Croatia se califica fara probleme la Campionatul Mondial de fotbal


Croatia este o echipa foarte sigura atunci cand vine vorba de calificari la Turnee Finale. Aceasta formatie a avut pana acum 10 meciuri in play-off de Campionat Mondial sau European, a castigat 5 si a facut 5 egaluri. Nu a pierdut niciodata. Pentru Croatia, locul 1 sau 2 in grupa de calificare este acelasi lucru. Este cea mai sigura formatie la pariuri cand e vorba de o dubla mansa pentru a ajunge la Mondiale. Acum cateva zile, Croatia a castigat cu 4-1 meciul impotriva Greciei si s-a calificat fara prea mare stres la Turneul Final din Rusia.

Croatia a ratat doar 2 Turnee Finale: in 2000 si inn 2010. In rest, este prezenta la orice Campionat Mondial sau European. Cel mai bun rezultat al croatilor pana acum este locul 3 ocupat la Campionatul Mondial din 1998.
Croatia are o populatie de 4 milioane de locuitori, iar fotbalistii talentati sunt la tot pasul. Unii dintre cei mai buni mijlocasi croati joaca titulari meci de meci la Real Madrid si Barcelona.

Dar nu este totul doar lapte si miere in fotbalul din Croatia. Nu au o infrastructura ca in Anglia sau Spania, nu au stadioane de top, jumate din membrii Federatiei de fotbal din Croatia sunt politicieni. Si ca toti politicienii din aceasta parte a Europei sunt corupti. Suporterii croati sunt nebuni. Au incercat sa opreasca meciul dintre Croatia si Cehia(scor 2-2) de la Campionatul European din 2016. Croatia a fost foarte aproape sa fie trimisa acasa de UEFA datorita suporterilor. Arbitrul partidei, Mark Clattenburg, a intrerupt meciul in minutul 86, la scorul de 2-1 pentru Croatia, atunci cand au fost aruncate torte pe teren din zona suporterilor croati. Cand jocul a fost reluat, croatii au comis un penalty si au incheiat meciul la egalitate.

Dar indiferent ce se intampla in fotbalul din aceasta tara, echipa Nationala a Croatiei este acolo unde merita - intre cele mai bune echipe din lume.

Comentarii