Vfb Stuttgart - Borussia Dortmund in deschiderea etapei 22 in Bundesliga

Vicecampioana Germaniei, Borussia Dortmund are un sezon de uitat, fiind angrenata in batalia pentru evitarea retrogradarii. Campioana in sezonul 2006/2007, VfB Stuttgart se afla intr-o situatie si mai rea decat adversara din acest meci, este ultima in Bundesliga.
Stuttgart evolueaza slab pe teren propriu, avand decat o victorie si 2 egaluri in 10 partide, cu -15 golavaraj. De partea cealalta, Dortmund nu este nici ea in forma la meciurile din deplasare, strangand decat 2 victorii si 2 egaluri in 11 partide, cu -5 golaveraj.
Stuttgart este singura echipa din Bundesliga care nu a inscris niciun gol in prima repriza in disputele de pe Mercedes-Benz Arena. Ceea ce era acum cativa ani, un duel pentru locurile europene, in acest sezon s-a transformat in batalia pentru evitarea retrogradarii.
Alexandru Maxim nu este in vederile Huub Stevens de la inceputul returului. Romanul nu a inscris decat un singur gol in acest campionat, in august, impotriva lui Monchengladbach. (sursa poza:gsp.ro)

In retur, Dortmund a reusit sa obtina 7 puncte, ultimele 6 fiind obtinute in ultimele 2 partide (la Freiburg si cu Mainz). Stuttgart a strans un singur punct in retur, dupa 0-0 la FC Koln. Svabii au pierdut ultima partida dupa ce in ultimul minut al meciului de la Hoffenheim au primit gol.

Statistici
Gazdele nu a castigat niciun meci din ultimele 9 jucate in compania celor de la Borussia Dortmund. Ultima victorie a svabilor a fost in ianuarie 2010 cu scorul de 4-1.
Suttgart a irosit un avantaj de 2 goluri in fiecare din ultimele 2 intalniri. Intalnirea din tur s-a incheiat cu scorul de 2-2, in timp ce ultima partida pe Mercedes Benz Arena s-a incheiat cu infrangerea svabilor cu 3-2 in fata trupei lui Jurgen Klopp.
Stuttgart nu a mai castigat pe teren propriu din septembrie, cand a trecut cu 1-0 de Hannover. Din acel moment, a jucat 7 partide acasa, remizand in 2 randuri si pierzand in alte 5 randuri. Daca nu castiga in aceasta partida, ar putea egala recordul de partide fara victorie din istoria clubului (8 partide consecutive fara sa castige din sezonul 1966/1967).
Trupa condusa de Huub Stevens nu a mai inscris un gol pe teren propriu in campionat de 554 de minute. Ea este doar la 55 de minute distanta de recordul absolut a partidelor fara gol marcat pe teren propriu in campionat, record detinut de Freiburg cu 609 minute fara gol marcat acasa in sezonul 2009/2010). Ultimul gol al svabilor a fost inscris in egalul 3-3 cu Leverkusen din octombrie 2014.
Atunci cand a jucat vinerea, Dortmund a strans 15 victorii si 2 egaluri in ultimele 17 partide in campionat. Ultima data cand Dortmund a pierdut si a jucat intr-o zi de vineri, s-a intamplat in februarie 2010, pe teren lui Schalke 04.
Stuttgart are decat 18 puncte dupa 21 de etape, fiind la cel mai slab campionat in Bundesliga. Si in sezonul 1974/1975, cand aveau cu un punct mai mult, au retrogradat, astfel ca istoria se poate repeta la finalul sezonului.
Niciodata in Bundesliga, Stuttgart nu a inscris mai putine goluri in primele 21 de etape decat in acest sezon (21).
Vedad Ibisevic, care ar putea sa ajunga la cea de-a 200 aparitie in Bundesliga, a ajuns la 1194 de minute fara sa inscrie in prima liga germana. Ultima data cand a marcat in Bundesliga bosniacul se intampla in urma cu mai bine de un an intr-o infrangere impotriva lui Bayern Munchen in ianurie 2014.
Timo Werner este aproape de a ajunge la cea de-a 50-a aparitie in campionatul german. La 18 ani si 11 luni si 14 zile, el ar putea deveni cel mai tanar jucator care ar bifa aceasta performanta. Recordul actual este detinut de Julian Draxler (19 ani si 5 zile).

Tanarul Timo Werner a inscris 3 goluri in acest campionat si este al 2-lea golgheter al echipei dupa Martin Harnik. (sursa poza: bild.de)

Scorul din tur: 2-2 pe Signal Iduna Park
XI-le probabil al celor 2 echipe
Stuttgart XI (4-2-3-1): Ulreich - Hlousek, Niedermeier, Baumgartl, Sakai - Die, Romeu - Werner, Leitner, Harnik - Ibisevic
Dortmund XI (4-2-3-1): Weindenfeller - Schmelzer, Sokratis, Subotic, Piszczek - Sahin, Gundogan - Reus, Kagawa, Kampl - Aubameyang
Indisponibili
Stuttgart: Daniel Didavi, Antonio Rudinger (accidentati), Christian Gentner (suspendat)
Dortmund: Kevin Grosskreutz, Erik Durm, Jakub Blaszczykowski (accidentati), Sven Bender, Sebastian Kehl, Mats Hummels (incerti)
Arbitru: Deniz Aytekin


Ce merita incercat
Peste 1,5 goluri marcate de Dortmund (1,66). Dortmund a inceput returul destul de bine si impotriva celei mai slabe echipe din campionat are sanse destul de mari sa incrie de 2 ori, chiar daca joaca in deplasare.
Peste 5,5 cornere Dortmund (1,83). Elevii lui Jurgen Klopp par sa se fi trezit din cosmarul acestui sezon si incearca sa "evadeze" cat mai repede din zona periculoasa a clasamentului. Mizam pe faptul ca galben-negrii vor ataca inca din startul partidei, astfel ca ar trebui sa aiba numeroase faze fixe, printre care si cornere. 

Comentarii

  1. Primul pariu este castigator, Dortmund reusind pana la pauza sa marcheze 2 goluri, insa al doilea a fost ratat la mustata, elevii lui Klopp obtinand decat 5 lovituri de colt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi faceam griji in iarna ca Dortmund o sa cada in B. Dar acum jucatorii lui Klopp au inceput sa lege victoriile si sunt sigur ca retrogradarea nu mai e o problema.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu