Echipele de fotbal sunt alaturi de clubul Chapecoense


După cum știți un avion cu 81 de pasageri, printre care se numărau şi componenţii echipei braziliene de primă divizie Chapecoense s-a prăbuşit în munţii Columbiei. Doar trei dintre cei 19 fotbalişti aflaţi la bord au supravieţuit. Echipa Chapecoense urma să dispute miercuri manşa tur a finalei Copa Sudamericană, la Medellin, în compania echipei Atletico Nacional.

Fantastică mobilizare pentru încercarea de a marca în istorie momentul trist prin care trece echipa Chapecoense și de a ajuta clubul în acest moment complicat.

Câteva știri:
  • Atletico Nacional, columbienii cu care Chapecoense urmau să joace finala Copa Sudamericana, au cerut CONMEBOL decernarea titlului brazilienilor, fără ca dublă manșă să mai aibă loc.
  • Mai multe cluburi braziliene au hotărât să trimită jucători împrumut către Chapecoense, pe gratis, iar cluburile din prima ligă au depus o cerere pentru ca verzii să nu retrogradeze timp de trei ani, chiar dacă vor încheia pe un loc retrogradabil, în clasament.
  • Palmeiras a cerut permisiunea de a purta echipamentul celor de la Chapecoense în ultima etapă din campionatul brazilian.
  • Atletico Nacional și-a chemat toți fanii la stadion, ca și când meciul s-ar juca, pentru un omagiu echipei braziliene.
  • Toate echipele rămase în Cupa Turciei au cerut permisiunea de a ține momente de reculegere la începutul fiecărei partide de la mijlocul acestei săptămâni. Liga portugheză va face același lucru.

Comentarii