Finala Cupei Ligii Frantei: PSG - Lille

Sambata de la ora 22:00 (in direct pe Digisport 4) se desfasoara Finala Cupei Ligii Frantei intre Paris Saint Germain si Lille Olympique Sporting Club. Daca PSG a castigat titlul si a fost eliminata iar in faza sferturilor de finala ale Champions League (de catre Manchester City), Lille s-a zbatut o buna parte din sezon in a 2-a jumatatea a clasamentului, abia recent revenind in prima jumatate, momentan fiind destul de aproape de locurile europene. Echipa condusa de Frederic Antonetti a strans maximum de puncte in ultimele 6 etape, trecand de adversari ca Reims, Bastia, Toulouse, Nantes, Monaco si Gazelec Ajaccio.

Acesta este afisul oficial al Finalei Cupei Ligii Frantei, competitie organizata de Liga Profesionista de Fotbal din Franta.
Maitre Gims va intretine atmosfera inaitea partidei cu un concert. Rapperul congolez este autorul hiturilor "Bella", "J`me tire", "Zombie", "Est-ce que tu m`aimes?" si "Sapés comme jamais". Despre el, mijlocasul celor de la PSG, Blaise Matuidi a declarat ca ii este fan si ca desi stie ca acesta are prieteni in lotul celor de la Lille, spera sa le poarta noroc parizienilor. 
Biletele pentru partida ce se va desfasura pe Stade de France sunt impartite in 6 categorii, cele mai ieftine plecand de la pretul de 30 de Euro, in timp ce cele mai scumpe pleaca de la 70 de Euro.


Mijlocasul Blaise Matuidi si antrenorul Laurent Blanc au prefatat marea finala din punctul de vedere al parizienilor. Daca mijlocasul de nationala pare sa fie deja cu gandul la trofeu si mai putin la partida in sine, antrenorul este mult mai sceptic si se arata bucuros ca are tot lotul la dispozitie, insa este nemultumit de faptul ca 2 meciuri cu miza (semifinala cu Lorient din Cupa Frantei si finala din Cupa Ligii Frantei) se desfasoara la doar 4 zile diferenta, in timp ce Lille a avut fix o saptamana sa pregateasca aceasta finala.
Matuidi: "Nu stiu daca Lille este cel mai potrivit adversar pentru noi. Sunt foarte increzatori si marcheaza multe goluri. Va fi un meci bun, contra unui adversar bun. Niciodata nu este usor sa joci contra lor. [...] Sa castigam 4 trofee (Supercupa, Campionatul, Cupa Ligii Frantei si Cupa Frantei) pentru al 2-lea sezon consecutiv ar fi un lucru extraordinar. Bineinteles ca suntem dezamagiti de evolutia noastra in Champions League, dar cred ca daca vom castiga ambele finale (PSG s-a calificat si in finala Cupei Frantei, unde o va intalni pe Olympique de Marseille), va fi un sezon magic".
Blanc: "Pentru prima data dupa multa vreme, ne vom antrena cu tot lotul, Jucatorii s-au recuperat bine si voi astepta sa vad starea fiecaruia pentru a-i alege pe cei ce vor face parte din echipa, insa este un semn bun ca sunt apti toti. [...] Daca ne uitam pe statistici, Lille este intr-o serie foarte buna. Au un echilibru si o forta fizica care pun in dificultate toate echipele. [...] Pregatirea noastra nu a fost ideala. Nu este o scuza, dar asta este realitatea. Am avut o semifinala de jucat la mijlocul saptamanii (1-0 la Lorient in Cupa Frantei)... Calendarul este o catastrofa. Mai mult, am evoluat pe teren sintetic si va pot confirma ca a doua zi la antrenamente, fetele jucatorilor ce jucasera cu o seara inainte erau chinuite de efort".

Lotul lui PSG 
Portari: Sirigu, Douchez 
Fundasi: Aurier, David Luiz, Kurzawa, Marquinhos, Maxwell, Thiago Silva, van der Wiel 
Mijlocasi: Di Maria, Lucas Moura, Matuidi, Pastore, Rabiot, Stambouli, Verratti 
Atacanti: Cavani, Ibrahimovic, Ongenda 
Antrenor: Laurent Blanc
Absente: Thiago Motta, Trapp, Kimpembe (accidentati), Augustin (odihnit) 

Lotul lui Lille
Portari: Enyeama, Elana
Fundasi: Corchia, Sidibe, Soumaoro, Sunzu, Basa, Beria
Mijlocasi: Mavuba, Balmont, Obbadi, Amadou, Amalfitano, Rony Lopes, Boufal
Atacanti: Benzia, Tallo, Eder
Antrenor: Frederic Antonetti
Absenti: Bautheac (accidentat), Civelli (suspendat), Maignan, Butez, Y. Kone, Nangis, Yeboah, Guillaume, Pavard, Mbema si Martin (neconvocati)

Ce merita incercat
In cele 2 meciuri directe de campionat s-a marcat un singur gol. In august, PSG a invins in deplasare cu scorul de 1-0, in timp ce in februarie, pe Parc des Princes, cele 2 echipe au remizat alb. In aceasta finala, daca luam in considerare forma celor de la Lille, care au inscris 16 goluri in ultimele 6 partide si de calitatea ofensiva a celor de la PSG, ne putem astepta ca golurile sa vina in ambele porti (2,20) sau sa se marcheze multe goluri, pariul peste 2,5 goluri (1,90) avand sanse destul de mari de reusita.
Articol scris de Vlad Dobroteanu

Comentarii

Trimiteți un comentariu