere; dupa apasarea butonului de invartire a pariului, pe ecranul dispozitivului este afisata o animatie. Aceasta prezinta care sunt valorile posibilului castig, dar si care sunt cotele posibile (un jucator poate sa aiba multiplicate sansele cu de 1X, 1.5X, 2X, 5X sau 10X, insa sansele de castig sunt invers proportionale cu valoarea de multiplicare: pentru 10X, sansa de castig este de 0.5%, pentru 1X, sansa de castig este de 80%). Pentru celelalte valori de multiplicare, sansele de castig sunt urmatoarele: 10% pentru 1.5X, 8.5% pentru 2X si 1% pentru 5X. Acest serviciu oferit jucatorilor la pariurile sportive se remarca pe langa originalitate si inovativitate in acest domeniu si cu faptul ca este un produs oferit in exclusivitate de BetStars. Jucatorul va primi pana la de 10X din valoarea sumei pariate (fractia de 10% din valoarea pariului), insa, de departe cel mai interesant este jackpot-ul care are o valoare de 12000X, ceea ce inseamna o adevarata provocare pentru piata locala a pariurilor sportive. 


Desi este o aplicatie noua pe piata pariurilor sportive (lansata in luna ianuarie a acestui an), serviciul Spin&Bet are un precursor care i-a testat cu succes pe piata calitatile. Este vorba despre “Spin&Go”, care se aplica in jocul de poker, fiind un turneu super rapid, jucat intre trei jucatori, cu un fond de premiere ales in mod aleatoriu, in care castigatorul putea primi o suma inmultita cu intre 2-3000X valoarea buy-in-ului jucat.  “Spin&Go” a fost lansat de catre PokerStars in anul 2014, reprezentand la vremea respectiva un serviciu unic din punct de vedere al conceptului. Daca in cazul “Spin&Bet” valoarea fondului de premiere disponibil in cadrul jackpotului este de 12000X, in cazul “Spin&Go”, valoarea putea ajunge si pana la 2000000X. Unul dintre avantajele acestei aplicatii este faptul ca are un sistem de joc care poate fi invatat foarte usor, dar care nu stirbeste cu nimic din efectele emotionale pe care le implica (nivelul de adrenalina ramane la cote maximale, indiferent de joc). Diferenta dintre cele doua aplicatii consta in faptul ca la “Spin&Go” exista doar un singur castigator (este specific jocului de poker), in timp ce la “Spin&Bet” pot exista mai multi castigatori (specific pariurilor sportive). 

Chiar daca pentru o anumita perioada, cele doua produse vor fi vizualizate de catre juactori prin prisma aceluiasi sistem de joc (desigur, cu micile diferente care erau inerente), “Spin&Bet” are avantajul de a fi fost lansata pe o piata mult mai diversificata in ceea ce priveste tipurile de pariuri. Daca “Spin&Go” se aplica doar jocului de poker, “Spin&Bet” isi gaseste aplicabilitatea atat in jocurile de echipa (fotbal, rugby, baschet, volei, handbal, fotbal american, etc.), cat si in jocurile individuale (tenis, curse de Formula 1, etc.). Faptul ca a fost lansata ulterior, in anul 2016, le-a permis furnizorilor acestui produs s ail adapteze nevoilor jucatorilor, in conformitate cu ultimele tehnologii grafice, fiind optimizat pentru dispozitivele portabile bazate pe sistemele de operare Android si IOS. Ceea ce va ramane la fel de valabil pentru ambele aplicatii, va fi modul in care acestea vor fi imbunatatite si adaptate la cerintele pietei si la nevoile jucatorilor, acestia fiind cei care vor dicta modul de dezvoltare a oricarui produs disponibil pe piata pariurilor sportive. 

Comentarii