Benzema a inscris 3 goluri in El Clasico

 


In Cupa Spaniei, pe terenul Barcelonei, Real Madrid a castigat cu 4-0 fara drept de apel, iar Benzema a inscris 3 goluri. Surpriza placuta pentru fanii lui Real Madrid nu se opreste aici pentru ca Benzema a marcat hat-trick 2 meciuri la rand, ultimul impotriva rivalei de moarte. Barca castigase cu 1-0 in deplasare si pornea mare favorita si se gandea ca poate face dubla in acest sezon: Cupa Spaniei si Campionatul. Benzema a fost de alta parere.

Ca sa va faceti o idee cat de bun este acest jucator am gasit o statistica a golurilor si a paselor de gol dintre Messi si Benzema doar in meciurile directe Barcelona - Real Madrid. Messi are 26 de goluri si 14 pase de gol in El Clasico, iar Benzema are 19 goluri si 11 pase de gol si nu are de cand sa se opreasca aici, desi are 35 de ani cand multi fotbalisti isi pun ghetele in cui. Cristiano Ronaldo are 18 goluri si 1 pasa de gol in El Clasico, asta este si pentru fanii lui CR7 care citesc acest blog, dar ar fi bine sa stiti ca Ronaldo nu a inscris niciodata 3 goluri Barcelonei. Cristiano Ronaldo a inscris 2 goluri Barcelonei in sezonul 2012/13, dar niciodata 3. 

Benzema a reusit sa faca ce vrea cu apararea Barcelonei in victoria cu 4-0, desi in acest sezon echipa lui Xavi are cea mai buna defensiva cu doar 9 goluri primite in 27 de etape in La Liga. Real Madrid are 21 de goluri primite in campionat, Atletico Madrid 19, iar Real Sociedad 26. Daca in trecut Barcelona se baza pe un mijloc de forta cu Messi, Xavi si Iniesta, plus tiki-taka care dispera toate echipele adverse, apararea Barcelonei rar avea probleme, doar la faze fixe sau atacuri pe contre. In acest sezon, defensiva Barcelonei este mult mai solida si se pare ca o vorba veche e valabila si in zilele noastre: Apararea castiga campionate.

La final va las cu o statistica veche din vremea parintilor sau a bunicilor nostri: Primul jucator de la Real care a marcat 3 goluri pe Camp Nou a fost Puskas pe 27 ianuarie 1963. 

Comentarii