Tottenham - Liverpool, meciul etapei a 3-a in Premier League

Duminica de la ora 15:30 pe White Hart Lane se desfasoara cel mai important meci al etapei a 3-a din Premier League. Meciul pune fata in fata pe Tottenham Hotspur, liderul dupa 2 etape al campionatului si Liverpool, echipa care a ratat la mustata titlul in sezonul trecut. In confruntarile din sezonul trecut, cormoranii au sters pe jos cu echipa din nordul Londrei: 5-0 pe White Hart Lane si 4-0 pe Anfield. In consecinta, gruparea londoneza are datoria morala fata de fanii sai de a spala amintirea acestor esecuri. 
Vlad Chiriches a jucat bine in playoff-ul Europa League, unde a dat o pasa de gol. Ramane de vazut daca Mauricio Pochettino il va titulariza si pentru acest meci important. (sursa: isiphotos.photoshelter.com)

Mauricio Pochettino, antrenorul londonezilor, a prefatat intalnirea: "Pentru mine, toate jocurile sunt dificile. Este adevarat ca Liverpool au terminat pe locul 2 in sezonul trecut si au investit multi bani in achizitia de jucatori. Partida impotriva lor este o incercare, dar trebuie sa avem psihicul necesar pentru a obtine toate cele 3 puncte. Avem nevoie de aceeasi concentrare pe care am avut-o in ultimele meciuri. Suntem la inceput cu acest proiect. Sunt decat de 2 luni la Tottenham. Liverpool joaca la fel de 2 sezoane, dar fara dubiu, vom incerca sa castigam si sa luam toate cele 3 puncte. Acest lucru este foarte important pentru noi".

De partea cealalta, Brendan Rodgers este de parere ca situatia privind achizitiile din aceasta vara este diferita de cea a celor de la Tottenham. Vara trecuta, Tottenham l-a vandut pe Gareth Bale lui Real Madrid, iar suma castigata a fost investita in multi jucator. In aceasta vara, Liverpool l-a cedat pe Luis Suarez la Barcelona si cu banii obtinuti a cumparat numeroase achizitii. Nordirlandezul considera ca de aceasta data circumstantele sunt diferite. "Spurs aveau o echipa puternica si un jucator de clasa mondiala in Gareth Bale, dar au avut motivele lor sa aduca jucatori noi. In schimb, este destul de evident ca noi (Liverpool) am avut numere destul de scazute in ceea ce priveste calitatea jucatorilor si din aceasta cauza am apelat la atatea transferuri.

Indisponibili pentru aceasta partida: Kyle Walker pentru Spurs, Ousama Assaidi si Jon Flanagan pentru Liverpool. Toti jucatori mentionati anterior sunt accidentati.

Achizitiile din aceasta vara a celor 2 echipe:
Tottenham: Ben Davies (de la Swansea pentru 12,65 milioane de euro), Eric Dier (de la Sporting Lisabona pentru 5 milioane de euro), Federico Fazio (FC Sevilla pentru 10 milioane de euro), Michel Vorm (de la Swansea pentru 5,7 milioane de euro). Achizitiile londonezilor contabilizeaza 33,35 milioane de euro. 
Liverpool: Mario Balotelli (de la AC Milan pentru 20 de milioane de euro), Emre Can (de la Bayer Leverkusen pentru 12 milioane de euro), Adam Lallana (de la Southampton pentru 31 de milioane de euro), Rickie Lambert (de la Southampton pentru 5 milioane de euro), Dejan Lovren (de la Southampton pentru 25 de milioane de euro), Alberto Moreno (de la FC Sevilla pentru 20 de milioane de euro), Divock Origi (de la Lille pentru 13 milioane de euro, insa imprumutat pentru un sezon la echipa franceza). In total, cormoranii au cheltuit 126 de milioane de euro. 

Mario Balotelli a revenit in Premier League. El a mai jucat la Manchester City intre 2010 si 2013. (sursa: ibnlive.in.com)

Statistici, statistici, statistici...
Victoria lui Liverpool de pe White Hart Lane din sezonul trecut a oprit o serie de 5 victorii consecutive ale londonezilor in fata cormoranilor pe teren propriu.
In ultimul sezon, Liverpool nu a primit niciun gol de la Tottenham.
Infrangerea lui Liverpool din ultima etapa (0-1 cu Manchester City pe Etihad) este prima infrangere in deplasare a cormoranilor in 2014 in campionat. Liverpool avea 7 victorii si 2 egaluri, pana la partida pierduta in etapa a 2-a din acest sezon de Premier League.
Tottenham a castigat 5 din ultimele 6 partide in Premier League, luand in considerare si meciurile din sezonul trecut (1 infrangere).
Eric Dier este primul fundas din istoria Premier League care inscrie in primele 2 aparitii in campionat. Fundasul de 20 de ani a venit in aceasta vara de la Sporting Lisabona, dupa ce a evoluat in 13 partide in Liga Sagres.
Liverpool a inscris 60 de goluri in 2014, in Premier League, cu 7 mai mult decat oricare alta echipa.
Dupa ce a reusit decat o singura pasa de gol in primele sale 10 aparitii in Premier League, Erik Lamela a reusit 2 astfel de performante in intervalul a 7 minute in meciul din etapa trecuta cu Queens Park Rangers.
Daniel Sturridge a inscris decat in 2 din ultimele 8 partide in care a evoluat, luand in considerare si partidele din campionatul trecut.
Liverpool nu a mai pierdut 2 meciuri consecutive in deplasare din decembrie 2013 (1-2 cu Manchester City si Chelsea).

Partida va fi arbitrata de Phil Dowd, care va fi ajutat la tuse de Scott Ledger si David Bryan.

Ce merita incercat
Peste 11,5 cornere - cota 2,00. Atat gazdele cat si oaspetii sunt echipe deschise, care prefera fotbalul ofensiv, cu multe faze. De aceea este posibil ca loviturile de la colt sa fie in numar mare.
X pauza - cota 2,30 la william hill. Echilibrul este cuvantul care descrie cel mai bine aceasta partida, iar probabil ca cele 2 echipe se vor tatona in inceputul partidei, poate chiar pana la pauza.

Comentarii

Trimiteți un comentariu