Finala Cupei Angliei: Crystal Palace - Manchester United


Sambata de la 19:30 (in direct pe Sport.ro) va avea loc Finala Cupei Angliei - editia 2015/2016 intre Crystal Palace si Manchester United. Daca diavolii rosii traverseaza un alt sezon slab (al doilea cu Louis van Gaal la carma), incheiand pe locul 5, vulturii (condusi de Alan Pardew) au incheiat abia pe locul 15, chiar daca multa vreme au fost la mijlocul clasamentului. 
Daca Crystal Palace este pentru prima data in finala din 1990, Manchester United este a 2-a in clasamentul echipelor cu cele mai multe FA Cup (11 trofee), la unul in spatele lui Arsenal (12). Ce este mai interesant este faptul ca finala editiei 1989/1990, sigura pe care au disputat-o vulturii, a fost chiar impotriva diavolilor rosii. Pe 12 mai 1990, Crystal Palace a remizat 3-3 pe Wembley in fata celor de la Manchester United, golurile fiind marcate de fundasul Gary O`Reilly si atacantul Ian Wright (dubla) pentru echipa antrenata de Steve Coppel si de mijlocasul Bryan Robson respectiv de atacantul Mark Hughes (dubla) pentru trupa antrenata de Sir Alex Ferguson. 5 zile mai tarziu avea sa se dispute rejucarea finalei, tot in fata unui Wembley arhiplin. insa de data aceasta, Manchester United s-a impus prin reusita fundasului stanga Lee Martin.
In acest sezon, Manchester United a luat 4 puncte din partidele cu Crystal Palace (0-0 pe Selhurst Park si 2-0 pe Old Trafford, tabela fiind schimbata de autogolul lui Delaney si reusita lui Darmian).
Asa arata afisul oficial al Finalei Cupei Angliei.


Fundasul diavolilor rosii, Daley Blind a prefatat finala: "Inseamna mult pentru noi sa jucam Finala Cupei Angliei. Multi dintre noi nu au castigat-o. Semifinala cu Everton este un meci pe care nu il vom uita niciodata si fotografiile surprinse atunci vorbesc de la sine. Sper sa simtim aceeasi bucurie la sfarsitul finalei. Cred ca va fi un meci destul de echilibrat sambata, dar suntem motivati sa obtinem trofeul. Cred ca este foarte important pentru tinerii jucatori sa experimenteze o finala de cupa. Am pierdut o finala de cupa in Olanda (cu Ajax Amsterdam) si nu am stiut daca voi mai avea ocazia sa castig una. Din fericire, am acum ocazia si vorbesc din punctul de vedere al tututor jucatorilor care nu au jucat o finala, cand spun ca este pacat sa pierzi in aceasta faza a competitiei, cand suntem atat de aproape de trofeu. De aceea trebuie sa profitam de oportunitate pentru ca este extraordinar sa castigi o finala de cupa".


Drumul lui Crystal Palace pana in Finala 
32-imi 
2-1 la Southampton (Ward, Zaha respectiv Romeu)
16-imi 
1-0 cu Stoke (Zaha)
8-imi 
1-0 la Tottenham (Kelly)
Sferturi 
2-0 la Reading [echipa de Championship - liga a 2-a engleza] (Cabaye, Campbell)
Semifinale
2-1 cu Watford (Bolasie, Wickham respectiv Deeney)

Golurile lui Crystal Palace ce au condus-o in Finala Cupei Angliei. 

Drumul lui Manchester United pana in Finala 
32-imi 
1-0 cu Sheffield United [echipa de League One - liga a 3-a engleza] (Rooney)
16-imi 
3-1 cu Derby Country [echipa de Championship - liga a 2-a engleza] (Rooney, Blind, Juan Mata respectiv Thorne)
8-imi 
3-0 la Shrewbury [echipa de League One - liga a 3-a engleza] (Smalling, Juan Mata, Lingard)
Sferturi
 1-1 cu  West Ham United (Martial respectiv Payet)
Sferturi Rejucare 
2-1 la West Ham United (Rashford, Fellaini respectiv Tomkins)
Semifinale
2-1 cu Everton (Fellaini, Martial respectiv Smalling - autogol)

Golurile ce au dus-o pe Manchester United ce au condus-o in Finala Cupei Angliei.

XI-le probabil al celor 2 echipe
Crystal Palace (4-2-3-1): Hennessey - Souare, Delaney, Dann, Ward - McArthur, Cabaye - Bolasie, Puncheon, Zaha - Wickham
Antrenor: Alan Pardew
Manchester United (4-1-4-1): De Gea - Rojo, Blind, Smalling, Valencia - Carrick - Martial, Rooney, Fellaini, Lingard - Rashford
Antrenor: Louis van Gaal

Arbitru: Mark Clattenburg (central), John Brooks si Andrew Halliday (tusieri),  Neil Swarbrick (arbitru de rezerva)

Vremea: 17 grade Celsius (sanse ridicate de averse)

Indisponibili
Crystal Palace: Appiah, Chamakh, Ledley, Hangeland (accidentati)
Manchester United: Keane, Schweinsteiger, Januzaj, Shaw (accidentati)

Ce merita incercat
Interval total goluri 2 sau 3 goluri in meci (1,97). Este de asteptat ca miza sa isi puna amprenta pe jocul celor 2 echipe, insa spectacolul va fi la nivel destul de ridicat, de aceea sunt sanse destul de ridicate ca partida sa se incheie cu un numar mediu de goluri. Media golurilor in sezonul de Premier League este de 2,4 goluri/meci pentru Crystal Palace respectiv 2,2 goluri pentru Manchestet United. 

Articol scris de Vlad Dobroteanu

Comentarii