Returul Optimilor Champions League: Chelsea - PSG

Miercuri, pe Stamford Bridge, in faza optimilor Champions League, se disputa unul dintre cele mai interesante confruntari din aceasta faza intre Chelsea si Paris Saint-Germain. Englezii au ajuns in aceasta faza dupa ce au terminat grupa G pe primul loc, cu 13 puncte, in timp ce PSG a incheiat grupa A pe locul secund cu 13 puncte, in spatele lui Real Madrid.
Cele 2 cluburi au deja o istorie in ultimii ani in Champions League, intalnindu-se de si in 2014, si in 2015. Daca in 2014, Chelsea a mers mai departe dupa 1-3 pe Parc des Princes si 2-0 acasa. In schimb, in 2015, PSG s-a calificat dupa dubla cu Chelsea, dupa 2 remize: (1-1 pe Parc des Princes, 1-1 dupa 90 de minute pe Stamford Bridge, pentru ca scorul dupa 120 de minute sa fie 2-2). Ce este mai interesant este faptul ca a mers mai departe echipa care l-a avut in lot pe fundasul brazilan David Luiz. Daca PSG va merge mai departe, atunci se confirma faptul ca David Luiz este talismanul acestor intalniri.
Cea mai sonora absenta a acestei intalniri este a veteranului John Terry, care a confirmat pe Instagram ca nu va fi prezent pe gazon in duelul cu PSG.


David Luiz este unul dintre titularii lui PSG de la transferul sau la parizieni. 

Statistici 
- Chelsea este pentru a 12-a oara in faza eliminatorie a Champions League in ultimele 13 sezoane, iar in 3 dintre aceastea a ajuns in faza sferturilor de finala. 
- PSG a ajuns in faza eliminatorie a competitiei a Ligii Campionilor pentru a 4-a oara consecutiv. Echipa din capitala Frantei a fost eliminata de fiecare data in ultimele 3 ani in faza sferturilor de finala. 
- Chelsea a castigat toate cele 3 jocuri din Champions League desfasurate pe teren propriu, avand golaveraj 8:1.
- Londonezii au inscris in fiecare din ultimele 22 de meciuri in Liga Campionilor care s-au desfasurat pe Stamford Bridge.
- 8 din cele 14 goluri ale echipei patronate de Roman Abramovich in acest sezon de Champions League au venit in urma fazelor fixe. 
- PSG nu a reusit sa marcheze in 5 din ultimele 6 partide jucate in Anglia in competitiile europene. 
- Echipa antrenata de Laurent Blanc a primit de fiecare data cate 2 goluri in ultimele 3 deplasari in fazele eliminatorii a Champions League.  
- Francezii au cea mai buna defensiva dupa faza grupelor si turul optimilor din acest sezon de Champions League (2 goluri primite in 7 partide). Pana in acest moment, nu au primit gol in repriza secunda a partidelor din cea mai importanta competitie continentala intercluburi. 
- Diego Costa a inscris un singur gol in ultimele 15 meciuri din Liga Campionilor. Reusita a venit in partida din septembrie 2015 impotriva celor de la Maccabi Tel Aviv.
- Zlatan Ibrahimovic a marcat 8 goluri in 37 de partide pe care le-a jucat in fazele eliminatori ale Champions League, in timp ce in faza grupelor, performanta sa este mult mai buna: 38 de goluri in 79 de meciuri. 
- Edinson Cavani a inscris 3 goluri impotriva lui Chelsea in Champions League, fiind unul adversarii sai preferati in aceasta competitie alaturi de Ajax Amsterdam si Manchester City. Cu toate aceastea, niciunul din aceste goluri nu au venit pe Stamford Bridge. 

Superstie sau nu, PSG s-a cazat la Londra la Bentley Hotel, acelasi hotel la care au stat si in 2015. Reamintim ca in urma deplasarii din Anglia, PSG a mers mai departe in Champions League.
PSG va fi sustinuta la Londra de 2000 de suporteri, dintre care 1800 veniti special din Franta pentru a sustine echipa. 

Arbitrul meciului va fi germanul Felix Brych si va fi asistat de pe margini de conationalii sai Mark Borsch si Stefan Lupp. Arbitrii aditionali vor fi Bastian Dankert si Marco Fritz, in timp ce Marco Achmuller va fi arbitrul de rezerva (toti din Germania). Observator arbitrilor UEFA este italianul Roberto Rosetti, in timp ce  delegatul UEFA este Roland Ospelt, originar din Liechtenstein. 
Brych le-a mai arbitrat pe Chelsea si pe PSG in Champions League in sezonul 2013/2014. Daca germanul a fluierat-o pe PSG in deplasarea de la Olympiakos Pireu (4-1 pentru francezi), pe Chelsea a arbitrat-o in faza eliminatorie, in returul optimilor de finala cu Galatasaray (2-0 pentru englezi). 

Lotul lui Chelsea 
Portari: Begovic, Courtois, Blackman 
Fundasi: Ivanovic, Baba Rahman, Miazga, Cahill, Azpilicueta 
Mijlocasi: Fabregas, Oscar, Hazard, Obi Mikel, Kenedy, Matic, Willian 
Atacanti: Pedro Rodriguez, Remy, Diego Costa
Pe lista UEFA sunt trecuti si John Terry, Alexandre Pato si Kurt Zouma (indisponibili pentru acest meci).
Antrenor: Guus Hiddink

Lotul lui PSG 
Portari: Douchez, Sirigu, Trapp 
Fundasi: David Luiz, Kurzawa, Marquinhos, Maxwell, Thiago Silva, van der Wiel, Kimpembe 
Mijlocasi: Matuidi, Pastore, Rabiot, Stambouli, Thiago Motta, Verratti
Atacanti: Augustin, Cavani, Di Maria, Ibrahimovic, Lucas Moura
Antrenor: Laurent Blanc.

Ce merita incercat
Ambele marcheaza (1,80). Chelsea va da totul pentru a incerca calificarea si va incerca sa isi atace pe toata durata partidei, insa defensiva sta destul de prost, in lipsa lui John Terry. Guus Hiddink va fi nevoit sa improvizeze inca o data primul XI al londonezilor, iar cu atacanti ca Lucas Moura sau Zlatan Ibrahimovic, ne asteaptam si la un gol al parizienilor. 

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii

  1. Pontul a fost castigator dupa doar 27 de minute! Rabiot a deschis scorul din pasa lui Ibrahimovic in timp ce Diego Costa a facut 1-1 din pasa lui Willian si a stabilit scorul la pauza. Tabela a fost modificata inca o data de Zlatan Ibrahimovic, 1-2, acesta fiind si scorul final. PSG a mers mai departe in sferturile Champions League!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu