Manchester City – Tottenham Hotspurs in derby-ul rundei a 12-a in Premier League


Duminica, 24 noiembrie de la 15:30 are loc cel mai interesant meci al etapei.
De ce este interesant? Motivele ar fi urmatoarele: City a ajuns pe locul al 8-lea in campionat si intalneste chiar locul 7, la o distanta de doar un punct (19 fata de 20 de puncte).
Cetatenii si londonezii se afla intr-o perioada destul de apropiate ca rezultat, in care meciurile bune de pe teren propriu se intercaleaza cu cele inconstante din deplasare.
Va mai inscrie Sergio Aguero, care este golgheterul campionatului cu 8 goluri reusite?
Este meciul dintre singurii 2 romani in Premier League (Pantilimon si Chiriches).
Partida vine dupa 2 saptamani in care s-au jucat meciuri internationale.

Glen Hoddle spunea:” International football is one clog further up the football ladder.” (Fotbalul international este unul care infunda si mai mult scara fotbalului). Prin aceasta declaratie, legenda lui Spurs a vrut sa precizeze ca in Anglia sunt destule competitii, si ca tocmai fotbalul international taie din calitatea campionatului si a celorlalte competitii.


Chiar in pauza internationala a avut un amical intre nationalele a 2 dintre cei mai importanti jucatori ai gazdelor Aguero si Dzeko, incheiat cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind inscrise de argentinian.
Revenind la campionat, cetatenii nu au pierdut niciun punct in cele 5 meciuri disputate pe teren propriu, printre victorii numarandu-se derby-ul orasului 4-1 cu Manchester United si 3-1 cu Everton. Intr-o nota amuzanta, Bobby Robson spunea despre meciurile de pe teren propriu urmatoarele:
” Home advantage gives you an advantage.”( Avantajul de a juca pe teren propriu este un avantaj).
Oaspetii nu joaca in deplasare la fel de bine, fiecare meci avand sub 2.5 goluri si in niciunul nu au inscris ambele echipe. Spurs au reusit pana acum sa inscrie decat 4 goluri in deplasare. Obiectivele celor 2 echipe sunt asemanatoare: City incearca sa-si recastige titlul pierdut in fata lui United in timp ce Spurs se lupta pentru un loc de Champions League.
Ultimul meci disputat pe Etihad s-a terminat cu 2-1 pentru cetateni, dupa ce la pauza oaspetii aveau 1-0. Tottenham a deschis scorul prin Steven Caulker, insa in a 2-a repriza bogatii de la City au revenit prin golurile lui Sergio Aguero si Edin Dzeko.

Dzeko a fost decisiv in ultimul meci pe Etihad, acum cand se anunta a fi rezerva, ramane de vazut care este rolul sau.
Antrenorul celor de la Tottenham, Andre Villas-Boas incearca sa il surprinda pe omologul sau chilian de la City, declarand ca nu stie pe cine se va baza in atac. Atat Roberto Soldado, Jermain Defoe cat si Emmanuel Adebayor sunt foarte apropiati ca forma, fiecare avand sansa lui la titularizare in acest meci. Intr-adevar, titularizarea togolezului ar fi un soc atat pentru gazde cat si pentru fanii oaspetilor, deoarece jucatorul nu a fost decat rezerva pana acum in acest campionat. Trebuie amintit ca africanul a venit la Tottenham dupa 3 ani la Manchester City, relatia sa cu cetatenii terminandu-se datorita unor confruntari cu antrenorul de atunci, Roberto Mancini.

De la City vor lipsi David Silva, Steven Jovetic (ambii accidentati la gamba), iar Vincent Kompany la coapsa. La Tottenham lipseste fundasul lateral Danny Rose(deget de la picior) si mijlocasul Christian Eriksen (accidentat la glezna in timpul meciului nationalei Danemarcei 2-1 cu Norvegia). Antrenoul Manuel Pellegrini a refuzat sa spuna cine va fi titular in poarta in acest meci, lasand sa se inteleaga ca va decide portarul doar in ziua meciului. Michael Dowson a declarat in aceasta saptamana ca singurul obiectiv al lui Spurs este o clasare in Top Four, lucru care aproape garanteaza participarea in grupele Champions League.
Primul XI al celor 2 echipe este urmatorul:


Arbitrul va fi Martin Atkinson. Acesta a fluierat 7 meciuri in car a acordat 22 de galbene si niciun rosu.
 Ambele marcheaza are cota 1.80 la william hill, in timp ce pariul peste 11.5 cornere arec ota 2.00.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii