Webstock 2014



Sursa poza computerblog.ro

Azi s-a desfășurat webstock, cea mai importantă conferința dedicată social media din România.
Mi-au plăcut câteva idei și informații pe care le-au prezentat profesioniștii în blogging, comunicații, social media, etc.
1. În România sunt peste 80.000 de bloguri dintre care doar 8000 sunt active. Un blog este considerat activ atunci când s-a scris cel puțin 1 articol în ultima lună.
2. Blogul trebuie să transmită emoții sau informații. Eu și Vlad Dobroteanu suntem buni pe articole cu informații din sport și pariuri și asta o să vă oferim în continuare pe www.pariusigur.com.
3. Ar fi indicat ca la sfârșitul unui articol să aveți doar un buton de share Facebook. Nu 4 butoane: facebook, twitter, google+ și Instagram. E important că butonul să fie de share facebook, nu de like. Like-ul pe facebook nu mai valorează nimic în 2014.

4. Dacă promovați articole pe facebook puneți poze de 600 px la articole. Altfel, un articol fără poză pe facebook e un fel de frecție la picior de lemn. Nu are vizibilitate si nu prea vă ajută la promovare.
5. Ar fi bine să scrieți frumos, cu diacritice, să despărțiți articolul în paragrafe. Nu îmi place să văd un zid de cuvinte în anumite articole pe unele bloguri.
6. Literele de pe blog(font) să fie mari. Multă lume intră pe bloguri de pe telefoanele mobile. Dacă literele sunt mici pe site, pe mobil se vor vedea și mai mici.
Să zicem că sunt unii(niște nebuni în opinia mea) care stau toată noaptea la coadă pentru un Iphone 6. Vor intra pe mobil să mai citească ceva ca să treacă timpul mai repede. Daca literele sunt mici citiorii vor parasi blogul vostru in secunda 2.

7. Dacă îți comentează cineva un articol nu aștepta prea mult ca să îi răspunzi. Nu îi dai replică după 24 de ore sau peste 2 zile. Ar fi bine să îi răspunzi cât mai repede, altfel ai pierdut un cititor sau poate si mai rău un comentator de valoare.
8. Citește-i pe ceilalți!

Comentarii