Sportul romanesc e mort



Până acum nu avem nicio medalie la Jocurile Olimpice din Brazilia. Motivul? Sportul românesc e mort.
Nu o să vă prezint aici cauzele acestei căderi dramatice din elita mondială, nici soluțiile ieșirii din criză. Aceasta este treaba specialiștilor, politicienilor, oamenilor care conduc sportul de la noi.

Câteva date despre participarea sportivilor din România la JO:

1. Cristi Pîrghie și George Palamariu, care au concurat la dublu rame la canotaj, au ajuns la finalul semifinalei pe ultimul loc, la 22 de secunde față de câștigători. Chiar și șalupa de insotire a cursei i-a întrecut.
De parcă ar fi concurat pentru România copii de 8 sau 10 ani, iar Cristi Pîrghie ar fi avut o lopețica de nisip în loc de vâslă.

2. Brazilia 26-13 România la handbal. 13 goluri este diferența între cele 2 echipe. România nu a avut niciun contra-atac tot meciul. Și aici vorbim de handbal, nu de alt sport.
România a primit chiar și un gol din poartă în poartă, de la fostul goalkeeper al lui HCM Baia Mare, Barbara Arenhart.

Avansul braziliencelor a crescut constant: 17-9 (minutul 36), 20-11 (minutul 44), 23-12 (minutul 51), 25-13 (minutul 55) și chiar 26-13 la final.
Cu doar patru goluri marcate în repriza secundă și 13 în total, România a pierdut cu cel mai categoric scor înregistrat până acum la turneul feminin de handbal de la Jocurile Olimpice.

Thomas Ryde spunea după înfrângerea cu Angola că e greu, pentru că în ultimele 6 săptămâni Cristina Neagu s-a antrenat de 3 ori. Eu am crezut că n-am auzit bine, că visez. Ce caută la Jocurile Olimpice dacă s-a antrenat de 3 ori? O lăudăm tot timpul, dar trebuie să o și criticăm atunci când merită.

Sportul ar fi singurul ambasador pozitiv al României în momentul de față! Păcat, cu 26 de ani în urmă, România, o țară mică, se lua la trântă cu Rusia, SUA și China.

Comentarii