Gimnastica romaneasca

Londra este singurul oras care a gazduit Jocurile Olimpice de 3 ori.Prima oara in 1908,a doua oara in 1948 si ultima anul asta.
3600 de grame de aur s-au folosit pentru a fauri medaliile de aur.Medaliile nu sunt in totalitate de aur,sunt doar suflate.Dar sa revenim la sportul romanesc.
Fetele si femeile de la gimnastica au castigat bronzul pe echipe.Este un grup ciudat cu femei de 25 de ani si pustoaice de 16 dar un grup unit si talentat.
Sper la aur in finalele pentru aparate.
Dar conditiile de antrenament cum sunt in Romania?Sa vedem...
Bugetul pe un an de zile pentru gimnastica romaneasca este de cateva sute de mii de euro,maxim 1 milion de euro pe an,pe cand bugetul pentru gimnastica din China este de 30 de milioane euro.
La noi se face selectia din maxim 300 de sportive, in alte tari din cateva mii de gimnaste din sute de cluburi.
La noi se desfiinteaza educatia fizica iar in SUA liceenii poarta cu mandria gecile cu inscriptia de jucator de fotbal,baschet,etc.
La noi sportivii de la sarituri in apa sar pe saltele pentru ca nu au un bazin cu apa.
Pe drumurile noastre,atunci cand se antrena(alearga pe langa sosea) Constantina Dita Tomescu care este campioana olimpica la maraton,niste nenorociti aruncau cu doze goale de bere dupa ea.
La noi politicienii se cearta non-stop dar ochii nostrii ar trebui indreptati catre Olimpiada.Acolo nu merge cu minciuni si smecherii.
Acolo ori esti pe podium ori cu ochii in soare.
La Jocurile Olimpice nu poti pacali viata, sportul.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?