Marseille si Bastia joaca in restantele etapelor 27 si 28 din Ligue 1

Miercuri se vor desfasura 2 restante din Ligue 1. Daca partida Bastia - Nantes a fost mutata in urma violentelor stradale din Corsica de la mijlocul lunii februarie, meciul Gazelec Ajaccio - Olympique de Marseille a fost reprogramat urmare a starii impracticabile a gazonului, in ziua meciului fiind inundat.

Floyd Ayite este cea mai mare amenintare pentru poarta lui Riou. Sparge el gheata si impotriva lui Nantes? Golul sau este cotat la 4,80.

19:30 Bastia - Nantes 
Bastia joaca pentru a 2 oara in 5 zile pe Stade Armand Cesari Furiani si spera sa obtina victoria, in weekend nereusind decat un egal cu Lorient, in timp ce Nantes bifeaza a 2-a deplasare dupa o infrangere  incredibila (1-4) in fata marei rivale Stade Rennais.
Cu ocazia acestui meci, clubul gazda a facut o propunere scolilor de fotbal din insula si aceastea nu au ezitat sa raspunda pozitiv. Miercuri vor fi prezenti pe Stade Armand Cesari Furiani nu mai putin de 540 de copii impreuna cu educatorii lor si vor face un tur al terenului in pauza meciului.
Fundasul canarilor, Guillaume Gillet spune ca echipa sa trece printr-o minicriza dupa eliminarea din Cupa Frantei si esecul usturator de la Rennes si ca impreuna cu coechipierii sai vor da totul pentru un rezultat bun in Corsica. Belgianul a evoluat in sezonul trecut in 44 de partide pentru Bastia si a marcat de 3 ori. 

Statistici
- Bastia evolueaza mai bine pe teren propriu, unde a strans 28 de puncte dupa 14 meciuri, doar PSG si Lyon stau mai bine. In schimb, in deplasare, corsicanii se chinuie, adunand doar 10 puncte (la egalitate cu Toulouse), doar Troyes sta mai rau (8 puncte).
- Nantes este la 5 puncte de locul 3, care duce in preliminariile Champions League, insa echipa nu are performante extraordinare nici acasa, nici in deplasare. Canarii au strans 23 de puncte pe teren propriu si 17 puncte "afara".
- Atat Bastia cat si Nantes au o medie de 2 goluri/meci si se pare ca nici meciul direct nu va fi unul cu multe goluri.
- 4 din ultimele 5 meciuri in campionat intre cele 2 echipe s-au incheiat 0-0.
- Bastia are nu mai putin de 20 de partide in care s-au inscris mai putin de 3 goluri (8 dintre aceastea fiind disputate pe Stade Armand Cesari), in timp ce Nantes are 18 meciuri in care s-au marcat mai putin de 3 goluri (10 dintre aceastea desfasurandu-se "afara").
- Sezonul bun al Bastiei s-a bazat pe Floyd Ayite (8 goluri si 3 pase decisive), Brandao (3 goluri), Gael Danic (3 goluri si 3 pase decisive), in timp ce sperantele lui Nantes de a prinde un loc in competitiile europene tin de Bammou (4 goluri si 2 pase decisive), Sala (4 goluri si 3 pase decisive) , Sigthorsson (3 goluri) si Adryan (3 goluri si 2 pase decisive).

Arbitru va fi Sebastia Moreira.

Lotul probabil al Bastiei
Portari:  Leca, Hansen
Fundasi: Palmieri, Peybernes, Modesto, Djiku, Marange, Cioni
Mijlocasi: Fofana, Ayite, Danic, Mostefa, Cahuzac, Ngando
Atacanti: Raspentino, Brandao, Kamano, Coulibaly

Lotul lui Nantes
Portari: Riou, Dupe
Fundasi: Cana, Djidji, Vizcarrondo, Sabaly, Dubois, Moimbe, Ndongala
Mijlocasi: Gillet, Gomis, Toure, Thomasson, Iloki
Atacanti: Bammou, Sala, Sigthorsson, Audel

Ce merita incercat
Bastia este cea mai in forma echipa tinand cont de ultimele 6 etape de campionat, astfel ca cel mai probabil nu vor pierde pe teren propriu. Sansa dubla 1X este cotata la 1,50. Canarii vin cu un moral destul de slab si cu absenta lui Bedoya si Adryan care vor fi cu siguranta vizibile la finalul meciului.


