Ninja


Istoric vorbind, Ninja nu erau nici buni si nici rai...aceste concepte apar odata cu situarea noastra intr-una din tabere sau in cealalta. Filozofia Ninpo conduce pe o cale de mijloc, fara atasamente, dincolo de aparenta dualitatii. Ninja apareau deseori ca opusi samurailor pentru ca ei puneau in practica fapte desconsiderate de rigidul cod Bushido : spionaj, diversiune, etc . Esential insa pentru ei era ca sa nu fie descoperiti, astfel ca rar se ajungea ca ei sa fie implicati in confruntari fizice. Demascam asadar si mitul conform caruia Ninja erau mereu experti in arte martiale, idee intretinuta de filmele comerciale. Artele martiale erau un domeniu conex in Ninjutsu, dar cind Ninja trebuiau sa lupte, trebuiau sa supravietuiasca si ...sa cistige...filozofie extrem de utila si in ziua de azi.
Ideograma NIN se traduce prin secret, rezistenta fizica si mentala, anduranta, perseverenta, ascundere in acelasi timp. Maestrii scolii spuneau chiar ca NIN se mai poate traduce si prin "a stapini mintea si trupul cuiva dar si perceptia sa asupra ideii de bine si rau" - cu referire la manipularea subtila a adversarilor.
Ninja aveau un cod al onoarei foarte profund. El se deosebea de Bushido - codul samurailor (un set tacit de norme, mai ales formale) prin pragmatism, si mai ales prin idealul de detasare, de a actiona neimplicat, dincolo de dualitatea lumii de fiecare zi.
Nu trebuie sa existe surprize pentru Ninja, el trebuie sa fie pregatit pentru orice ...

Comentarii

 1. Shayna Ninja in lumea moderna este femeia pe interes care actioneaza prin pragmatism, si mai ales prin idealul de detasare, de a actiona neimplicata.:))))

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa fie, Florin, sa fie... e treaba ei! :P

  RăspundețiȘtergere
 3. Mai degrabă aş zice că e o ISCOADĂ ( :P ) şi o spioană desăvârşită, Ninja asta a ta :D

  RăspundețiȘtergere
 4. E spioana sigur .Nu vezi ce ochi are?:D

  RăspundețiȘtergere
 5. Vreau si eu sa ma lupt cu o "nija" ca ea :D. Ce zici, am vreo sansa? ;))

  RăspundețiȘtergere
 6. Ai sanse daca o surprinzi.Sa stai in umbra si sa i sari in spate...sau pe la spate.:)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?