Finala Cupei Italiei: AC Milan - Juventus


Sambata de la 21:45, pe Stadio Olimpico (in direct pe Digisport 1) se desfasoara Finala Cupei Italiei editia 2015/2016 intre AC Milan si Juventus Torino. Bianconerii sunt lideri in clasamentul trofeelor obtinute cu nu mai putin de 10 (din 16 finale), timp ce rossonerii au bifat doar 5 (din 13 finale). In acest sezon, Juventus s-a impus de fiecare data in fata Milanului. Daca pe San Siro s-a impus cu 2 la 1 (goluri Mandzukic si Pogba respectiv Alex), la Torino, Batrana Doamna au fost victoriosi dupa 1 la 0 (gol Dybala).
Daca Juventus are un sezon decent, cu titlul castigat, fara prea mari emotii in ciuda inceputului slab de sezon, dar eliminata in optimile Champions League de Bayern Munchen, rossonerii s-au zbatut la mijlocul clasamentului, terminand abia pe locul 7 (sub Sassuolo). 
Milanezii au inceput sezonul cu Sinisa Mihajlovic in functia de antrenor, insa l-au concediat spre sfarsitul sezonului, numindu-l pe Cristian Brocchi, care antrenase anterior doar la academia clubului. De partea cealalta, torinezii au mers pe mana lui Massimiliano Allegri, omul care a castigat ultimele 2 campionate pentru Batrana Doamna. Sa nu uitam ca Allegri este cel care a obtinut ultimul trofeu in campionat pentru rossoneri. Sassuolo (locul 6 la finalul sezonului) ii tine pumnii campioanei Juventus, care daca va castiga, va asigura participarea echipei din Emilia-Romagna in preliminariile Europa League in sezonul viitor


Statistici 
- Ultimele 8 partide directe in toate competitiile au fost castigate de Juventus. 6 din aceste victorii au fost la un singur gol diferenta.
- 3 din ultimele 4 meciuri ale rossonerilor s-au incheiat cu cel putin 3 goluri marcate, in timp ce 5 din ultimele 6 dispute ale bianconerilor s-au terminat cu minim 3 goluri inscrise.
- Milan nu a primit gol in ultimele 220 de minute jucate in Cupa Italiei.
- Mario Mandzukic va implini 30 de ani pe 21 mai (ziua partidei).

Antrenorii ambelor echipe au dezvaluit presei asteptarile dinaintea marei finale.
Cristian Brocchi "Nu te intalnesti in fiecare zi cu oportunitatea de a castiga un trofeu. Victoria ar fi ceva minunat, mai ales pentru cei care au suferit in ultimii ani alaturi de Milan. [...] Jucatorii s-a antrenat bine, am vazut ceva diferit, insa nu voi fi pacalit, pentru ca asa s-a intamplat si inaintea partidei cu Roma si ati vazut ce s-a intamplat (infrangere cu 1 la 3). Sper sa avem puterea sa dam ceva in plus, este momentul perfect. [...] Pentru multi dintre ei este ultima sansa de a castiga ceva". 
Massimilliano Allegri "Suntem in finala si o luam de la zero. Intr-o finala se poate intampla orice. Intalnim un Milan care are o ultima sansa sa-si asigure participarea in Europa League in sezonul viitor. Sunt sigur ca sambata vom intalni o alta echipa a rossonerilor, asa ca trebuie sa fim intr-o forma foarte buna pentru a castiga. Cred ca trebuie sa fim agresivi, pentru ca Milanul este o echipa de calitate, cu jucatori ca Bacca, ce inscrie multe goluri. Bonaventura a devenit un jucator de top, Honda desi este criticat, contribuie la jocurile bune ale Milanului. Rossonerii formeaza o echipa foarte buna cand joaca organizat si dicteaza ritmul partidei".

Drumul lui Milan pana in Finala 
32-imi 
2-0 cu Perugia (Honda, Luiz Adriano)
16-imi 
3-1 dupa 120 de minute, 1-1 la finalul celor 90 de minute (Luiz Adriano, Bonaventura, Niang respectiv Budimir) 
8-imi 
2-0 la Sampdoria (Niang, Bacca) 
Sferturi 
2-1 cu Carpi (Bacca, Niang respectiv Mancosu)
Semifinale 
1-0 la Alessandria [liga a 3-a] (Balotelli)
5-0 cu Alessandria [liga a 3-a] (Menez - dubla, Romagnoli, Balotelli, Sabato - autogol)

Drumul lui Juventus pana in Finala 
8-imi 
4-0 cu Torino (Zaza - dubla, Dybala, Pogba) 
Sferturi
1-0 la Lazio (Lichtsteiner) 
Semifinale 
3-0 cu Inter (Morata - dubla, Dybala) 
0-3 la Inter (Brozovic - dubla, Perisic), calificata dupa executarea loviturilor de departajare cu 5-3 (au marcat pentru Juventus: Barzagli, Zaza, Morata, Pogba, Bonucci, au inscris pentru Inter: Brozovic, Manaj, Nagatomo, a ratat pentru Inter: Palacio)

Juventus a inceput competitia mai tarziu fiind detinatoarea Cupei Italiei, editia 2014/2015.


XI-le probabil al celor 2 echipe
AC Milan (4-3-3): Donnarumma - De Sciglio, Romagnoli, Alex, Abate - Bertolacci, Montolivo, Kucka - Bonaventura, Bacca, Honda
Antrenor: Cristian Brocchi
Juventus (3-5-2): Neto - Chiellini, Barzagli, Rugani - Evra, Asamoah, Hernanes, Pogba, Lichtsteiner - Dybala, Mandzukic
Antrenor: Massimilliano Allegri

Arbitru: Gianluca Rocchi

Vremea: 14 grade Celsius (cer senin)

Indisiponibili
AC Milan: Ely, Antonelli, Abate (accidentati)
Juventus: Caceres, Marchisio, Khedira (accidentati), Bonucci (suspendat)

Ce merita incercat
Total goluri 2-4 (1,60). Cu Dybala in mare forma si Mandzukic bun la jocul aerian in careul advers, dar si cu Bacca si Bonaventura ne putem astepta la cel putin 2 goluri. Totul depinde de cat de serios va aborda meciul bianconerii care au in Bonucci, Khedira si Marchisio niste absente notabile. Ultimele 3 jocuri directe in Coppa Italia s-au incheiat cu 3, 4 si respectiv 2 goluri dupa 90 de minute, astfel ca sunt sanse destul de mari ca povestea sa se repete.

Comentarii