Cei mai buni antrenori portughezi‎ din lume

Un antrenor este foarte important la un club de fotbal. Chiar dacă ești o echipă mare nu îți permiți să faci experimente așa cum a încercat Barcelona când l-a avut antrenor pe Tata Martino, un argentinian fără rezultate notabile în Europa. Nu o să discut despre persoanele calificate care pregătesc fotbaliști de la noi pentru că sunt cazuri în care un patron din România este antrenor principal, iar antrenorul principal(în acte) este secund. În acest articol o să vă prezint câteva date despre antrenorii mari care activează în campionatele puternice din toată lumea.

Cei mai buni antrenori portughezi‎ din lume - Top 6


Jogos înseamnă meciuri jucate, Pontos se traduce în puncte, iar Pontos por jogo se traduce aproximativ în media punctelor obținute din toate meciurile din acest sezon.
Dacă despre José Mourinho toată lumea știe câte ceva pentru că a revoluționat faza defensivă la echipele unde a antrenat, Jardim este cel care a schimbat total fața echipei Monaco și a transformat-o dintr-o formație defensivă și urâtă într-una ofensivă și spectaculoasă. Acum, când scriu acest articol, Monaco este pe primul loc în Franța cu 86 de puncte cu șanse reale la titlu, la 3 puncte distanță de PSG, plus se luptă in semifinala de Champions League cu Juventus.

Dacă vă interesează un top al antrenorilor argentinieni în funție de media punctelor pe meci, am și așa ceva:

1.Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur F.C.) 2,20 puncte pe meci
2.Diego Simeone (Atletico Madrid) 2,06 puncte pe meci

3.Jorge Sampaoli (Sevilla FC), 1,92 puncte pe meci
4.Mauricio Pellegrino (Alaves) 1,42 puncte pe meci
5.Eduardo Berizzo (Celta de Vigo) 1,26 puncte pe meci

Comentarii