Cariera jucatorului Luka Modric

cariera lui Luka Modric

Luka Modric a început să fie cunoscut în lumea fotbalului, după un meci pe Wembley în noiembrie 2007. Croația și Anglia se întâlneau în ultima etapă a calificărilor pentru Euro 2008. Croația era deja calificată de pe primul loc, în timp ce englezii aveau nevoie de un singur punct pentru a obține biletele spre turneul final european din Elveția și Austria. Totul părea simplu pentru Gerrard și Lampard. Nu a fost deloc așa.

Un număr 14 pe atunci al croaților i-a redus la tăcere, cu un joc impresionant, pe imenșii mijlocași centrali de la Liverpool și Chelsea. Cu o super prestație în acel meci, jucătorul lui Dinamo Zagreb a atras atenția marilor cluburi din Europa. Croația s-a impus cu 3 la 2, chiar în Londra și astfel naționala lui Steve McClaren rămânea acasă, locul ei fiind luat de Rusia.

După doar 8 luni de la acel meci, Modric era transferat chiar în Regatul Unit, de Tottenham Hotspur, pentru 20 de milioane de euro. La 10 ani și jumătatea de atunci, Modric poate scrie din nou istorie. Croația întâlnește miercuri chiar Anglia, în semifinalele Campionatului Mondial și poate ajunge în premieră, în ultimul act al turneului final. În același timp, decarul croat poate încheia în acest an, deceniul de dominație al balonului de aur, de către Cristiano Ronaldo și Leo Messi.

Comentarii