Remy Cabella si-a sarbatorit in aceasta saptamana cea de-a 26-a aniversare. Sarbatoreste si pe terenul de joc si marcheaza macar un gol impotriva lui Gazelec Ajaccio? Antrenorul Michel Gonzalez spera sa ca aripa sa sa nu fi sarbatorit in exces...  

19:30 Gazelec Ajaccio - Olympique de Marseille 
Gazelec Ajaccio se intoarce acasa dupa 2 rezultate de egalitate in deplasare si are programate 2 meciuri acasa in aceasta saptamana (Marseille si Caen). De partea cealalta, Marseille are 2 jocuri in deplasare (la Gazelec Ajaccio si Lorient) in aceasta saptamana. Este prima intalnire in Corsica intre cele 2 echipe contand pentru Ligue 1, ele intalnindu-se in alte 4 randuri in diferite competitii (Cupa Frantei si Ligue 2), Marseille obtinand 3 victorii si un egal.
Sarbatoritul acestei saptamani este Remy Cabella (Marseille) care a implinit pe 8 martie varsta de 26 ani. 

Statistici
- Nou-promovata Gazelec Ajaccio nu a mai simtit gustul victoriei de la sfarsitul lunii decembrie, cand a invins-o acasa pe Olympique Lyonnais cu 2-1. 9 etape au trectu din acel moment, iar corsicani sunt primii sub linie.
- OM joaca execrabil acasa, insa in deplasare este printre primele 4, asa ca Gazelec trebuie sa se astepte la un meci dificil cu trupa lui Michel. 22 din cele 37 de puncte ale fenicienilor au fost adunate din deplasari.
- Ambele echipe au o medie de 2,4 goluri/meci. Gazelec are 17 meciuri (din care 7 acasa) in care s-au marcat mai putin de 3 goluri in timp ce OM are 19 partide (din care 10 in deplasare) in care s-au inscris mai putin de 3 goluri, astfel ca nu ar trebui sa fie un meci foarte spectaculos.
- Cei mai buni jucatori ai lui Gazelec Ajaccio sunt Larbi (7 goluri si 2 pase decisive), Zoua (5 goluri si o pasa decisiva) si Boutaib (4 goluri), in timp ce la Marseille exceleaza Michy Batshuayi (13 goluri si 7 pase decisive), Romain Alessandrini (5 goluri si 4 pase decisive), George-Kevin N`Koudou (4 goluri si 2 paese decisive) si Remy Cabella (4 goluri si 2 pase decisive). Nici Abdelaziz Baradda nu trebuie uitat (6 pase de gol).

Arbitru va fi Stephane Lannoy.

Lotul probabil al lui Gazelec Ajaccio
Portari: Maury, Guerin
Fundasi: Sylla, Filippi, Ducourtioux, Mangane, Martinez, Coeff
Mijlocasi: Le Moingne, Larbi, Youga, Dokovic, Poggi
Atacanti: Mayi, Zoua, Boutaib, Tshibumbu

Lotul lui Olympique de Marseille
Portari: Mandanda, Pele
Fundasi: Manquillo, N`Koulou, Rekik, Rolando, Mendy, De Ceglie
Mijlocasi: Lucas Silva, Alessandrini, Cabella, Sarr, Isla, Romao
Atacanti: Fletcher, Batshuayi, N`Koudou, Thauvin

Ce merita incercat
Total goluri 2-4 (1,56). Marseille vine motivata in aceasta deplasare din Corsica pentru a mai corecta rezultatele slabe din ultima perioada. Gazelec va incerca si ea sa marcheze pentru a spera in continuare la salvarea de la retrogradare. Ne asteptam la un meci cu ceva goluri, in care nu ar fi surprinzator sa se inscrie in ambele porti. 

Comentarii

  1. Ambele ponturi au fost castigatoare! Bastia a remizat alb cu Nantes, 0-0, in timp ce Gazelec Ajaccio a facut egal (1-1) cu Marseille, golurile fiind inscrise de Larbi respectiv Cabella in ultimele 11 minute ale jocului.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu