3D Secure si cardurile bancare


În ultima vreme,atunci când vrei să depui bani la pariuri sau să faci cumpărături online,unele case de pariuri,respectiv siteuri de shopping, iti cer să înrolezi cardul bancar în sistemul 3D Secure.
Ce avantaje are acest sistem de securitate?În primul rând dacă îți pierzi cardul sau ai prieteni periculoși și falși pe lângă tine,ei pot folosi datele de pe cardul tău ca să depună pe un site de poker online,pentru că pe anumite site-uri de poker poți depune și cu alt card în afară de cel al proprietarului contului de poker.Adică poți depune cu, cardul unchiului tău sau al unui străin.

Dar folosind sistemul 3D Secure veți avea o parolă aleasă chiar de voi în momentul înrolării cardului și astfel chiar dacă acel card al vostru ajunge pe mâini străine, nu vor putea depune și astfel banii voștrii sunt în siguranță.
Dacă însă depui bani folosind cardul înrolat în 3D Secure și casa de pariuri online nu vă redirecționează pe pagina securizată unde puteți introduce codul sau parolă aleasă de voi, nu vă alarmați.
Asta se poate întâmplă pentru că nu toate casele de pariuri, de poker sau casino au adoptat încă acest sistem. Astfel se explică faptul că ati putut depozita la fel ca înainte fără să vi se ceară codul de securitate 3D secure.
În zilele noastre există tranzacții securizate care îți cer acest cod sau parolă și altele care funcționează după vechea orânduială.

Aceste tranzacții securizate se numesc "Verified by VISA" și "Mastercard SecureCode".
Mai multe detalii găsiți pe acest site romcard.ro
Nimic nu este foarte sigur pe lumea asta dar cel puțin acest sistem 3D Secure va face viața puțin mai grea hackerilor.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?