Pariori profesionisti despre meciuri aranjate

Interviu cu Renaud Lasselin, ceea ce la noi se numeşte "blog de parior", cu diferenţa că respectivul are alte mijloace de analiză şi de consiliere, omul care a creat site-ul de supraveghere şi care admite că oferă informaţii şi Scotland Yard-ului, poliţia britanică supraveghind îndeaproape ceea ce reprezintă a cincea ramură aducătoare de bani pentru economia engleză.
Înţeleg că folosiţi exact 48 de criterii pentru o anumită platformă de pariuri. Care anume sunt acestea?
R.L.: În primul rând, politica noastră este de a băga în seamă doar site-urile în care avem încredere totală. Pentru a avea aceste garanţii analizăm dacă este vorba despre un agent sănătos sau bolnav din punct de vedere financiar, care este structura acţionariatului, licenţa pe care o deţine etc. Pe urmă, avem în vedere calitatea tranzacţiilor, adică viteza de virare a banilor pentru câştigători, felul în care se plăteşte, cu ce carduri şi aşa mai departe. Ah, da, suntem interesaţi inclusiv de tehnologia folosită pentru decriptare. Pe urmă, analizăm site-ul în sine, cât este de bine folosit, ce reclame apar acolo şi, abia pe urmă, ne aruncăm ochii pe cotele pariurilor şi pe meciurile alese. Deja sunt operatori care ne contactează şi ne roagă să-i băgăm şi pe ei în seama. Firma noastră este serioasă şi suntem consultaţi atât de site-urile importante de pariuri, care doresc să figureze printre clienţii noştri agreaţi, cât şi de către pariori mai puţin creduli, dar care vor să parieze sume importante. Pur şi simplu, în zilele noastre oricine îşi poate face un site de pariuri sportive.

Bun, şi atunci cum evaluaţi fluxul financiar legat strict de un meci anume?
R.L.: Supraveghem betfair, principala bursă de pariuri din Europa. Deja ni se dă un prim indiciu extrem de important. Clienţii din portofoliul nostru şi pe care îi şi promovăm ca atare fixează o limită superioară cuprinsă între 100 şi 600 de euro. Betfair nu are un plafon maxim din acest punct de vedere, drept pentru care pot circula sume fabuloase care să fie aruncate pe miza unui singur meci. De exemplu, la meciul Verona - Catania o persoană a pariat exact 243.000 de euro. Evident, chiar şi Betfair îşi rezervă dreptul să anunţe autorităţile în vederea verificării persoanei în chestiune şi a originii banilor. Dar, repet, acceptă pariul. Adică, e un fel cam meschin de a colabora...

Să insistăm puţin asupra acestui Verona - Catania, disputat pe 21 martie şi încheiat cu scorul de 1-1. Înţeleg că acest meci a atras după sine nişte cifre fabuloase. Aşa este?
R.L.: În primul rând, am fost bulversaţi de felul în care s-a pariat. Păi, din 594 de pariuri înregistrate pe tot atâtea site-uri online, 531 mizau pe un meci egal. În mod normal, procentul este cam de o treime, acum era vorba de peste 90%. Pe urmă, Betfair a anunţat că în minutele care au precedat primul fluier al arbitrului au fost încasaţi 2,2 milioane de euro. Culmea ironiei, sume in general modeste. Cu exceptia individului care a jucat 243.000 de euro, dar indicând scorul exact, 1-1. Consultaţi statistica, este complet neobişnuit pentru un meci oarecare din Il Calcio.

Adică, toate premisele pentru un meci aranjat.
R.L.: Deocamdată, ancheta este condusă de federaţia italiană de specialitate. Şi ştim cu toţii că în Italia procuratura se mişcă cu viteza melcului.

Am înţeles că aţi observat şi alte meciuri suspecte în Italia.
R.L.: Da, e vorba despre partida Bologna - Lazio, scor 2-3. Acolo cota pentru meciul egal era, practic, inexistentă. Pe urmă, s-a răspândit zvonul că meciul se va termina egal, deoarece aşa vor jucătorii celor două echipe. Nici eu nu am înţeles prea bine de ce, drept pentru care am decis să urmăresc în mod special cum va decurge această partidă. Înaintea debutului etapei cu pricina, bookmakeri importanţi, ca Sportingbet sau Bwin, au decis să scoată meciul din program, altele ofereau cote mici pentru egalul anticipat, spre exemplu Interwetten oferea 1,7 în timp ce cota normală pentru un meci nul este de peste 3. Până la urmă, Lazio a învins şi zvonurile s-au dovedit a fi false. Nici eu nu ştiu să vă spun dacă nu cumva era un meci aranjat, dar care nu a ieşit tocmai pentru că unii s-au temut de ceilalţi sau pur şi simplu miza jocului a făcut ca anumite cote să fie anunţate pripit şi fără nicio logică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?