Inselaciune


Prima inselaciune atestata in scris.
Imperiul Roman m-a fascinat de mic. Primele carti citite despre romani au fost despre Războaiele punice. Au fost o serie de trei războaie purtate între Roma și Cartagina în perioada 264-146 î.Hr. Au purtat această denumire după numele de puni pe care romanii îl dădeau cartaginezilor. Limba vorbită era punica, o limbă semită, derivată din feniciană.
Dar sa trecem peste aceasta introducere si sa va prezint un fapt real ce dateaza din perioada Imparatului Roman Gallienus care a domnit intre anii 253 si 268.

Era o vreme de criza a Imperiului Roman si oamenii se descurcau cum puteau.
Un vanzator de bijuterii i-a vandut unei femei de vita nobila romana un colier fals. Era facut din sticla. Se pare ca e prima inselatorie atestata in scris.
Vanzatorul a fost prins si a fost adus in Colosseum, iar pedeapsa era de a infrunta un leu infometat doar cu mainile goale.
Omul se pregatea de o moarte crunta in vazul a mii de spectatori cand poarta se deschide...
In loc de leu, a pasit sfioasa o gaina. Toata lumea a ras iar Imparatul a zis: El a practicat inselatoria si eu i-am raspuns cu aceeasi moneda.

Sa aveti un sfarsit de saptamana plin de bani!

Comentarii

 1. Hello would уou mind stаtіng which
  blog platfoгm you're using? I'm going to ѕtart my οwn blog in
  thе near futuгe but I'm having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm lоoking foг sοmething unіque.

  P.S Apologies for gettіng off-topic but I had tο ask!
  Review my web page theindustree.net

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?