Nationala Romaniei


Dupa meciul cu Franta trebuie sa spunem lucrurilor pe fata.Nu avem jucatori care sa desfaca aparari,care sa joace altceva decat defensiv si cu mingi aruncate in fata la bataie.Eu zic ca avem in campionatul nostru 3-4 jucatori ce pot fi naturalizati.Sa luam exemplu nationala Germaniei.Îi cheamă Marin, Cacau, Oezil sau Khedira şi sunt idolii a milioane de microbişti germani. Peste jumătate din jucătorii din naţionala Germaniei provin din străinătate. Fotbaliştii de origine străină din selecţionata Germaniei provin din opt ţări diferite. Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, ar saluta cu siguranţă rolul important al multiculturalităţii în echipa lui Joachim Löw.

Marko Marin Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Marko Marin "Sportul e o cale fantastică spre integrarea socială a străinilor", a declarat Rogge la sfârşitul lunii mai în cadrul unei conferinţe la Darmstadt. Într-adevăr, fotbalul e un exemplu pozitiv pentru integrarea minorităţilor etnice şi a strănilor, un principiu important ale mişcării olimpice. Helmut din Sao Paolo

Unul dintre favoriţii fanilor germani e Helmut. De fapt, poartă doar porecla "Helmut". În realitate îl cheamă Cacau şi s-a născut în Brazilia, la Sao Paolo. Atacantul a venit în Germania cu 10 ani în urmă, ca membru al unei trupe de samba. Datorită talentului său ieşit din comun a ajuns să joace în Bundesliga, la Vfb Stuttgart. În 2009 a primit cetăţenia germană.

Cacau e mândru că a trecut examenul de limbă şi cunoştinţe despre Republica Federală, necesar pentru obţinerea cetăţeniei, cu punctajul maxim. Înainte de a pleca la Campionatul Mondial, a mărturisit: "Sunt fericit că Germania m-a adoptat, pentru că întreaga mea mentalitate e germană."

Părinţii altor jucători din actuala echipă naţională provin din Bosnia-Herţegovina, Turcia, Ghana, Tunisia, Spania, Nigeria şi Polonia. Marko Marin s-a născut în Bosnia-Herţegovina. Când avea doar doi ani întreaga sa familie s-a refugiat la Frankfurt pe Main. La 18 ani, Marin a optat pentru paşaportul german. Mario Gomez s-a născut în Baden-Wuerttemberg, dar tatăl său provine dintr-o mică localitate din Spania. Lukas Podolski, Miroslaw Klose şi Piotr Trochowski s-au născut în Polonia şi locuiesc în Germania din copilărie. Tatăl lui Jerome Boateng e din Ghana, cel al lui Sami Khedira din Tunisia, iar Dennis Aogo are sânge nigerian.

Comentarii

  1. Perfecta dreptate! Pe langa Germania mai sunt mult alte exemple. Singurele tari care produc talente pe banda sunt Brazilia si Argentina. Problema e ca la noi in Romanica conceptiile si viziunile oamenilor care conduc aceasta tara sunt prea bolnavicioase,pentru ca pana la urma birocratia pleaca din mintea lor. Suntem inca departe de ceea ce inseamna Germania...chiar si in sport.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si trebuie sa scapam de cancerul numit fratii Becali,au interse mari de a promova jucatori care nu sunt valorosi la Nationala si de a si mari astfel castigurile.Hai ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar acum ma uit la meciul Kazakhstan vs Germania 0-2 si in minutul 79 s a facut schimbare la nemti,a iesit Ozil care e turc si a intrat Cacau care e brazilian.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?