Sorana Cirstea a invins-o pe castigatoarea US Open
Sorana Cirstea a invins-o pe Samantha Stosur(castigatoare US Open),australianca cu brate de culturist, la Australian Open in doua seturi 7-6(2), 6-3.
Iata ce a declarat dupa meci romanca noastra:
- Anne Keothavong ţi-a dat un mesaj pe Twitter spunînd că nu trebuie să ai muşchi ca să loveşti mingea ca ea. Ce crezi că înseamnă?
- Anne e o dulce. Sînt foarte bună prietenă cu ea. Tenisul e un sport foarte individual şi ce merge pentru mine nu e valabil în cazul lui Sam sau a lui Anne. Fiecare are ritmul său , felul său de a se antrena. Eu am stilul meu, aşa sînt construită. Joc fără să mă gîndesc prea mult la ce fac celelalte jucătoare.

- Care a fost reacţia ta atunci cînd ai aflat că o să joci cu Sam?
- Nu sînt singură. Nu am avut nici un fel de sentimente. Nici nu am văzut cu cine joc, mama mi-a spus că voi juca împotriva lui Sam şi eu am zis, e bine. M-am antrenat în fiecare zi fără să mă gîndesc cu cine joc.

- Mai sînt şi alte jucătoare din România în circuit, ce înseamnă acest lucru pentru tenisul românesc? Lucraţi bine împreună?
- Este fantastic, cred că sîntem cinci în Top 100, venind dintr-o ţară în care nu avem condiţii, nu am idee cum am ajuns toate aici. Probabil ne-am ambiţionat una pe alta. Eu am avut unele rezultate, apoi Monica s-a gîndit, ok ,şi eu pot să fac la fel. Nu am avut nici un fel de ajutor. Cînd sîntem acasă, ne antrenăm împreună, iar la turnee e o competiţie aprigă între noi. Cred că acest lucru ne ajută.

- E vreun motiv pentru care nu sînt mai mulţi jucători din România, în afară de Hănescu?
- Mi s-a adresat de multe ori această întrebare. Nu ştiu cum să răspund. Fiecare e pe cont propriu, pentru că nimeni nu ne ajută. Cei care am reuşit am fost foarte norocoşi. Nu e o reţetă, trebuie să faci anumite lucruri ca să jungi acolo. Nu ştiu de ce fetele au mai mult succes decît băieţii acum.

- Nu semănaţi între voi ca stil de joc.
- Jucîm diferit. Sîntem ca un curcubeu.

- Deci nu aveţi o şcoală?
- Nu. După cum am spus, fiecare cu treaba lui, fiecare cu ritmul şi stilul său. E un sport individual şi trebuie să lupţi pentru tine.

Comentarii

  1. Câtă dreptate are! Băiatul meu face antrenament de performanţă la tenis de câmp şi numai eu ştiu ce costuri presupune asta. Nici măcar nu am certitudinea că va ajunge participant la vreun mare concurs,am doar speranţa.
    Şi da, un tenismen e mereu pe cont propriu şi pe forţe proprii iar costurile nu sunt deloc de neglijat, din contră.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mitzo la noi,la romani sportul e pe ultimul loc in agenda politicienilor.Si in tenis trebuie sa te antrenezi de mic,ani de zile pe terenuri asa si asa...
    Sper ca baiatul tau sa ajunga mare in tenis in ciuda vremurilor in care traim.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?