Aston Villa - Arsenal in epilogul etapei 21 in Premier League



Jack Wilkshere este ultimul tunar care a inscris pe Villa Park si se regaseste in lot. El a inscris ultimul gol in victoria lui Arsenal 4-2 cu Aston Villa in sezonul 2010/2011.

Luni de la ora 22:00, pe Villa Park se desfasoara partida dintre Aston Villa si Arsenal. Inaintea etapei, Arsenal era lider, insa victoria lui Chelsea la Hull, a impins-o pe locul 2, iar posibila victorie a lui Manchester City la Newcastle o poate impinge pana pe ultimul loc al podiumului. In tur, pe Emirates, oaspetii au castigat cu scorul de 3-1 (dubla Benteke si Luna pentu Villa, respectiv Giroud pentru gazde). Rezultatul a condus la achizitionarea rapida a "germanului" Mesut Ozil, iar forma echipei s-a indreptat. Ultima data cand s-au intalnit pe Villa Park, cele 2 echipe au remizat alb, 0-0.

Gazdele ocupa pozitia 11 in clasament, cu 23 de puncte, insa la doar 5 puncte de prima echipa care retrogradeaza. Acestea nu au reusit decat 1 victorie si 2 egaluri in ultimele 5 partide pe teren propriu, in timp ce oaspetii au 3 victorii in acelasi interval. Decat intr-unul din ultimele 5 jocuri in campionat pe Villa Park s-au marcat mai mult de 2 goluri (0-3 cu Manchester United). De la ultima victorie a tunarilor pe acest teren in 2011, in lotul echipei nu se mai regaseste niciunul de marcatori: Robin Van Persie si Yossi Benayoun.

In timpul acestei saptamani, Paul Lambert, managerul celor de la Aston Villa, a declarat ca este un fanul lui Wes Hoolahan (mijlocas de la Norwich City), dar refuza sa confirme
interesul pentru acest jucator. El a spus: "L-am avut ca jucator 3 ani la Norwich. In perioada cand eram manager la Norwich era un jucator cu adevarat important. Era excelent. Insa, el este jucator al lui Norwich si nu vreau sa sa dau dovada de lipsa de respect fata de conducerea acelui club." Tot el a spus ca mijlocasul Stephen Ireland este foarte aproape de a se transfera definitiv la Stoke City.
Prefatand meciul de luni, managerul gazdelor a opinat ca: "Este posibil ca meciul cu Arsenal sa fie important pentu noi pentru ca nimeni nu se asteapta sa obtinem macar un punct. Arsenal joaca foarte bine, este in mare forma, probabil una din cele mai in forma echipe la acest moment si au unul din cei mai buni jucatori in Mesut Ozil."

Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, este de parere ca mijlocasul Tomas Rosicky (33 ani) va continua la londonezi si din toamna, chiar daca contractul acestuia se termina in vara. Tot acesta crede ca Lukasz Podolski, care a fost accidentat 4 luni, isi va reveni 100% fizic si va da randament, substituind cu success lipsa jucatorilor ofensivi ca Theo Walcott sau Nicklas Bendtner. Fostul jucator al tunarilor, Eduardo,(momentan la Shaktar Donetsk) a confirmat ca s-ar intoarce la Arsenal.

Daca gazdele vor castiga acest meci, ar fi cea de-a 300-a victorie in epoca Premier League pentru acestia. De observat ca londonezii sunt neinvinsi pe Villa Park in ultimele 14 deplasari aici (7 victorii si 7 egaluri). Aceasta este cea mai lunga serie fara meci pierdut in deplasare pentru tunari in istoria Premier League. In ultimele 3 meciuri, cand au intalnit echipe din top 6, s-au marcat cel putin 3 goluri. Arsenal este echipa care a inscris de cele mai multe ori prima in acest sezon (15 ori), in timp ce Aston Villa se afla la celalalt capat, inscriind de cele mai putine ori prima intr-un meci (5 ori). Gazdele au reusit sa pastreze decat de 2 ori poarta goala in ultimele 21 de jocuri pe teren propriu. Tot gazdele sunt si echipa care a folosit cei mai putini jucatori in actuala stagiune (21), astfel ca randamentul din punct de vedere fizic la care se gasesc acestia, poate fi scazut. In 6 din ultimele 7 partide disputate pe Villa Park nu au marcat ambele echipe. Tunarii au inscris cele mai multe goluri cu capul pana la acest moment in campionat (9).

Vor lipsi de la gazde: Charles N`Zogbia (mijlocas, niciun meci in acest sezon, accidentat), Chris Herd (mijlocas, 2 jocuri, accidentat), Jores Okore (fundas, 3 prezente, accidentat), Libor Kozak (atacant, 14 meciuri, 4 goluri).
Vor absenta de la oaspeti: Theo Walcott (mijlocas, 13 jocuri, 5 goluri, accidentat), Thomas Vermaelen (fundas, 7 prezente, accidentat), Aaron Ramsey (mijlocas, 18 meciuri, 8 goluri, accidentat), Nicklas Bendtner (atacant, 8 partide, 2 goluri, accidentat), Abou Diaby (mijlocas, niciun meci in acest sezon, accidentat), Yaya Sanogo (atacant, 1 meci, accidentat), Kieran Gibbs (fundas, 17 prezente,incert).

Peste 0,5 goluri in prima repriza are cota 1.33, 2-3 goluri in meci are cota 2.00, in timp ce dubla 12 pauza are cota 1.53.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii