De ce au intrerupt suporterii croati meciul cu Cehia?


Echipa de fotbal a Croației a jucat un fotbal ofensiv și plin de calitate în meciul cu Cehia. Scorul final putea să fie 5-1 pentru croați și nimeni nu se supăra. Dar în finalul meciului câțiva membri ultras ai Croației au aruncat cu petarde și alte obiecte pirotehnice în teren.
Obiectele explozive pe care le-au aruncat în teren au fost introduse înaintea meciului pe stadion. Un pompier a fost lovit de unul dintre aceste obiecte și arbitrul a întrerupt meciul.
Suporterii croați s-au bătut între ei pentru că cetățenii croați care au venit să se bucure de fotbal încercau să-i oprească pe huligani să mai arunce cu materiale explozive în teren.
După reluarea meciului, Cehia a egalat la 2 și fotbaliștii croați au pierdut puncte importante pentru calificarea din grupe.


Croația juca perfect și se îndrepta spre o victorie cu 2-1. De ce au întrerupt suporterii croați meciul cu Cehia? Care este cauza?
Este un război declarat între suporterii utras Bad Blue Boys ai echipei Dinamo Zagreb, grupul Torcida ai echipei Hajduk Split și Federația Croată de Fotbal. Croații nu sunt la primul gest de acest fel. Vă mai amintiți zvastica realizată pe terenul celor de la Hajduk Split cu o seară înaintea meciului cu Italia pentru calificarea la EURO2016?
Suporterii ultras spun că Federația lor de fotbal este condusă de corupți și astfel au încercat să forțeze mână UEFA să elimine Croația de la EURO2016. Corupții din conducerea fotbalului croat sunt Zdravko Mamic și Davor Suker. Davor este acuzat de corupție și este considerat mână dreaptă a lui Zdravko Mamic.



Zdravko este președintele clubului Dinamo Zagreb și omul care ia deciziile importante la Naționala Croației. Mai sus aveți o poză în care Zdravko îi da indicații antrenorului Croației, Ante Cacic.
Zdravko este acuzat de evaziune fiscală, de câștigarea unor meciuri prin plata unor sume importante către arbitrii și implicarea în alegerea jucătorilor pentru Națională.
Zdravko este acuzat de suporteri că a vândut tot ce avea mai bun fotbalul croat, de exemplu jucători ca Modric, Corluka, Mandzukic, Eduardo da Silva, Sammir, Halilovic, Kovacic, Pranjic, Badelj. In loc să formeze o echipă puternică care să se bată în Champions League.

Croația a pierdut mult din cauza acestui incident. Naționala de Fotbal și-a ieșit din ritm, presă din Croația îi face pe suporteri teroriști, e posibil că această echipă să fie exclusă de la EURO2016. Cred că sunt cei mai urâți ani din istoria fotbalului croat.
Nu există scuză pentru a pune viața în pericol a oamenilor nevinovați. Suporterii ultras croați au rănit un pompier, au lovit alți cetățeni de-ai lor din cauza luptelor din peluză și au demonstrat încă o dată cât este de ușor să bagi materiale explozive pe un stadion.





Comentarii