Celtic are 63 de meciuri la rand fara infrangere in campionat


Celtic a ajuns la 63 de meciuri fara infrangere. Iar palmaresul pentru acest record arata asa: 57 de meciuri castigate, doar 7 egaluri, 183 de goluri marcate, 35 de goluri primite, 36 de partide de fotbal in care nu a primit gol, 15 meciuri in care s-au marcat peste 4 goluri.
Stiu ca Celtic rupe tot intr-un campionat slab care este pe locul 27 in lume ca nivel langa cel din Kazakhstan. Celtic joaca bine in cupele europene si se mentine la un nivel constant, dar cred ca adversarele din campionat sunt pe o panta descendenta in privinta jucatorilor de calitate.
Dar totusi este un record greu de egalat pentru alte echipe din Europa.

Multi jucatori de fotbal tineri din Scotia prefera sa joaca in Championship in Anglia decat in campionatul de fotbal al Scotiei. Iar pe termen lung nu este bine pentru Celtic. Pentru ca daca nu ai adversari puternici in campionat, in Champions League te lovesti de Real, Barcelona, Bayern sau Manchester City si nu ai nicio sansa.

Recordul absolut il detine Steaua Bucuresti care intre anii 1986-1989 a avut 119 partide in care nu a fost invinsa. Dar erau alte vremuri. Pe timpul comunismului, echipa armatei - Steaua si echipa militiei - Dinamo erau ajutate mai mereu de arbitri. Ambele echipe aveau sateliti care faceau jocurile in campionatul din Romania. In plus, aceste 2 echipa transferau tot ce e mai bun din tara noastra, iar echipa Steaua care a castigat Cupa Campionilor in 1986 avea in lot crema fotbalistilor de la noi. Jucatorii valorosi nu se puteau transfera in afara tarii pentru ca Ceausescu nu ingaduia asa ceva. Asa ca jucatorii mari din Romania jucau ori la Steaua ori la Dinamo. Erau si alte echipe puternice ca Rapid sau Craiova, dar foarte rar puteau sa lupte contra sistemului.



Comentarii