Bordeaux - PSG: Ultima deplasare a lui Zlatan Ibrahimovic in Ligue 1?


Miercuri (de la 21:30, in direct pe Digisport 3) de pe Stade Matmut-Atlantique se va desfasura restanta din etapa a 35-a dintre Girondins de Bordeaux si PSG. Partida nu s-a jucat la sfarsitul lunii aprilie, asa cum era programata, pentru ca parizienii disputau Finala Cupei Ligii Frantei (victorie 2-1 cu Lille).
Partida din tur s-a incheiat cu scorul de 2 la 2, Edinson Cavani reusind o dubla parizieni, in timp ce Henri Saivet si Wahbi Khazri (acum la Sunderland) au marcat pentru bordelezi.
Antrenorul bordelezilor, Ulrich Rame a prefatat partida cu PSG: "Trebuie sa pastram aceeasi filozofie a jocului, pe care am pus-o in practica in ultimele 2 meciuri (4-2 la Troyes si 3-0 cu Lorient). Obiectivul echipei este acela de a juca sus, de a pune presiune pe fundasii lui PSG. Este important sa mentinem aceasta mentalitate mai ales contra celor de la PSG. Sunt mandru de starea de spirit a jucatorilor. [...] Meciul impotriva lui PSG ramane in eveniment istoric si simbolic. Vom incerca sa aratam cea mai buna fata a jocului nostru. Grupul nostru trebuie sa raspunda prezent calitatilor individuale ale parizienilor. Trebuie sa demonstram ca ultimele prestatii nu au fost intamplatoare".
Golgheterul suedez al parizienilor, Zlatan Ibrahimovic s-ar putea afla la ultima deplasare alaturi de PSG. Contractul sau expira in aceasta vara, iar atacantul nu a prelungit intelegerea cu echipa din capitala Frantei.

"El Matador" Edinson Cavani este in forma, reusind in weekendul trecut un hat-trick impotriva corsicanilor de la Gazelec Ajaccio, insa nu este in lotul pentru acest meci, fiind accidentat.

Loturile celor 2 echipe

Bordeaux
Portari: Prior, Bernardoni
Fundasi: Contento, Debuchy, Pablo, Pallois, Sane, Yambere
Mijlocasi: Chantome, Ounas, Plasil, Biyogo-Poko, Vada
Atacanti: Crivelli, Diabate, Jussie, Malcom, Rolan, Toure
Antrenor: Ulrich Rame

PSG
Portari: Sirigu, Trapp
Fundasi: Aurier, David Luiz, Kimpembe, Kurzawa, Marquinhos, Maxwell, Thiago Silva
Mijlocasi: Nkunku, Rabiot, Stambouli, Thiago Motta
Atacanti: Augustin, Di Maria, Ibrahimovic, Edouard, Lucas Moura,
Antrenor: Laurent Blanc

Indisponibili
Bordeaux: Guilbert, Sertic, Gajic, Maulun, Poundje, Soni, Thelin, Traore, Arambarri, Carrasso, Maurice-Belay
PSG: Cavani, Douchez, Matuidi, Ongenda, Pastore, Veratti, van der Wiel

Arbitru va fi Francois Letexier, la tuse va fi asistat de Alexandre Viala si Eric Danizan, iar rezerva va fi Willy Delajod. Este al 7-lea meci al centralului in Ligue 1 in sezonul 2015/2016. El a fluierat ambele echipe in acest sezon: Reims - Bordeaux (4-1) si Troyes - PSG 0-9.

Statistici
- In 4 din ultimele 5 etape jucate de Bordeaux s-au marcat cel putin 3 goluri.
- Uriasul atacant al echipei din Aquitania, Cheick Diabate a reusit in acest sezon 10 goluri.
- PSG mizeaza pe Zlatan Ibrahimovic - 35 de goluri, Edinson Cavani - 19 goluri si Angel Di Maria - 10 goluri.
- In ultimele 5 directe jucate pe Parc des Princes in toate competitiile, PSG a inscris de cel putin 2 ori.
- In ultimele 4 partide directe s-a inregistrat de fiecare data semnul "peste 2,5 goluri".
- Cele 2 echipe s-au intalnit de 48 de ori, 19 victorii revenind bordelezilor, in timp ce 16 au fost castigate de PSG. In ceea ce priveste disputele jucate cu parizienii in rol de gazede, situatia este urmatoarea: 12 victorii PSG, 7 egaluri si 7 infrangeri.
- Mijlocasul bordelezilor, Andre Biyogo Poko este unul dintre cei mai duri jucatori din campionat cu 11 cartonase galbene si 2 cartonase rosii.
- Angel Di Maria si Zlatan Ibrahimovic se alfa pe primele 2 locuri in clasamentul paselor decisive in Ligue 1. Argentinianul a oferit 15 pase de gol in timp ce suedezul a dat 13 assisturi colegilor sai.

Ce merita incercat
PSG sa marcheze minim 2 goluri (1,55). In ultimele 8 partide directe in toate competitiile, parizienii au marcat de fiecare data cel putin cate 2 goluri. Tinand cont de faptul ca bordelezii au o aparare destul de permisiva (55 de goluri incasate) si de ofensiva parizenilor (97 de goluri inscrise), acest pariu are mari sanse de reusita.
Gol Zlatan Ibrahimovic oricand in meci (1,75). Suedezul va juca probabil penultimul meci al sau in campionatul francez si doreste sa lasa un record greu de doborat. Inaintea acestei partide, golgheterul parizienilor a marcat 35 de goluri in acest sezon de Ligue 1.

Comentarii

Trimiteți un comentariu