Stiri din fotbalul extern


Top 5 Stiri din fotbalul extern

1.Sanchez a marcat in minutul 6 in meciul contra Germaniei de la Cupa Confederatiilor. Alexis Sanchez a devenit cel mai bun marcator din istoria echipei Chile cu 38 de goluri. La doar 28 de ani i-a depasit pe Marcelo Salas (37 goluri) si Ivan Zamorano (34 goluri).

Alexis Sanchez: 38 goluri in 112 meciuri
Marcelo Salas: 37 goluri in 70 meciuri
Ivan Zamorano: 34 goluri in 69 meciuri
Eduardo Vargas: 34 goluri in 76 meciuri
Carlos Caszely: 29 goluri in 48 meciuri

2. Afaceristul chinez Jiang Lizhang a cumparat 60% din clubul Parma. Acesta mai este patronul echipei spaniole Granada. Dar nu sunt vesti bune pentru clubul italian. Chinezul nu a investit deloc in clubul Granada care a terminat pe ultimul loc in La Liga.
Se pare ca mai multi afaceristi chinezi cumpara proprietati si cluburi de fotbal ca pe niste investitii pe termen lung. Se tem ca nu cumva Guvernul din China sa le blocheze bani sau mai rau sa le confiste averile.

3. Echipa din Liga a 7-a, Iwaki FC a invins echipa Consadole Sapporo din Liga 1 din Japonia cu scorul de 5-2 in Cupa Japoniei. Aceasta echipa mica este din Fukushima si isi doreste ca in urmatorii 10 ani sa promoveze in prima liga.
Si noi ne mai miram atunci cand o echipa din Divizia B din Romania reuseste sa elimine o echipa puternica de la noi ca: FCSB, Dinamo, CFR Cluj, Astra, CSU Craiova sau Viitorul.

4. FA(The Football Association) a renuntat sa mai promoveze case de pariuri. Aceasta este urmarea actiunilor si vorbelor aruncate de jucatorul de fotbal profesionist Barton. Acest jucator care a fost titular in multe meciuri pentru Burnley a pariat pe meciuri din Premier League. A riscat bani chair si impotriva clubului la care a jucat. Si a fost suspendat pentru asta.
Dar Barton a trecut la contra-atac. A acuzat Federatia de Fotbal din Anglia ca este plina de ipocrizie. Jucatorii au pe reclame pe piept cu anumite case de pariuri, dar nu au voie sa parieze.
Nu vor fi interzise reclame pe tricouri ale caselor de pariuri. Dar Premier League sau Cupa Angliei nu se vor mai putea numi de exemplu FA Cup Sky Bet.

5. Robinho il intreba la vestiare pe coechipierul lui Jo atunci cand juca la Manchester City intr-un meci contra celor de la Portsmouth: "Jo, jucam fotbal sau rugby"?
La Portsmouth erau in lot urmatorii jucatori de talie mare: Distin, Campbell, Diop si Crouch. Mi-a placut sa ii vad in teren pe Crouch, Defoe, Kanu, Diarra, Muntari, Distin, Kaboul, Glen Johnson, Sol Campbell, David James. Dar acestia au tras clubul in jos datorita banilor care s-au platit pentru ei, dar si pentru ca unii au avut o viata extra-sportiva in stilul lui Mutu.

Comentarii