OSCAR -inceputuri


Premiile Oscar sint premiile decernate in prezent de catre Academia Americana de film, ce cuprinde profesionisti in diverse specialitati ale cinematografiei: producatori, regizori, actori, directori de imagine. Numele oficial este 'Premiul Academiei pentru merite deosebite'.

Gindita si construita de un regizor de la MGM, pe nume Cedric Gibbons, statueta reprezinta un cavaler ce tine o spada in mina si sta pe o rola de pelicula cu cinci brate, fiecare reprezentind cite un departament din Academia de Film: actori, scenaristi, regizori, producatori si tehnicieni. Statueta nu a primit de la inceput un nume: unii ii spuneau 'statueta Academiei', altii 'trofeul de aur' sau 'statueta de merit'. Mass-media aveau propria versiune: 'omul de fier'. Asa cum spune legenda, dilema si-a gasit rezolvare in spusele unei bibliotecare, devenita mai tirziu director executiv al Academiei, Margaret Herrick. Ea a vazut statueta si a exclamat: 'Arata exact ca unchiul meu Oscar!'.

Fiecare statueta ce este decernata la Oscar are nevoie de aproape 40 de ore pentru a fi realizata. Trofeele sint facute in fiecare an sub stricta supraveghere a celor de la 'R.S. Owens & Company'. Toate statuetele sint inspectate cu mare atentie, iar cel mai mic defect sau imperfectiune inseamna distrugerea acestora si intoarcerea in topitorie.

Comentarii

 1. :D Inceputurile ca inceputurile, acu` asteptam sa treaca seara asta sa vedem si "rezultatele". Prezic o avalansa de premii pentru Black Swan desi in opinia mea The Kings Speech e mai aproape de sufletu` omului :)
  P.S.: Social Network cred ca a gresit aparand cu atata timp inaintea ceremoniei, si-a pierdut din stralucire pana acu`

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu o sa urmeresc decernarea premiilor live pe HBO si sper sa ia un premiu 127 Hours.Mi a placut mult.Black Swan a fost interesant iar The King Speech nu l am vazut si nu pot sa ma pronunt.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nah ca ma facusi curios cu 127 Hours, pana incepe ceremonia poate apuc sa-l vad ... nu de alta da` nu-mi place sa tin pumnii cui nu trebe` :D

  RăspundețiȘtergere
 4. For those of you who are purchasing Taps,we realize that this is one of the most important purchasing decisions you will make. You have made the best choice in choosing one of our Bathroom Sink Taps,Kitchen Taps or Shower Taps etc, as they are constructed of the highest grade materials to ensure that your new Taps lasts forever. You can be confident in your purchase as each item comes with a no hassle 30 day return privilege.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?