Ne asteapta meciuri de foc in weekend


În acest weekend sunt cel puțin 6 meciuri de foc, dar voi scrie doar despre 4 din ele pentru că acestea din urmă sunt foarte importante.

1. În Spania Real Madrid se va deplasa pe terenul celor de la Atletico Madrid, iar toți suporterii spanioli vor viziona acest meci. Cei de la Atletico Madrid nu pot uita că erau la 2 minute de câștigarea Champions League, dar la ultimul corner a înscris Ramos cu o lovitură de cap și a trimis meciul în prelungiri. La finalul prelungirilor, Real câștiga clar acel meci.
Altetico Madrid s-a alăturat celor 2 mari echipe, Barcelona și Real, în lupta pentru tiltu în Spania și pentru Champions League. De câțiva ani, Atletico Madrid este recunoscută că cea mai puternică echipă pe fază defensivă. Iar Real are un atac de top și sper să vedem un meci spectacol.

2. În Germania, Borussia Dortmund va juca acasă împotriva celor de la Bayern Munich. Nu contează că Borussia Dortmund este pe locul 5 cu 18 puncte, iar Bayern pe primul loc cu 24 de puncte. Borussia Dortmund este lovită de foarte multe accidentări, dar totuși acest derby se va ridica la nivelul așteptărilor. Meciurile dintre cele 2 echipe sunt foarte spectaculoase. Sunt meciuri strânse câteodată(doar 1 gol marcat și multe faze de poartă), dar și partide spectaculoase ca victoria din sezonul trecut al echipei Bayern Munchen cu 5-1.

3. În Italia, Milan va juca cu Inter. Este cea mai mare rivalitate din Serie A în opinia mea. În acest an, Milan parcă a renăscut. Sezoanele trecute era doar o glumă proastă pentru că nu mai reprezenta niciun pericol in fotbalul italian. Era o echipă de mijlocul clasamentului. În acest sezon, Milan este pe locul 3 cu 25 de puncte, la un punct diferență de locul 2 pe care se află Roma. Milan a învins pe Juventus cu 1-0 acum 4 etape și chiar este o echipă solidă.
Inter este în continuă schimbare. Schimbare de patroni, de antrenori, de atitudine a jucătorilor, de lipsă unui căpitan adevărat, de o anumită tactică de joc, de cearta lui Icardi cu suporterii Inter-ului, etc.
Inter se află pe locul 9 în Serie A cu 17 puncte. Dar indiferent de locul ocupat de Inter acum în clasament, meciul cu Milan va fi pe viață și pe moarte. Nu trebuie ratat dacă iubiți fotbalul italian.

4. În Premier League se va disputa meciul dintre Manchester United și Arsenal. Manchester United a început slab acest sezon, dar în etapă trecută a reușit să câștige cu Swansea.
Manchester United, care nu mai câștigase din Septembrie, în Premier League, au găsit-o victimă pe Swansea și, pentru prima oară în acest sezon, au reușit să convertească toate ocaziile de gol în care au nimerit spațiu porții, în goluri! A început Pogba cu un șut din buza careului, în cross, aproape imparabil, dar în mod cert prea mult pentru Fabianski. Cu spatele asigurat de distrugătorul Fellaini și de eternul Carrick, Pogba urcă în spatele lui Ibra și se simte excelent la marginea careului, unde-și poate pune în valoare șutul excelent. Pe Swansea i-a pedepsit pentru lejeritatea marcajului, dar nu fiecare weekend e atât de ușor pentru United.

Au urmat golurile lui Ibra. Primul, golul cu numărul 25.000 în Premier League, a fost un șut pe jos care l-a prins pe contre-pied pe Fabianski, al doilea a fost o contră pe traseul De Gea – Ibra – Rooney – Ibra, suedezul driblează în viteză și trage tare, fără șansă pentru portarul polonez. Ibrahimovic înscrie după 7 etape de secetă, cu Rooney partener și pasator decisiv.

Arsenal a facut doar 1-1 cu Tottenham in etapa trecuta.
Prima repriză a fost una extrem de disputată, cu șanse mari de ambele părți. În primele 25-30 de minute, Tottenham a fost responsabilă cu ocaziile. Pe rând, Son și Kane puteau pune pe Spurs în avantaj, dar pasa târzie a lui Son, apoi lovitura de cap alături a lui Kane au ratat de puțin ținta.

Arsenal a condus ostilitățile pe final de repriză. Mai întâi a ratat Iwobi, după o pasă excelentă a lui Snachez, care l-a lăsat 1 la 1 cu Lloris. Apoi s-a evidențiat Walcott, care a lovit violent bara cu un șut de la 20m. Deschiderea scorului a venit în minutul 42, în urma unei lovituri libere. Centrarea lui Ozil către zona în care se aflau Koscielny și Sanchez (veniți din ofsaid) este deviată nefericit în proprie poartă de către Wimmer.

Repriza a doua nu mai are același ritm. Unii jucătorii par să resimtă efortul depus la mijlocul săptămânii în Champions League. Încceputul celei de-a doua părți este unul sforăitor, cu atacuri previzibile de ambele părți. Ritmul anost este rupt de însuși Dembele, care se hotărăște să o ia singur cu mingea la picior spre careul lui Arsenal. Deși înconjurat de 3 fundași ai tunarilor și fără soluții de pas, belgianul este agățat inexplicabil în suprafața de pedeapsă de un Koscielny total naiv. Penalty pentru Spurs în minutul 54. Execută cu sânge rece Harry Kane, care revine cu gol pe terenul rivalilor de moarte.

Ma astept sa vad multe cartonase galbene la Atletico - Real Madrid, goluri multe la Borussia - Bayern Munchen si Manchester United - Liverpool si un meci strans la Milan - Inter.

Comentarii